Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Paprikás hangulat, értékes győzelem

2009.02.17. 23:54 | Bozár Jóska | 5 komment

Címkék: miskolc ob 1 középszakasz

Előre szóltunk, nem lesz könnyű meccs - igazunk is lett. A jól küzdő miskolciak igencsak megnehezítették a mieink dolgát, de szerencsére időben észhez tértünk, és a diadallal közelebb kerültünk a középszakasz első helyéhez.

Már a meccs előtt beavattak minket a játékosok, hogy a légiósok közül nagy valószínűséggel Juraj Kadlubiak fog kimaradni, Pék György ugyanis az újra csatasorba álló Sikorčin mellett továbbra is szerepeltetni kívánja Kiricsenkót - így is történt. A kapuban a sérült Nemčák helyett ezúttal a rég látott Palko foglalt helyet. Az ellenfélnél is üdvözölhettünk egy régi ismerőst: a kapus Richard Čaladi néhány éve junior csapatunk edzőtáborában járt próbajátékon, ám végül helyette Kamil Gonda került be a csapatba.

Rosszul kezdtük a párharcot, az első percekben úgy tűnt, a srácok csak a mezt küldték ki a pályára. Aztán egy váratlan vendégtámadásból be is következett, amitől tartottunk: egy veszélytelennek tűnő, a kék vonalunk előtt eleresztett korong Palko mamutja alatt utat talált a kapuba (0:1). Habár azt követően rákapcsoltunk, támadásaink meddőnek bizonyultak - egészen a 14. percig. Ekkor 4 a 4 elleni szituációban Hetler talált a hálóba (1:1), és már kezdtünk reménykedni abban, hogy innentől meg sem áll az újpesti gólzápor. Akadtak is nagy helyzetek, Zlocha szólóban ugorhatott ki, ám a vezetést végül Németh Péternek sikerült megszereznie (2:1). A játékrész utolsó perceiben a vendégek kettős emberelőnybe kerültek, de felállniuk sem nagyon sikerült a harmadunkban, így hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok a pihenőre.

A második felvonásban épp hogy kiegészültünk, Tolnai máris mehetett az előmelegített büntetőpadra, hogy letöltse 2+10 perces büntetését. A Jegesmedvék nagyon hajtottak az egyenlítésért, ám ritkán előforduló emberelőnyeink egyikét a sérüléséből visszatérő Sikorčin hamar gólra váltotta, ezzel növelvén a különbséget (3:1). A félidő után Zlocha követte Tolnait a fegyelmigyűjtésben, a játékvezető döntésére a hazai szurkolók kollektív felháborodással válaszoltak. Ezt Harmati 2+2 perce követte, amit aztán már nem bírtunk el, és Franc révén szépítettek a borsodiak (3:2). A kihasználatlanul maradt nagy helyzetek ezúttal is megvoltak, Németh Ádám nagy ziccert hibázott. A harmad utolsó percében aztán sikerült tovább növelnünk előnyünket, Rúfus bombájába Borbás szúrt bele gólt érően (4:2). Ebben a periódusban három létszámfölényből kettőt használtunk ki, ami remek teljesítmény. Szerencsére Kiricsenko bevetődéses blokkolásából nem született sérülés, így kihúztuk a meccset emberáldozat nélkül.

A záró játékrészben fordult a kocka, valamivel többet támadtak a sárga-feketék, de a büntetőpadot is sűrűbben látogatták - a Rafajt kesztyűje nélkül megkergető Láda Balázs például 12 percre ülhetett ki. Az utolsó 5 percben aztán kettős emberfórba kerültünk, amit Zlocha kegyetlenül ki is használt - nem is akárhogyan, a gólpasszt ugyanis Matúš Palko jegyezte! Ezzel ki is alakult az 5:2-es végeredmény, és habár láttunk már színvonalasabb meccset is, a kapusoknak és a mezőnyjátékosoknak mindkét oldalon akadtak nagy momentumai.

Pénteken a Dab.Docler ellen folytathatjuk győzelmi menetelésünket, majd vasárnap itthon nyílhat esélyünk átvenni a dobogó legfelső fokát a káposztásmegyeriektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr10949651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A tegnapi nap legmeghatározóbb élménye Nekem az volt, amikor a jégtáncoslányok kijöttek bemelegíteni. :))))

Őket is fel lehet venni ???

Amúgy a meccs is jó volt.
A meccsről csináltam néhány képet, mely letölthető innen: www.utemarilyn.hu/ute_miskolc.zip
Valószinüleg nem nyitok új fejezetet a magyar hoki történelemkönyvében azzal a megállapítással, hogy árkovics miklós egy súlyosan retardált ember. Bármelyik pszichológus több kötetnyi tanulmányt tudna írni róla, melyekkel sikereket érhetne el a világ legnagyobb tudományos folyóirataiban és orvosi előadásain.
Csak végre menne már el egy kezelésre.
Olyan szépen fejezted ki hogy egy f@sz. :))
Van egy olyan érzésem, hogy jön még a MI utcánkba. :(
@atish: Hát igen, szerintem méltónak fogja tartani magát arra hogy döntőt is vezessen :S
süti beállítások módosítása