Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Így kell ezt csinálni

2009.02.21. 11:01 | Bozár Jóska | 3 komment

Címkék: dab ob 1 középszakasz

A tegnap esti meccsre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas lett volna. Sorozatos hullámvölgyeink és néhány megkérdőjelezhető játékvezetői ítélet után kétgólos hátrányból fordítva szereztük meg a győzelmet Dunaújvárosban.

A csapat mintegy 30 fős kísérettel indult neki a Fejér megyei túrának. Sajnos a dob ezúttal pihenőt kapott, de a hangulatra így sem lehetett panasz. Volt is oka a vendég szurkolóseregnek a kitörő örömre ugyanúgy, mint a bosszús szentségelésre.

A találkozó első harmdában inkább az utóbbi volt jellemző az újpestiekre: hiába kezdtünk bele, hiába irányítottunk, ellenfelünk egy kósza kontrából megszerezte a vezetést (1:0). Nekünk semmi nem ment be, és emiatt helyenként igen kapkodóvá vált játékunk.

Hogy azért a boldogságból is jusson nekünk, arról Borbás gondoskodott, akinek a következő játékrész elején egy jól helyezett fonáklövéssel sikerült megszereznie egyenlítő találatunkat (1:1). A gólt követően kicsit feloldódtunk, jobban pörögtek a támadások, találatot viszont újból az Acélbikák jegyezhettek, miután egy szemmel láthatóan rosszul megítélt büntető végén Peterdi vette be Palko kapuját (2:1). Alig három perc múlva újabb kellemetlen találat született, pillanatnyi indiszponáltságunkat góllal honorálták az újvárosiak (3:1). Más okunk is volt az aggodalomra, ugyanis a második gólt megelőzően Magosi úgy a palánknak lökte Sikorčint, hogy joggal hihettük, második sorunk centere újból sérültlistára kerül. Szerencsére azonban Sikit ennél keményebb fából faragták, és pár perc múlva újra jégen volt. Hüffner a harmad végén arccal fogott egy lövést, de szerencsére ő is folytatni tudta a játékot.

A harmadik harmadra már egy jóval összeszedettebb Újpest korcsolyázott ki, és noha Ďubek nagyszerű góljára (3:2) még érkezett válasz (4:2), a terep innentől a miénk volt. A Dab játékosai elkényelmesedtek, ráültek az eredményre, mi viszont nem adtuk fel, és Németh Peti fantasztikus duplájával percek alatt egalizáltunk (4:4). Nyomtak a Lilák, mindenáron három ponttal a zsebükben szerettek volna távozni játékosaink. Németh harmadik góljának kis híja volt, Berta is veszélyeztette a hazai kaput, de Račko kapus a helyén volt. Közben Kincses játékvezető kezét egy felszabadításnál eltalálta a korong, a csapatok időkéréssel adtak neki időt az ápolásra. A hátralevő időben azonban már nem született gól, jöhetett a hosszabbítás.

A túlórában a 4 a 4 elleni küzdelem során felpörgött a játék, mindkét oldalon veszélyes akciókat kellett hatástalanítania a védelemnek. A negyedik percben aztán mindvégig zseniálisan játszó szlovák sorunk döntésre vitte a dolgot: egy támadás végén Sikorčin hozta helyzetbe a védő létére előretörő Kadlubiakot, aki közelről továbbította a pakkot a hálóba, és ezzel megszerezte csapatunk győztes gólját!

Izgalmakkal tarkított mérkőzésen győzött tehát a remény és az Újpest. Az utolsó harmad ellenállhatatlan játéka visszahozta a mieinket a nyeregbe, a hosszabbításban pedig nekünk sikerült bevinnünk a mindent eldöntő találatot. A mérkőzés után a tabellán továbbra is szorosan a Stars nyomában maradtunk, míg az Acélbikák 5 pontra leszakadtak tőlünk. Ha vasárnap rendes játékidőben sikerül nyernünk, átvehetjük a vezetést kerületi riválisunktól, és ha kedden Miskolcról is elhozzuk a három pontot, miénk a középszakasz-győzelem. Sok a "ha", de korántsem hiányzik belőlük a realitás. Legyünk kint holnap minél többen!

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr10956191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó volt a szurkolás skacok, lehetett hallani a dab oldal közvetítésénél, kezdek kedvet kapni, hogy egyszer leutazzak én is. Remélem Sikinek nincs baja, további jó pihenést hétvégén kedves szurkerek!
Bizony, így kell ezt csinálni! Gratula!
Ez jó mulatság, férfi munka volt.

Vasárnap egy kicsit lájtosabban kéne nyerni. :)))
süti beállítások módosítása