Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Vereség az Acélbikáktól

2009.09.21. 14:04 | forestjr | 2 komment

Címkék: bajnokság dab mol liga

Vasárnap este Dunaújvárosban szerepelt csapatunk, ahol nem sok jóra számíthattunk, hiszen amíg a hazaiaknál szinte tökéletesre sikeredett a felkészülés, addig nálunk különböző okokból kifolyólag ez nem mondható el. 

Ennek ellenére az első három percben a kapujukhoz szegeztük ellenfelünket, majd kétszer emberelőnybe  kerültünk, de sajnos a legtisztább helyzeteket is elhibáztuk. A 9. percben Németh Péter eltalálta ütővel Galanisz Nikandrosz fejét, aki a jégre került. A dunaújvárosiak fiatalja nem vérzett és az eset se tűnt szándékosnak, de játékosunk 5 perc+végleges fegyelmi büntetést kapott magas bottal való játékért. Az eset után két és fél perccel Galanisz be is talált a kapunkba, így hamar meggyőződhettünk róla, hogy az agilis támadónak szerencsére semmi baja nem esett. Az öt perces kisbüntetésnek az a sajátossága, hogy gólnál nem jár le, így lett védőnk, Berzins kétpercese után azt konstatálhattuk, hogy már kettős emberhátrányban játszunk. Nem sokáig, hiszen a kiállítást követő 16. másodpercben Korol megduplázta a hazaiak előnyét. Borsos kiállítása nyomán mi kerültünk létszámfölénybe, amit ki is használtunk. Hüffner Adrián szerezte a klasszikusnak nem nevezhető emberelőnyös találatunkat, védőnk még a semleges harmadban, a kék vonal közeléből eresztett el egy löketet, ami a Dunaújváros kapujának bal alsó sarkában kötött ki. Nem sokáig örülhettünk, hiszen két percre rá a másik oldalon Kurt McSweyn talált be, így 3-1-es dunaújvárosi vezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A középső harmadban minden bejött a hazaiaknak, míg ők 12 lövésből 4-et értékesíteni tudtak,  mi 9-ből egyet se. A hatodik találat után Sájevics Andrást Becze Zoltán váltotta a kapuban, de alig több, mint két perc után őt is felavatták a dunaújvárosiak. A vendéglátók góljait ebben a játékrészben Kiss, Korol, Galanisz és Fisera szerezték. A 7-1 -es eredmény az utolsó harmad előtt nem sok jóval kecsegtetett.

A záró játékrész lasabb iramban, és sok kisebb szabálytalansággal tarkítva telt. Virág Tamás jó helyzetfelismerésének köszönhetően 8-ra növelte góljainak számát a DAB, Borbás találatával viszont ismét visszaállítottuk a hatgólos különbséget. Az 58. percben Fisera és Hüffner akadtak össze, sokáig csépelték egymást a felek, a "mérkőzés" eleje az ellenfelénél majdnem 10 centivel magasabb cseh légiósé volt, de a végén "Hüfi" is belejött, és bevitt egy-két jobbegyenest. Jó másfél percig tartott a csata, és mivel senki sem került jégre, a játékvezetők szétválasztották a feleket. A meccs utolsó pillanatában Borbás mehetett el szólóban, de a lövés előtt felpörgött a korong, így csatárunk nem tudta értékesíteni a helyzetet.

Rengeteg kérdést fel lehetne tenni ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban. Kezdjük például azzal, hogy ha nincs normális jég Újpesten, nem lehet-e bérelni valahol máshol? Az így ad-hoc módon elvégzett felkészülésért ki ill. kik a felelősök? Ha vannak felelősök, akkor ők nem gondolkodtak el rajta, hogy nem felelőtlenség-e a játékosokat és a szurkolókat ilyen felkészülést követően a morált szükségszerűen romboló mérkőzéseknek kitenni? Tegnap a védőink sem teljesítettek jól, de a kapusaink is képtelenek voltak segíteni abban, hogy átvészeljük a mérkőzés nehéz szakaszait. Míg a dunaújvárosiak 48 lövésből 8-szor találtak be, mi 38-ból csupán 2-szer. Persze ez minősíti a támadóinkat is, akik mellől hiányzott az a Zlocha, aki mostani csapatában vezeti a házi pontlistát. Vannak gondok rendesen, de ami bizakodásra ad okot, az a játékosok akarata. A körülményekhez képest és az eredmény ellenére kihoztunk magunkból mindent, és ez irányt mutathat az elkövetkezendőkre. A DAB ellen még elfogadható az, ami mondjuk egy Ferencváros ellen már nem, és ezt reméljük, tudják ott "fent" is. 

A mérkőzés összefoglalóját, az edzők és játékosok nyilatkozatait erre a linkre kattintva találják meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr391396530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesz ez még jobb is a következő hetekben. Kapusoknak is kellene még javulni, mert elég rozsdásnak tűnnek.

Egy kérdés: Vett már valaki bérletet? Lehet már venni egyáltalán?
Szerintem még nem lehet venni, legalábbis nem látom a nyomát sehol, hogy megkezdtk volna az árusítást.
süti beállítások módosítása