Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Létrejött a Nagy Találkozás

2008.11.03. 19:15 | Fugeute | 4 komment

Címkék: ute találkozás vezetőség real újpest

Néhány hete fogadta blogunk munkatársait Őze István klubigazgató és Böle Dezső, az újpesti jégkorong szekció újdonsült szakosztályvezetője. Utóbbi úriember neve ismerősen csenghet a régi szurkolók számára, ugyanis a hatvanas és hetvenes években ő is lila-fehérben kergette a pakkot, 1970-ben még bajnokságot is nyert csapatunkkal. Napjainkban ügyvédként praktizál, és körülbelül másfél éve újra visszatért az újpesti jégkorong vérkeringésébe.

A találkozót blogunk kezdeményezte, egyrészt, mert első kézből kívántunk friss információkat szerezni a csapat háza tájáról, másrészt úgy gondoltuk, számos félreértés tisztázására is alkalmas lesz a beszélgetés. Többek között egyértelművé akartuk tenni, hogy a blog nem valamiféle puccsista gyülekezet fóruma – ugyanakkor nem is az aktuális csapatvezetés iránti, feltétel nélküli lojalitás vezérel minket. A – jogosnak gondolt – kritikának eddig is, ezután is helyet adunk. Természetesen örülünk annak (és erre szóbeli ígéretet is kaptunk), hogy a csapatvezetés igényli, hogy a jövőben az adott ügyben saját álláspontját megoszthassa blogunkkal. Mi élni fogunk ezzel a lehetőséggel.

Vegyük sorra az elhangzottakat. Őze István és Böle Dezső szerint van helye a kritikának az elmúlt időszak értékelésekor, maguk is tapasztalták, hogy az a modell, aminek a célkitűzése a jégkorong csapat mihamarabbi bajnokká faragása lett volna, nem vált be. Születtek rossz személyi döntések is: például Novotný edző leigazolása a tavalyi szezon előtt, illetve néhány szlovák játékos sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (hozzátéve, hogy ilyen „balesetek” azért más kluboknál is elő szoktak fordulni.).

A megújhodás reményében átalakítják a szakosztály irányítását. Ennek részeként Joós Zoltán szakosztályelnök munkáját ezentúl Böle Dezső szakosztályvezető fogja segíteni, valamint Vereczkey Zoltán helyére az UTE Profisport Kft. ügyvezető igazgatói székébe Ancsin János kerül. (A Kft.-ről egyébként érdemes tudni, hogy 2006 nyarán jött létre, és teljes mértékben az Újpesti TE tulajdonában áll.) További változás, hogy az utánpótlás szakmai munkáját a jövőben Baróti Zsolt és Keszthelyi Miklós koordinálja.

A szakmai stábbal viszont maximálisan elégedettek, Pék György élvezi a vezetés bizalmát. Mint Böle Dezső fogalmazott: „ha a bajnokság végén a kilencedikek lennénk, akkor sem küldenénk el”. Ennél azért optimistább az esélyeinket illetően, szerinte a MOL Ligában az első három hely valamelyikén végezhet a csapat – egyébként a HC Csíkszeredát tartja a favoritnak. Elmondása szerint játékosai kedvelik, tisztelik Pék mestert, akit Magyarország legjobb, legképzettebb edzőjének tart. Segítőjéről, Baróti Zsoltról is remek véleménnyel van a szakosztályvezető, szerinte csapatunk egykori kapitánya kiválóan egészíti ki a vezetőedző munkáját.

Korábban voltak súrlódások a külföldi és a magyar játékosok között, aminek részben emberi, részben anyagi okai voltak (fizetésbeli különbségek) – vetettük fel. Böle Dezső szerint az új bajnokságra végre egy fiatal (23 éves átlagéletkorú), szerethető újpesti keret alakult ki, amelybe a friss igazolások jól be tudtak illeszkedni. A fizetésekről az a véleménye, hogy az Újpest mindig igyekezett tisztességesen eljárni, a lehető legkorábban ajánlatot tenni a játékosoknak. Azt viszont nem vették jó néven, hogy néhány játékos ezen információk birtokában kezdett házalni más csapatoknál. Úgy gondolják, hogy akik távoztak, azokat az átlag feletti igényeik miatt engedték el. A szakosztályelnököt idézve, náluk nagy a hangsúly a gazdaságos működésen, így fordulhat elő, hogy ha az ő megítélésük szerint túl sokat kér egy saját nevelésű játékos, inkább hoznak máshonnan egy olcsóbbat, akár külföldit is.

Az utánpótlás kapcsán elhangzott még, hogy igyekeznek minél több pénzt ide pumpálni, a Decathlon szponzorációs pénzének nagy részét is az utánpótlásra fordítják. Az utánpótlásképzés miatt egyébként kapott egy fricskát a jégkorong szövetség. Böle Dezső szerint rossz a versenykiírás (költséges utazások Romániába), és hiányolta a junior bajnokságot.

Ami konkrétan a blogon megjelent, a csapatvezetést kritizáló írásokat illeti, Őze István szerint sok bennük a pontatlanság, a tárgyi tévedés. Példaként idézte a szakosztálygyűlés összehívását (blogunk álláspontja szerint az évek óta nem ülésezett szakosztálygyűlést ideje volna összehívni), amit szerinte jelen helyzetben nem lehetne szabályosan megejteni. Ezt a helyzetet az alapszabály módosításával lehet rendezni, amin már dolgoznak. Mindezzel együtt igyekezett lehűteni azok kedélyét, akik egy ilyen gyűléstől „világmegváltó” dolgokat remélnek, utalva arra, hogy a szakosztálygyűlés kompetenciája erősen korlátozott. Böle Dezső pedig arról beszélt, hogy valamiféle fórumát a véleménynyilvánításnak nem ellenzik, de ez nem jelentheti azt, hogy a szurkolók, szülők a napi működésbe kapnának beleszólást.

Ezzel kapcsolatos fejlemény, hogy néhány hete Ancsin János kezdeményezéseként a szakosztályvezetés létrehozott egy szülői munkaközösséget, melynek tagjai havonta fognak gyűlésezni. Minden korosztálynak lesz egy-egy képviselője, aki a szülők közül kerül ki:

Ifi (U18): Dömötör Róbert;
Serdülő (U16): Mach József;
Kölyök (U14): Egyed Kálmán;
Előkészítő (U12) 1-es csapat: Heller Zoltán;
Előkészítő (U12) 2-es csapat: Márkus Katalin;
Mini (U10), szupermini (U8): dr. Zsigmond Barna Pál.
 
Hát tömören ezekről esett szó a találkozón. Mi igyekeztünk az ott elhangzottakat tartalmilag hűen visszaadni – egyben jelezzük, hogy a csapatvezetők véleménye nem minden esetben esik egybe blogunk álláspontjával.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr51747974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoppppáááá, micsoda fejlemények, szülői munka közösség;) SÓK SÍKERT!:)
hát, pedig az az élet rendje, hogy amíg játékoshiány van (mert pár évvel korábban lazán küldtek el juniorokat, ifiket), akkor a játékosok versenyeztetik meg a klubokat, nem pedig fordítva történik. Sokat segíthetne ezen egy farmcsapat például...
Vagy akár több farmcsapat, igen. Szóval, előre kellene gondolkozni.
süti beállítások módosítása