Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Megint gondok a jégpályával

2009.09.03. 10:32 | Real Újpest | 10 komment

Címkék: ute újpest jégcsarnok felkészülés nusi

Nem mondhatni, hogy túlzottan sikeres lenne az előszezon Újpesten. A csapat eddigi mérkőzései nem adnak sok örömre okot, és a felkészülés feltételei sem adottak.

Aki a nyolcvanas-kilencvenes években járt a Megyeri útra mérkőzésekre, megszokhatta, hogy a pálya sokszor alkalmatlan volt a játékra, de joggal remélhettük azt, hogy a jégcsarnok átadásával ilyenben többé nem lesz részünk. Alig hatéves az immár a NUSI tulajdonában levő csarnok, de az idei jégszezonban már többször is gondok voltak a jéggel. Legutóbb éppen szerdára romlott el a jégkészítő berendezés, emiatt mindenki szárazedzésen vett részt, illetve a MAC a Gyakorló Jégcsarnokból kitiltott gárdája vészmegoldásként éjszakai tréninget tartott Pesterzsébeten.

Emlékezetes, hogy áprilisban, pont az A-csoportos VB alatt sikerült a NUSI-nak bezáratnia a csarnokot, különféle furmányos jogászi okoskodás okán. Józan ésszel azt sem értette senki sem.

Számunkra, mezei hokiszurkolók számára baromi unalmas a történet, amelyet huszadrangú szakállamtitkárocskák és egyéb, magukat fontos beosztásban érző potentátok adnak elő, leginkább arra emlékeztet, mint amikor az óvodások veszekednek a homokozóban. Sokat olvashattunk erről a jégkorong blogon, például ezekben és ezekben a cikkekben. Meg kell valljuk, hogy a mai napig nem egészen értjük sem az áprilisi bezárás indokait, sem pedig azt, hogy a nyári szünetben a csarnokhoz fűződő jogaihoz oly erősen ragaszkodó NUSI vajon miért nem próbálta hasonló erővel a kötelességeit is teljesíteni, nevezetesen a nyári karbantartást. Mindenki tudja, hogy a jeges szezon ma már szeptembertől kezdődik, amihez augusztusban már jég kell. Mindenki tudja, hogy a több tízmilliós technikákat akkor lehet normálisan üzemeltetni, ha vigyáznak rá. Ha a csarnok személyzete sem tud bejutni a csarnokba, akkor nem tudják a berendezéseket felkészíteni a szezonra. Nekünk egyszerűnek tűnik ez.

Hadd ejtsünk még néhány szót a homokozói harc kapcsán a további érintettekről is. Mint ismert, többek között a MAC nyerte meg azt a lehetőséget, hogy a Gyakorló Jégcsanokból kiűzetvén Újpesten tarthatják edzéseiket. Az indok az volt, hogy a Gyakorló Jégcsarnokot a MOKSZ sportágai számára adják át teljes egészében, és a gyorskorcsolya válogatott számára a csarnokot átépítik, lebontják a hokipalánkot, és helyette speciális szivacspalánkot telepítenek, mivel a hokipalánk elé rakott szivacsok nem nyújtanak megfelelő védelmet a válogatott gyorskorcsolyásoknak. Így a csarnok komoly pénzért a jégkorongozásra alkalmatlanná vált, az ott edző csapatokat a további, NUSI tulajdonú létesítményekben helyezték el, többek között Újpesten, illetve a Gyakorló pótlására a Millenárison építenek az ígéretek szerint hat hónapon át üzemelő jégpályát.

Ám a Millenárison sem pontosan az épül, mint amiről a jégkorongozók és a kerékpárosok tudtak. Ez a hokisokat lehet, hogy kevésbé zavarja, de a kerékpárosok egyetlen magyarországi velodromját a legújabb törökottói kinyilatkoztatásokban említett könnyűszerkezetes épülettel teljesen alkalmatlanná tennék a pályakerékpározásra. Ismerjük az ősi taktikát: oszd meg, és uralkodj. Hát ebben az esetben a bringások és a hokisok egymásnak ugrasztása sikerülhet, ha nem vagyunk észnél.

Ehhez képest augusztus 28-án készültek azok a képek, melyeket a magyar gyorskorcsolya-válogatott miskolci edzőtáborozásán készítettek. Mint látható, a versenyzők hokipalánkkal, szivacsokkal felszerelt pályán készültek. Ha jól tudjuk, még versenyt is rendeztek ilyen "veszedelmes" körülmények között. Nem értjük, hogy akkor most miért nem volt jó a speciálisan számukra átalakított Gyakorló az edzőtáborhoz. Vagy azt nem értjük, hogy ha Miskolcon van olyan jó a hokis palánk szivaccsal, hogy egy edzőtábor kedvéért el lehet hagyni a Gyakorló biztonságát, akkor miért nem volt jó a hokis palánk szivaccsal a Gyakorlóban is.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy nem a gyorskorcsolyázókat nem szeretjük, hanem azt, ha egyesek hülyének néznek bennünket.

Lássuk tehát a miskolci képeket:

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr561356696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A jég ismételten olvad! 3 napja nemtudnak csapataink edzeni!
Nem szeretnék senkibe belerúgni, mert abból indulok ki, hogy mindenki kihozza magából a maximumot, ha a munkáról van szó (jó ez szv@r volt, de néha igaz ;-), de ......

valaki vagy valakik nagyon nem értenek ahhoz amit csinálnak. Ebből még baj lehet. Nem most, hanem később. A szezon folyamán.

Szeretném megkérni a vezetőséget, hogy üljenek le, és beszéljék át a problémákat, mert nagyot fogunk szipkázni az elkövetkezendő időkben. Ha bármiben tudunk segíteni, szóljanak. Nem hiszem hogy bárki is nemet mondana. De ez így nem mehet tovább. Tudom hogy kevés a pénz, de azt a keveset is be lehet rendesen osztani. Prioritásokat kell csinálni, és csak utána lehet az extrákkal foglalkozni.

Nem szeretnék kioktatni senkit, mert biztos hogy többet értenek a dolgokhoz, de ha valaki szakmailag alkalmatlan a feladata elvégzésére, akkor meg kell köszönni az eddigi munkáját, és kell keresni egy jobbat. Nem drágábbat, hanem JOBBAT !!!

Próbáljunk meg egy irányba evezni.

CSAK A LILA !!!!
Itt egy súlyos probléma, hogy többször adott volt a vezetőség számára a lehetőség, hogy egyszerűen elfogadják mások segítségét, de nem kértek belőle. Ennek issza mostan mindenki a levét.
Tavaly kaotikus állapotok után ezüstérmes lett az UTE. Akkor ezek szerint az idei katasztrofális állapotok mellett akkor már aranyban kell reménykedni? :)
@atish: Tiszteletre méltóan visszafogott voltál,úgyhogy én sem leszek nagyon goromba.
Valóban nem értenek ahhoz amit csinálnak.
Mit beszéljenek meg egymás közt?
Állapitsák meg, hogy tehetetlenek,bénák? Ezt tudjuk régen.
A segitségünket nem igénylik,az ötleteinket figyelembe sem veszik,mintha attól félnenek,hogy kijön belőle valami,ami előrevivő lehet.Felmerült már bennem a kérdés:a klúbért "dolgoznak" vagy ellene.Egy irányba evezni?Ők?
Sötétnek látom a jövőt,de azért mindig ott leszek, mert én valóban Újpestszivü vagyok.
Király. Már a honlap sem megy
Én tiszta szívemből szeretnék segíteni, de tudni kéne a problémát, mert csak úgy lehet megoldani.

KOMMUNIKÁCIÓ TELJES HIÁNYA !!!!!

Engedjétek hogy segítsünk.

Amúgy a honlap miért csak felhasználónévvel és jelszóval akar bejnni ????
@freddyD: Először én is meglepődtem, de sokat nem vesztünk a hiányával. Ez már a hattyúdal volt.
Komolyan már, a korábban sokszor kinevetett Miskolci Macik már minden tekintetben profibbak
süti beállítások módosítása