Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Győzött a fáradtság és a Fradi

2009.01.29. 11:47 | Fehér Lilla | 4 komment

Címkék: ftc ob 1 középszakasz

Két kőkemény csíkszeredai meccs és a hazautazás után fogadtuk a jelentősen megerősödött Ferencvárost szerda este a Megyeri úton. Megküzdöttünk velük.

Az első, ami feltűnt a szurkolóknak, hogy noha Kiricsenko elvben Sikorčin pótlására érkezett, mégsem Zlocháék sorában kapott helyet, hanem az első sorban Borbás és Berta mellett. Zlocha és Ďubek között a csíkszeredai mérkőzésekhez hasonlóan Rafaj Attila játszott. Nem múlt el nyomtalanul a csíki hétvége a fiúkon, ennek látványos jele volt Rúfus teljes arcvédője és a sok technikai hiba, a szokottnál lassabb mozdulatok is. Ennek ellenére érződött, hogy ma is a lehetőségek szerinti maximumot adják. Ez a Fegyasovval, Davisszel megerősödött Fradi ellen elég volt arra, hogy megszerezzük a vezetést az első harmad közepe felé, igaz, ehhez kellett Sájevics nagy hibája is. A Fradi is óriási lehetőségeket puskázott el, így némiképp szerencsésnek mondhattuk magunkat, hogy vezetéssel vonultunk a szünetre.

A második harmadban aztán a helyzeteket tekintve komoly fölénybe kerültek a vendégek, szerencsére ez csak arra volt elég, hogy kiegyenlítsenek a következő szünetig. Gyors gólváltások jellemezték ezt a játékrészt, alig kezdődött el, amikor Parfirjev révén egyenlített a Fradi, de fél percen belül Roczanov újra eredményes volt, így visszavettük a vezetést. A harmad közepén két gyors találattal fordított a Fradi - különösen Hoffmann emberhátrányos gólja esett rosszul nekünk - de rövid időn belül sikerült az egyenlítés Berta révén.

A harmadik játékrészre eltűnt a vendégek második harmadbéli fölénye, átvettük az irányítást, de a gólok továbbra is felváltva estek. Ahogy a Fradi nem tudta döntésre vinni a meccset a második felvonásban, ugyanúgy nem hozott döntést az újpesti fölény a harmadik harmadban. Így maradt a hosszabbítás, amelyben egy kétperces emberhátrányt is sikerült túlélnünk, majd a büntetők. Ebben a műfajban szerda este a zöld-fehérek voltak a jobbak, így ők vittek el két pontot.

A vereség ellenére dicséret illeti a csapatot, hiszen ha nem is nyújtották a srácok a legjobb formájukat, a mérkőzés elejétől a végéig küzdöttek egymásért és a győzelemért. Kiricsenko - ahogy Pék György is fogalmazott az utehoki.hu-n - még idegenül mozog, de ha több lehetősége lesz új csapattársaival készülni, remélhetőleg jobban beleszokik majd az Újpest játékrendszerébe. A pénteki, Dab elleni találkozóra védelmünknek és Nemčáknak is össze kell majd szednie magát, a gólveszélyes újvárosi támadók ellen nem engedhetnek meg maguknak a tegnapihoz hasonló szarvashibákat.

A meccs krónikájához még, hogy a Real Újpest szurkolói klubja szlovák nyelvű transzparenssel marasztalta jövőre is a lassacskán nyugdíjba készülő Ján Zlochát. Reméljük, minél tovább velünk marad a rutinos szélső, hiszen ideigazolása óta csapatunk egyik alappillérévé vált.

Holnap a Dab.Docler ellen lehetőségünk lesz a javítsára, és mi továbbra is arra bíztatjuk kedves olvasóinkat, jöjjenek ki a Megyeri útra, és bíztassuk együtt a döntőesélyes lila-fehér gárdát!

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr73909849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pontosan mi volt kiírva ????
@atish: szlovákul vagy lefordítva? :)
magyarul kb. az, hogy Jano, maradj velünk még egy szezonig...asszem ilyesmi
Most már mindegy. :))

de köszi.
Azért a makik a harmadik harmadban és a hosszabításban fel sem tudtak állni emberelőnybem. Kár, hogy akkor nem volt meg az a kis plusszunk, erőnk ami a gyózelemhez kellett volna.
süti beállítások módosítása