Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Szajbert Patrik az NZ-Starsba igazolt

2008.07.23. 22:25 | Bukovina | 23 komment

Címkék: változások nz stars játékoskeret szajbert patrik patya

A mai napon szomorú hírrel kell szolgálnunk a Kedves Olvasóknak: újabb húzóember távozott a Megyeri útról. Szajbert Patrik - vagy ahogy társai becézik, "Patya" - a minap követte bátyját és Szirányi Bencét, aláírt a Nové Zámky-Stars együtteséhez. Vele együtt immáron 7-re emelkedett azok száma, akiknek e nyáron történt eligazolása miatt igencsak bánatosak lettünk.

A Szajbert név és az Újpest már évtizedek óta összeforrott párost alkotott a honi jégkorongozás életében - egészen mostanáig. A nyári átigazolási időszakban kaptunk hírt arról, hogy az idősebbik fivér, Szajbert Krisztián elhagyja klubunkat, melyben csaknem fél életét töltötte. Döntését elfogadtuk, beletörődtünk, és örültünk, hogy öccse, Patrik, a kiváló csatár még lila-fehérben folytatja pályafutását. Örömünk azonban eddig tarthatott, ugyanis a kisebbik Szajbert fiú is engedett az NZ-Stars csábításának. Erről az átigazolásról faggattuk Szajbert Patrikot, aki készségesen állt rendelkezésünkre, hiszen őt már nem gátolhatja a nyilatkozatstop.

- Mi volt a váltás oka?

- Oka tulajdonképpen nem volt, csupán kaptam egy sokkal jobb ajánlatot, és én elfogadtam. Fájó szívvel váltottam, mert 16 évig jégkorongoztam Újpesten. Itt kezdtem a pályafutásomat ötévesen. Nem volt senkivel semmilyen személyes problémám, konfliktusom. Ez most így alakult.

- Te kerested meg őket, vagy ők hívtak fel Téged?
 

- Ők hívtak engem, amit többszöri egyeztetés, tárgyalás követett.

- Az újpesti vezetőknek nem említetted meg, hogy tárgyalásban állsz a NZ-Starsszal és bizony többet ajánlottak Neked?
 

- De, és erre Újpesten is kaptam egy jobb ajánlatot, de az még mindig nem érte el azt a szintet, mint a másik. Nem becsülték meg, hogy 16 éve Újpesten jégkorongozom. Nem akartam mindenáron elmenni, de most mégis így kellett tennem.

- Döntésedet mennyiben befolyásolta, hogy bátyád, Krisztián addigra már megegyezett a Sztárokkal?
 

- Nem befolyásolt, hogy Krisztián már előttem megegyezett. Nem miatta igazolok oda, ez egy olyan lehetőség, amit nem hagyhattam ki. Őt is megkeresték és engem is. Külön véletlen, hogy megint egy csapatban fogunk játszani. Új közeg, új egyesület, új esélyek - ez egy felfrissülés lesz számomra. Megkaptam a bizalmat azzal, hogy megkerestek, megpróbálok élni a lehetőséggel.

- Mik a terveid „odaát”?
 

- Megpróbálok beilleszkedni és bizonyítani. Szeretnék meghatározó játékos lenni, úgy teljesíteni, hogy a válogatottban is felfigyeljenek rám és számításba vegyenek.

- Mi fog a legjobban hiányozni a Megyeri útról?
 

- Minden és mindenki!

- Azt hiszem, ez egy méltó befejezése ennek a beszélgetésnek. A Real Újpest blog és a Szurkolók nevében is sok sikert kívánunk további pályafutásodhoz. Egyik szemünk sír, a másik nevet: Sajnáljuk, hogy 16 év után elhagyod az Újpestet, de reméljük, az új klubodban megtalálod számításaidat! Köszönjük a szép gólokat, a sok örömöt, amit lila-fehér mezben szereztél nekünk!
 

- Én is köszönöm...

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr74582061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon úgy néz ki, hogy az első 3 hely a két szeredai csapaté és a starsé. A negyedik helyért jó kis csata lesz!
Hát igen...Azért Patya elvesztése 16 év után elég ciki...Így jártunk. Van még sajátnevelésű játékosunk? 2-3...
ójaj. rémes. hát.
akkor sok sikert neki a Starsban.
Ha pusztán a statisztikát vesszük alapul akkor a 2 Szajbi eligazolása nem akkora veszteség ...............

Nekem sajnos úgy tűnik, hogy a két Szajbert távozása az UTE devalválódási folyamatának állomása. Még sajnálatosabb, hogy akik tenni tudnának a negatív folyamat megállításáért, nem fejlesztenek. Kíváncsi lennék, hogy minek kell még történnie, hogy a döntéshozó(k) átgondolják, helyes úton járnak-e? Patriknak és Krisztiánnak kívánom, hogy eredményes szezonjuk legyen, a szurkolóknak pedig azt, hogy kialakuljon újpesten egy olyan szakosztály, ahová a tehetséges játékosok szívesen igazolnak.
Fene egye meg, teljesen szétesik a csapat...
Van egy olyan érzésem, hogy a friss levegő jót fog nekik tenni...Újpesti leépülés folyamatban.
uf: Szajbert Patrik, Gyömbér Tamás, Papp Viktor és még oly sokan korosztályuk legtehetségesebb játékosai közé tartoztak, nálunk mégsem tudtak egyről a kettőre jutni. Idehozhatnánk akármelyik tehetséges fiatalt, ugyanez történne velük, és csak azt várnák, mikor tudnak innen elszabadulni. Szajbert Krisztiánt folyamatosan megalázták és semmibe vették. Ezen kéne elgondolkozni, a statisztika önmagában csak egy halom szám.

Idéznék az "Először is, szegd meg az összes szabályt!" című sikeres menedzser-könyvből, amely M. Buckingham és C. Coffman szerzeménye. Több kérdőjelet is kiegyenesít annak, aki át tudja ültetni jelen szituációba. Egyben segítek: a statisztika a fadarab...

"1707 októberének egyik sötét éjszakáján Nagy-Britannia csaknem egy teljes hajóflottát veszített el egy sűrű ködben. Nem heves tengeri csatában. Clowdisley Shovell admirális egyszerűen rosszul határozta meg helyzetüket az Atlanti-óceánon, és a zászlóshajó egy Anglia délnyugati partjainál lévő szigetcsoport, a Scilly-szigetek szikláin darabokra tört. A flotta többi része vakon követte a hajót, zátonyra futott és a sziklákhoz csapódott, sorban egyik a másik után. A veszteség: négy csatahajó és kétezer ember élete. (...)
A hosszúsági és szélességi fokokat már az időszámításunk előtti században is ismerték, de 1700 körül még mindig nem sikerült olyan eszközt alkotni, mellyel pontosan mérhető lett volna a hosszúsági fok - senki sem lehetett egészen bizonyos abban, mennyire ment el keleti vagy nyugati irányban. A hivatásos tengerészek, mint amilyen Clowdisley Shovell is volt, csak az átlagsebesség hozzávetőleges becslésével mérhették fel a megtett utat, vagy úgy, hogy egy fabotot a hajó elé dobtak, és megmérték, mennyi idő alatt jut el a hajóorrtól a tatig. Sajnos azonban ezek csak nagyon durva becslések, ezért az admirálisnak sem róható fel a mégoly jelentős tévedés. (...)
A CII (intézményi Befektetők Tanácsa) és a CalPERS (Kaliforniai Nyilvános Munkavállaló-nyugdíjaztatási Hálózat) Washingtonban éppen azért találkozott, hogy megvitassák a "helyes munkahelyi gyakorlatot... és hogy miként tudják ezek ösztökélni azon vállalatok teljesítményét, amelyekbe pénzt fektetnek. Az alkalmazottak lojalitását az eredményesség egyik segítőtársának minősítették. (...)
A befektetők már rájöttek, hogy (...) a munka legfontosabb tényezője «az alapvetően emberi feladat: az érzékelés, ítélethozatal, az alkotás és a kapcsolatépítés». Thmoas Stewart szavait az Intellectual Capital (Szellemi tőke) című művéből kölcsönöztük, mert jól kifejezi, hogy egy cég értékének legnagyobb része «az ott dolgozók két füle között elhelyezkedő golyóbisban van». ez pedig oda vezet, hogy ha valaki elmegy a cégtől, értéket von el vállalatától - melyet legtöbbször egyenesen a versenytárshoz visz át.
Ma már, ha egy vállalat nem figyel az alkalmazottaira, az értékeire sem figyel. A befektetők sokszor kénytelenek rádöbbenni erre a felfedezésre. Tisztában vannak vele, hogy jelenlegi mérőeszközeik nagyon gyengén képesek megragadni egy vállalat értékének minden forrását."
Én meg azt gondolom, hogy ezek a fiúk a szívük mélyén mindig újpestiek maradnak, és ha nálunk gyökeresen változnak a dolgok (pár éven belül), akkor visszatérnek. És nem csak Szajbiék...
Én tisztelek minden Újpesti érzelmű játékost. DE a mutatott teljesítmény a mérvadó egy sportoló megitélésénél. A következő szezon eldönti, hogy csak a körülmények voltak rosszak vagy a játékosok teljesítménye. Ezen kár vitatkozni

Egy dologban tényleg igazad van patrik lett az év Ifi jjátékosa azthiszem 3 éve de utánna megállt a fejlödésben, a DAB fiataljai jobban betudtak épülni a felnött csapatba. Ez komoly kritika a szakmai stáb(okra) nézve.
Elnézést, véletlenül írtam kis betüvel Patrik nevét.
Itt szerintem nincs mit eldönteni. A tömeges fluktuáció és teljesítmény-visszaesés magáért beszél. A tavalyelőtti 4. hely csupán a játékoskeret tagjainak addig elért eredményei alapján reális volt?
Kedves uf! Ha már a tiszteletnél tartunk...
Tebenned valószínűleg egy hobbyszurkolót ismerhettünk meg, aki csak mostanában hajazza, mi fán terem ez a sportág? Különben nem vennéd billentyűdre így a Szajbert nevet.
Krisztián akkor is a felnőtt csapatot erősítette, mikor te még az utat sem tudtad a lelátóig és többször volt a csapat kapitánya, mint te nézője. Emellett jó edzője volt a kicsiknek, Szriányiknak, Virágoknak, meg akikből éppen most érnek néhányan a felnőttbe.
Végig játszott az utánpótlás válogatottakban és volt felnőtt válogatott is. Sajnos, ő is a légiós invázió áldozata lett és így szorult hátrébb a csapatban, ahol megalázó mellőzöttsége ellenére végig kitartott. A harmadik-negyedik sorban elég nehéz a pontszerzés, ez köszön vissza a statisztikán. Most nem ő ment el, hanem elküldték, mert ebe a színvonalas Újpestbe nem fér be. Jól ellesz majd a Kangyal vagy a Svasznek párjaként és a Sztárok edzőjeként, úgy látszik, oda még talán jó.
Patrikról meg jobb, ha tudod, hogy a magyar jégkorong e századi legnagyobb tehetsége. Minden korosztályos válogatottban játszott és feljátszott és minden tornán csapata legjobbja volt, nemegyszer pedig a torna MVP-je. Egyszer bemutatkozhatott a fenőtt válogatottban is. Újpesten pedig - amikor az ezredfordulón minden valamire való hokis, akinek piaci értéke volt, elhagyta a csapatot, ő maradt, bevállalta a maradék "hullámbádogot" és sikerre vitte őket. Amikor beért a felnőttbe, mindennek ellenére féretették. Lehetett 4. soros,aki 2-3 percet játszhat a 3. harmadban. Ha lesérült egy "nagy" és a helyére tették, azonnal gólokkal bizonyított. Érdemei elismerése helyett azonban ismét a kispadon találta magát. Az utóbbi 2-3 évben valósággal tönkretették őt "edzői" és "vezetői". Úgy tűnik, hogy Patrik most is többet ér a Sztároknak, mint hálás és szakértő eddigi gazdáinak. Mindemellett mindkét fiú a végtelenségig szimpatikus, udvarias jelenség.
Tehát öcsi, a szádra ne vedd a Szajbert nevet, ha nem tudsz okosat mondani róluk és nem tetted meg legalább az ezredét a lilákért annak, amit ők külön-külön.
Legar mire fel ez a lekezelés???
Én már elmultam 30.
Az utolsó bajnokságnak csak az első pár meccsére mentem ki mert gyengék voltunk (ezzel sztem még voltak így egy páran).
A sportnak pedig az a lényége,h a multból nem lehet megélni mindíg teljesíteni kell.
Abban igazad van, h a szakvezetés kritikán aluli volt (a Giblaknál még láttam vmi elképzelést)
Az, h udvarias és szimpatikus valaki a civiléletben egy nagyon jó tulajdonság. De a sport pályán ?????
Én amióta az eszemet tudom Újpest szurkoló vok. de ha egy csapat nem játszik jól és ha egy játékos nem játszik jól akkor nem fogom ajnározni és dicsérni.
Ne üzengessünk egymásnak, tartsuk tiszteletben egymás véleményét.
Az idő minden kérdésre választ ad.
Még az is említsük meg, hogy anno Patrikot és Kovács Csabát hívták meg a New York Rangers edzőtáborába, ami végül sajnos meghiúsult egy NHL-es szabályváltozás miatt. A kis Kovács kapott bizonyítási lehetőséget, az előző szezonban megfigyelhettük mekkorát fejlődött mind az EBEL-ben, mind a válogatottban! Ezalatt nálunk a tehetséget legfőképp arra méltatták hogy 3-4. sorban büntetőpadot koptasson...
Uf!!!
Te csak addig jártál meccsre amig ment a csapatnak, nemdumálj itt erkölcsökről. Ha jártál volna a többi meccsre is akkor láthattad volna, hogy a szánalmas teljesitményt a szlovákoknak köszönhettük, mert Patrikék minimális lehetőséget kaptak. Akik az elmúlt években ideigazoltak Balu, Godó, Pedró, stb., hokiséletük mélyrepülését élték át, melyből fejvesztve menekültek. Érdekes, hogy mióta nem itt játszanak és szakértő vezetőik vannak azóta a teljesitményük is ujra kimagasló. Nem csoda, ha Krisztián, Patrik és Bence is a távozás mellett döntött. Mélységesen megértük Őket, is azokat az alsóbb korosztályos tehetségeinket akik látván, hogy itt mi vár rájuk inkább tovább állnak, és az új csapataiknál sokkal eredményesebbek tudhak lenni. Ajánlom figyelmedbe a szövetségi honlap utánpótlás bajnokságainak statisztikáit, ahol a volt UTE nevelésű játékosaink a ponttáblázatok élén vannak (Németh Attila, Kovács Viktor, Fliszár Zalán, Virág Tamás ..........)
Én csak a tényeket említettem meg : Szajbiéknak nem ment a játék.

Ti pedig megmagyarázzátok miért nem.
Ok. De ez a tényeken akkor sem változtat.

Én a részemről befejztem
uf...
Mi nem magyarázzuk, hanem csak tényeket közlünk. Ha a kispadra itéltek és ott kell ücsörögnöd, mert van 1-2 ember akinek ugymond muszáj játszania, akkor Te milyen teljesitményt nyújtanál??? DE biztos neked van igazad, a kispadról összefagyva, ledermedve 2o másodperc lehetőséget kapva harmadonkét esetleg 2x-i játéklehetőségkor is gólt kellene lőni. Nem baj, hogy az agyonjátszatott sztárgázsis szlovák nem lőtt, Patrikéknak akkor is lőni kellett volna. Szerinted.......
Kedves Kommentezők! Nem szeretnénk, ha az egészséges viták személyeskedésbe, illetőleg indulatos veszekedésekbe fulladnának. Szeretnénk megkérni Titeket, hogy a blog nyugodt és tárgyilagos profilját megtartandó, hideg fejjel gondoljátok át mondandótokat, és intelligens emberek módjára közöljétek véleményeteket. Köszönjük megértéseteket.
Kedves Jóska!
Mi nem személyeskedtünk, csak a tényeket közöltük, még csak indulatosak sem vagyunk. Csak szeretnénk ha a kedves forumozok tisztában lennének mindennel és nem köpködnének a távozokra, hanem inkább könnyes búcsút kéne tölük venni és meg kéne találni a miérteket. És a jövőben arra kéne törekedni, hogy a maradék tehetséges gyerekek ne menjen máshova, és reménykedjük abban, hogy pozitiv változások elé nézünk.
Maradunk tisztelettel barátok köre.

Cagi !!
Én tényleg bíráltam a Szajbiékat de azt állítani, h köpködtem volna ................ egy kicsit erős.

Én is hallottam olyat, h a szlovák játékosnak elintézte a szlovák edző a szerződést és a magas fizetést. Ezért "hálából" a játékos a fizetése egy részét vissza adta az edzőnek.
De ezért a szakosztály vezetést kellene felelőségre vonni.

A szakosztály vezetői alkalmatlanok a feladatuk ellátására. Ezt többször bizonyították. Tavaly nem hallgattak Pék Györgyre, inkább elküldték a felnött csapattól idén ő lett az edző. De ezzel ismét elment egy év úgy, h vissza lépett a csapat a fejlődésben.

Én láttam amikor a Krisztián a Gröschl Tomi és a Jánosi elkezdett a felnőtt csapatban játszani a Kercsó edzösködése idején (pl.: Barótival, Vargyassal, Csikivel, Csata Csabával egy csapatban). Emlékszem arra amikor Jánosi kilőtte a hosszú alsó sarkot, Gröschl Tomi bomba gólt vágott a léc alá. Emlékszem arra is amikor az a 18 évesekből álló sor összeverekedett a Kisstadionba Dobossal és Pindákkal felálló sorral ( a játék állt a két sor bunyozott a két csapat pedig a cserepadról figyelt). Hidd el nem tegnap voltam elöször hoki meccsen. szurkolok mindenkinek aki a csapatom mezét viseli.

De akkor is tartom h Szajbert Krisztián az utóbbi időben gyengén játszott. Patriknak még van jövője de az is biztos, h a karrierje szempontjából fontos éveket amikor a felnőtt csapatba kellett volna beépülnie alaposan elrontották és nem tudta kihozni magából azt amit reméltek tőle. De a mostani helyzetben már felesleges a múlton rágódni.
Inkább a jelenlegi helyzetet kellene megoldani. Nem azt magyarázni, mi volt a baj. Mi mint szurkolok sajnos nem sokat tehetünk.
A vezetőséget kellene lecserélni velük évek ota csak vissza fejlődünk. De erre nem látok sok esélyt.
Uf!
Egy malomban örlünk, mi 1981 óta járunk hoki meccsre, sok szép évet megéltünk már. Mi a jó hokit szeretjük.
Az, hogy Krisztián és Patrik milyen éveket tudhat magamögött nem az Ő hibájuk. A hibák keresése a jobb megoldás záloga. Ahhoz,hogy a jelenlegi helyzetből meglehessen találni a kiutat és ne süllyed el végle a hajó, ahhoz az elmult évek hibáit orvosolni kell, különben a többi fiatal is Patrikék útjára lép, vagy elmennek vagy mazohisták lesznek vagy abbahagyják.
Ha ez a vezetőség marad beelőzzük a Titanic-ot.
Amig ez a vezetőség másokba kenik a saját hibájukat, addig megoldás nincs.
Üdvözlettel: barátok köre
süti beállítások módosítása