Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Döntőre várva

2009.03.13. 00:44 | quitz | 4 komment

Címkék: döntő újpest alba volán ob 1 nz stars mol liga

Blogunkon ma quitz személyében új szerzőt avatunk. Nagyszerű írásait saját oldalán, a Bodicsek blogon, valamint a jégkorongblogon is irigykedve néztük, így hát most büszkén közöljük le legújabb remekművét.

Veszélyes vizekre kalandozik az, aki egy ökomenikus jégkorongblogban a hazai jégkorongról ír. Főleg most, hogy a jegkorong.blog.hu beszüntette a kommentálási lehetőséget az OB I.-es cikkeinél. Azért megpróbálom.

A Mol Liga csak az OB I.-gyel közös alapszakaszában volt igazán izgalmas. Amit hozott, hogy sokkal több volt a többesélyes mérkőzés, a kiélezett küzdelem. A Mol Liga rájátszása azonban kapkodós, átgondolatlan és közvetítetlen volt. Az érdemi rész pedig csíki belügy. A szezon során nyújtott teljesítmény alapján teljesen megérdemelten. Lesz még ez jobb is, a kezdet bíztató. Ezzel szemben az OB I. rájátszása izgalmas, a párharcok nyitottak voltak a középszakasztól. A szokásos élvonalhoz gyorsan felzárkózott az újonc NZ Stars. Talán a Mol Ligának is köszönhetően egyre több néző látta a küzdelmeket, és sosem volt ennyi jégkorong a sportcsatornákon. Az sem utolsó, hogy minden érdekelt városból egy órán belül el lehet érni a mérkőzések helyszínére, ami sokat dob a hangulaton.


Forrás: www.utehoki.hu

Én természetesen az UTE-NZ Stars párharcot követtem. Nagyon örültem a Stars indulásának, és szuper ötletnek tűnt a szeniorok és a fiatalok keverése. Otthonuk a legszínvonalasabb magyar jégcsarnok. Ami még nagyon hiányzik a csapat mögül, az a szurkolótábor és a hagyomány. A Starsnak az szurkol, akinek ott játszik a gyereke. Káposztásmegyer népe még nem igazán ébredt rá, milyen ajándékot kapott a csarnokkal és a csapattal. Az NZ Stars csupa jó képességű, jól korcsolyázó, nagyszerű korongkezelésű játékosból áll. Az egyéni teljesítményekkel semmi baj nincs. Azonban csapatként minden éles szituációban megremegtek. A rutinos rókáknak nem sikerült megnyugtatni a fitalokat, sajnos Kangyal sem éppen a hidegvérével tűnt ki a mezőnyből. Róbert Spišák vezetőedző meg mintha ott sem lett volna. A csapat nem csapat, hanem koncepció nélkül korcsolyázó egyéni teljesítmények összessége. Ez egyedül a Wållberg kapus esetében működött, a többiek teljesítménye edzőért kiált. Összességében a fiatal csapat első szezonja  nagyon  bíztató. Jó esélyekkel szállnak harcba a bronzért. Remélem, hogy hosszú távon is hozzájárul a Stars a magyar jégkorong színvonalának emelkedéséhez.

Az Újpest 6-7 játékossal kezdte az edzéseket nyáron. Az előző szezon csapata teljesen széthullott, aki tehette sértetten távozott. A szakvezetés hónapokon keresztül lapított, a szurkolók rosszkedvű szezonra készültek. Aztán előszedték Pék Györgyöt, aki játékosa, majd játékos-edzője volt a csapatnak, valamint az ifjúsági válogatott edzője. A Gyuri bá'-vá érett Pék Gyuri tavaly pár hét után távozott a segédedzői posztról, miután nem jött ki Jindrich Novotný vezetőedzővel. Abban az évben beváltatlan ígéret maradt a "fiatal, szerethető csapat". Az újpesti hokicsapatot a rendszerváltás előtt rendőrcsapatozták, az utóbbi években szlovákozzák. A fiatal, szerethető csapat a régi sztereotipiák ellentétét jelentené. Péknek hajtós és fejlődőképes fiatalokból sikerült összeraknia egy szerethető csapatot. Bár még most is a szlovák idegenlégiósokból álló első sor hozza a gólokat. A szezon elején ment a szurkolói fanyarság, hogy már megint második-harmadik vonalas szlovákokra megy a pénz. Ma már senki nem kérdőjelezi meg a teljesítményüket. Ďubek, Zlocha és Sikorčin az OB I. alapszakaszának kanadai táblázatát vezetik. A tótozó honfitársaimnak üzenem, hogy már a Chicago Blackhawks sem szín amerikai, érdemes túllépni a kérdésen. Különben hármuk közül ketten beadták a magyar állampolgársági kérvényt. Reméljük nem csak a szurkolók, hanem a hivatal is befogadja őket, és talán a válogatottban is találkozhatunk majd velük.

2006 után újra Alba Volán és az Újpest játssza a döntőt. Ez az Alba már egy jóval erősebb, EBEL Alba. Az Újpest pedig egy jól összerakott, motivált csapattá érett a szezon során. Négy színvonalas és szoros mérkőzést várható, ahol az UTE megcibálhatja az edzőjét vesztett Volán bajszát.

A szuper hangulatú elődöntők végén, úgy ünnepelte tábora az Újpestet, mintha meg is nyerte volna a bajnokságot. Ha a romániai csapatokat és az EBEL Albát nem vesszük akkor ez így is van. Ha meg az összes csapatot vesszük, akkor az UTE csak a negyedik helyen áll. Ha az építkezés tovább folyik, és cél, hogy a szerethető fiatalok itt váljanak szerethető öregekké, akkor jövőre már akár a második hely is meglehet. Remélem, minél többen kíváncsiak lesznek élőben is a döntőre. Nincs jobb, mint egy teli csarnok.

A hangulatba kerüléshez:

egy nagyszerű cikk a Volán - Újpest párharcok történetéről

egy klassz videó a Újpest döntőbe jutásáról


A döntő menetrendje (a találkozókat a Sport Tv élőben közvetíti):

1. mérkőzés: 2009.03.13. péntek, 18:00, Székesfehérvár (Sport 1)

2. mérkőzés: 2009.03.15. vasárnap, 14:30, Újpest (Sport 2)

3. mérkőzés: 2009.03.17. kedd, 18:00, Székesfehérvár (Sport 1)

4. mérkőzés: 2009.03.19. csütörtök, 18:00, Újpest (Sport 1)

5. mérkőzés: 2009.03.21. szombat, 18:00, Székesfehérvár(Sport 2)

6. mérkőzés: 2009.03.23. hétfő, 18:00, Újpest (Sport 2)

7. mérkőzés: 2009.03.25. szerda, 20:00, Székesfehérvár (Sport 2)

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr63997042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Először is üdv a fedélzeten, Quitz!

Az Újpestről szóló részhez két megjegyzés. Idén a szezon elején senki nem fanyalgott - az általam ismert szurkolók közül - a szlovák igazolások miatt, sőt, már augusztusban, az iglói kupán örömmel láttuk, hogy milyen jól hasítanak a jégen. Ezt akkor a beszámolókban szóvá is tettük.

A "bajnokcsapatról" meg annyit, hogy mi az OB1-ben az alapszakaszt, majd a középszakaszt is megnyerő, a válogatottakkal tűzdelt Starst söpréssel kiverve a magyar bajnoki öntőbe kerülő csapatot éltettük - így hát az erdélyi csapatok említése irreleváns. A nagy Volán meg úgy esik bele a magyar bajnoki döntőbe (pályaelőnnyel!), mint Pilátus a krédóba, tehát az egész éves teljesítményt tekintve joggal ünnepelhettük a csapatot. Elismerésünket próbálta kifejezni a Liladínó és Attila ötleteként megvalósult aranyérem-átadás is.
Természetesen a döntő még hátravan, ahol az esélyünk minimális. De ahogy sokan sok helyen megfogalmaztuk már, mi ebben a döntőben csak nyerhetünk, a Volán pedig csak veszíthet.
Helló,
jószándék vezérelt, a fanyalgás emlékeim szerint az utehoki fórumán ment, nem rátok gondoltam. A "bajnokcsapatként ünnepelték"-ben nem volt semmi sandaság, vagy lekicsinylés. Innentől ez a döntő már egy vérre menő gálasorozat, nem bajnoki. Abban is egyetértek, hogy csak nyerhetünk.
Köszi a cikket, de .... :)

Négy színvonalas és szoros mérkőzést várható,

Én is benne lennék egy söprésbe, de adunk valami alamizsnát a volánnak. ;-)
@Fugeute: Köszönöm! De az igazi ötletgazda Fotósunk volt, mi csak megvalósítottuk az ő ötletét. Az a fő, hogy jól sült el!
süti beállítások módosítása