Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Házirangadó a lányoknál

2009.01.18. 11:14 | Real Újpest | Szólj hozzá!

Címkék: marilyn női bajnokság

A női bajnokságban a számunkra legfontosabb mérkőzésre került sor, az újpesti lányok két csapata mérte össze tudását. Mivel a nagycsapat vezeti a bajnoki táblázatot és a kicsik követik őket a második helyen, ez egyúttal az alapszakasz csúcsrangadója volt. Bálna barátunk tudósított az eseményről.

UTE-Marilyn - UTE-Marilyn U18 3:1 (0:0; 2:0; 1:1)
Pontszerzők:
Lakatos 1/1, Victor 1/1, Simon 1/0 ill. Dettrich 1/0, Csiszer S. 0/1

Házi rangadó helyszíne volt szombat kora délután az újpesti csarnok: a papírforma alapján várható bajnoki döntő két résztvevője vívott egymással kifejezetten jó iramú, élvezetes mérkőzést. Az összecsapás végig a felnőtt csapat mezőnyfölénye jegyében zajlott, fiataljaink elsősorban gyors kontrákkal próbáltak veszélyeztetni, de Kocsondi Nóra két szólója egyikéből sem tudott betalálni. Hogy a túloldalon sem rezdült meg a háló, az a rendkívül lelkes és elszánt U18-as védelem, valamint a kapuban parádézó Modla Viktória érdeme.

A gólcsend csak a második harmad elején tört meg, egy középre tett korongot felszabadítani igyekvő fiatal védőnk a saját kapujába továbbított, a hokiban öngól nem lévén a találatot Simon Nikolettnek írták jóvá. A felnőtt csapat nyomása a mérkőzés felénél újabb gólt eredményezett, Lakatos Boglárka alakította 2:0-ra az állást.

A mezőnyfölényben játszó nagycsapat a folytatásban sem nyugodhatott meg: a szorításból időnként kiszabaduló U18-nak is megvoltak a lehetőségei, de ezekből nem sikerült betalálni. Sikerült viszont a záró felvonásban: Csiszer Sarolt hosszú indításával Dettrich Szilvia a bal oldalon tört be a kapu elé, és védőjétől szorongatva szépen kilőtte a hosszú alsó sarkot. Nagycsapatunk másfél perc múlva ismét kettőre növelte a különbséget: a bravúrt bravúrra halmozó Modla Viktória Victor Zsuzsanna fonák emelésénél bizonyult tehetetlennek.

Az utolsó percekben mindent megpróbált a Balogh Tibor irányította fiatal csapatunk, a kapust is lehozva igyekeztek kislányaink kozmetikázni az eredményen, mely azonban már nem változott. Ettől függetlenül emelt fővel jöhettek le a csapatok a jégről: fiataljaink egy teljes erőbedobással játszó, soraikban (idegenlégiósunkat leszámítva) csupa magyar válogatott játékossal felálló csapattól szenvedtek minimális vereséget, felnőtt csapatunk pedig akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, ha lehetőségeiket jobb arányban használják ki - illetve ha a kicsik kapujában Modla Viktória nem mutatja be a bravúrok sorát.

A következő hétvégén U18-as csapatunké a főszerep: ezúttal Székesfehérváron, a Vadmacskák vendégeként lép pályára a csapat, győzelmi reményekkel.

A találkozó képeit ide kattintva tudjátok megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr83884582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása