Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Az Alba Volán-meccs összefoglalója

2008.09.15. 18:44 | Fugeute | Szólj hozzá!

Címkék: edzőmeccs felkészülés alba volán

Megkésve bár, de közöljük a csapat fehérvári felkészülési meccsének összefoglalóját.
Várakozásokkal teljesen érkezett meg 10-12 fős szurkolócsapatunk Székesfehérvárra, az Alba Volán elleni felkészülési meccsre. Az eddigi edzőmérkőzések fényében talán nem is alaptalanul bíztunk abban, hogy sikerül felvenni a versenyt a magyar jégkorong kiemelkedően legjobb csapata ellen. Nos, bár reményeink a mérkőzés végére szertefoszlottak (amiben volt egy kevés szerepe Árkovics játékvezetőnek is), mégsem kellett csalódottan távoznunk a jégcsarnokból.

Ahogy az várható volt, a Volán mindjárt az elején megpróbálta kedvét szegni az újpestieknek, mielőtt elhittük volna, van keresnivalónk a fehérváriak ellen. Nagy nyomás alá helyezték a kapunkat. Hamar hátrányba is kerültünk, majd kettősbe is, ám a csapat kibekkelte ezt az időszakot. Sokszor volt meleg a helyzet a kapunk előtt, Palko bravúrokat is bemutatott – és mit tagadjuk, a szerencse is mellettünk állt. A fehérváriak raklapnyi helyzetet puskáztak el, mintha be lettek volna oltva góllövés ellen. Pedig a gyakorlásban partnerre találtak Árkovics személyében, akinek „hála” az első harmadban bőven volt alkalmunk gyakorolni a hátrányos védekezést.
Ennek ellenére mindössze egy dugóval zártuk az első harmadot, így megérdemelt taps mellett vonulhatott le a csapat a pihenőre.

Ha majd a bajnokság során szükség lesz kapaszkodni egy szép emlékbe, amiből önbizalmat meríthet a csapat, akkor érdemes lesz a második harmadot felidézni. Ezt a periódust 2:1-re hoztuk; sikerült kontroll alatt tartanunk a játékot, a Volán nem tudott villogni. Két megadott és egy meg nem adott gólról tudunk beszámolni: utóbbiról megoszlanak a vélemények, a tábor egyik fele szerint bent volt Borbásnak a gólvonalon végigguruló pakkja, míg a másik fele (amelybe e sorok szerzője is tartozik), úgy látta, ezúttal jó döntést hozott Árkovics. Akárhogy is, az esetet követő buli után Berta bevágta a korongot, ezáltal feleslegessé téve a vitát.

A harmadik harmad főszereplője zebracsíkos mezben korcsolyázott ki a jégre. Árkovics ugyanis gyors egymásutánban háromszor kiszórta fiainkat a büntetőpadra, a Volán pedig köszönte és élt a lehetőséggel. Az ítéletek enyhén szólva szigorúak voltak. A Volán van annyira jó csapat, hogy erre ne legyen szüksége. Az igazsághoz tartozik, hogy nem tudtuk átmenteni a második harmadban mutatott jó játékot, emberhátrányos védekezésünk nagyon akadozott. A 6:3-as végeredmény a játék tükrében túlzó fölényt mutat – ki tudja, egy kiegyensúlyozottabb játékvezetés mellett akár izgalmas is lehetett volna a végjáték.


2008. szeptember 9., kedd

Alba Volán SC - Újpesti TE 6:3 (1:0, 1:2, 4:1)
Székesfehérvári Jégcsarnok

Jv.: Árkovics Miklós, Stadler Ferenc, Márkus János

Alba Volán: Hetényi - Horváth, Tokaji, Palkovics, Ocskay, Vaszjunyin - Forsyth, Byström, Jackson, Martz, Kovács - Ondrejčík, Jobb, Fekete, Fodor, Sofron - Hegyi, Fekti, Nagy Tóth; Becze (kapus)
Edzők: Ted Sator, Énekes Lajos

Újpest: Palko - Hüffner, Hetler, Michálek, Borbás, Berta - Kadlubiak, Rúfus, Ďubek, Sikorčin, Zlocha - Horváth, Harmati, Rafaj, Roczanov, Németh - Szepessy, Strausz, Virág, Markó, Kordisz; Nemčák (kapus)
Edzők: Pék György, Baróti Zsolt

Gólok:
1:0 05:01 - Sofron (Nagy)
1:1 23:51 - Berta (Borbás)
2:1 37:45 - Martz (Kovács, Byström) e.e.
2:2 39:06 - Németh
2:3 41:24 - Ďubek e.e.
3:3 44:04 - Palkovics (Horváth) e.e.
4:3 45:00 - Vaszjunyin (Horváth, Palkovics) e.e.
5:3 46:08 - Vaszjunyin (Ocskay) e.e.
6:3 52:37 - Martz (Kovács, Forsyth)

Kiállítások: 14 perc + 2+10 perc (Forsyth) ill. 28 perc + 10 perc (Sikorčin)

A találkozó felelevenítésében segítségünkre volt az icehockey.hu jegyzőkönyve.


Az edzőmérkőzések góltáblázata a felkészülés végeztével elnyerte hát végleges formáját:

  MG
1.Sikorčin89
2.Borbás97
3.Zlocha86
4.Ďubek126
5.Berta105
6.Németh124
7.Michálek83
8.Roczanov82
 Rúfus82
10.Hüffner102
11.Rafaj81
12.Virág121


A 12 felkészülési találkozón 54 gólt szereztünk, az ellenfeleknek pedig összesen 50 alkalommal sikerült bevenniük az újpesti kaput - nagycsapatunk mérlege tehát pozitív.

A legnagyobb arányú vereségeinket a felkészülés elején felálló vegyes csapatunkkal szenvedtük el: egyszer 7:2, majd 6:1 arányban lépett le minket a magyar U20-as válogatott.
A legszámottevőbb gólkülönbséggel az Alba Volán farmcsapata ellen győztünk, ekkor ugyanis 12:1-re diadalmaskodtunk.

A legtöbb találatot a mérkőzések utolsó harmadában jegyezhettük (18 gól), ám az ellen is ekkor talált a legtöbbször a mi hálónkba (13 gól).
A legeredménytelenebbek az első játékrészben voltunk (9 gól), és kapusunkat is ekkor mattolták a legkevesebbszer (7 gól).
A középső húszpercben általában 13-at lőttünk, és 8-at kaptunk.

Ezzel a poszttal pontot teszünk az edzőmeccsek végére, ám aki mégis szívesen emlékezne vissza némelyikre, annak ajánljuk figyelmébe az "Egyéb" oldaldobozban található "Felkészülési mérkőzések" nevezetű linket.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr74664704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása