Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Itthon tartottuk a három pontot

2009.01.16. 21:44 | Bozár Jóska | 10 komment

Címkék: nz stars mol liga

Újabb nagy ütközet zajlott le a Megyeri úton. Az NZ Stars csapata ádáz harcot vív a Dab.Doclerrel a Mol Liga-rájátszást jelentő negyedik helyért, a kerületi összecsapásra pedig már eleve presztízsmeccsként készült mindkét gárda. Nem is kellett csalódnunk, parázs hangulatú csatában fektettük két vállra a káposztásmegyerieket.

A mérkőzést talán ellenfelünk kezdte jobban, Tolnai kiállítását kihasználva pedig megkétszerezett lendülettel rohamoztak. A gól viszont sehogy sem jött össze nekik, Nemčák csúcsformában védett, és a mezőnyjátékosok is önfeláldozóan vetődtek bele a lövésekbe. A kitartó küzdés meg is hozta jutalmát, Kadlubiak pompás találata a mieinket juttatta vezetéshez. Még be sem fejeződött a lelátón tomboló ünneplés, amikor Németh Péter kettőre növelte góljaink számát. Nagy volt az öröm, ám a Csillagok nem lankadtak, egy perc múlva be is verték a szépítő gólt, miután sikerült kipasszolniuk védelmünket. A harmad vége felé még kaptunk egy emberelőnyt, ám akárhogy erőlködtünk, Wållberg kapus mindig a helyén volt.

A második felvonásban mindkét csapat előtt nagy helyzetek adódtak, nagy iramot diktáltak a felek. Aztán, amikor már a vége felé közeledik a játékrész, Szappanos Dávid a palánknak esik, Babič játékvezető egyből a sípjába fúj. A zsűrihez korcsolyázik, majd a következő pillanatban csúnyán belenyúl a játékba: csapatunk egyik ászát, Ladislav Sikorčint küldi ki 5 perc plusz végleges fegyelmivel, fejre irányuló támadásért. A közönség erősen reklamál, de nem lehet mit tenni: Siki az öltöző felé veszi az irányt. A bajnokság kanadai táblázatának vezetője nélkül kellett tehát tovább folytatnunk.

Az utolsó harmadban aztán már elszabadultak az indulatok, mindkét oldalon rendesen elszaporodtak a szabálytalan megmozdulások. Szerencsére amíg mi új gólfelelősünknek, Juraj Kadlubiaknak köszönhetően újabb egységgel toldottuk meg előnyünket, a Sztárok hiába voltak 5 teljes percig emberfórban, hiába hozták le a végén Wållberget is, védelmünk lehúzta a rolót, és nagyszerűen tartotta az eredményt. Aztán megszólalt végre a kürt, felcsendült az újpesti induló, repültek a csokik! Újra legyőztük a válogatott játékosokkal megtűzdelt NZ Starst, revansot vettünk hát a korábbi meccsekért! Az eredmény: 3:1 ide.

Ne aggódj, kedves lila-fehér vérű barátunk, a következő visszavágásra csupán két napot kell várni, hiszen vasárnap a Dab.Docler együttesét fogadjuk. A 2008-as esztendő utolsó előtti napján sikerült az Acélbikáknak elrontani számunkra az óévbúcsúztató jókedvet, itt az ideje visszaadni a kölcsönt! Várunk mindenkit az Újpesti Jégcsarnokba vasárnap este fél hétkor!

A mai meccsről részletes beszámoló itt lesz fél 11 felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr9882540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratula a csapatnak!!! Kár, hogy nem lett nagyobb a különbség (lehetett volna).
Más: A szövetségi kapitány nincs túl jó véleménnyel a MOL ligáról. Mit gondolna ha csak magyar bajnokság lenne?
Vajon hány MOL liga találkozót nézett meg a mester?
A cikk forrása: www.origo.hu/sport/jegkorong/20090115-interju-pat-cortina-jegkorongkapitannyal.html
Kadlubiak első gólja nem mindennapi volt nagy gratula a fiúknak!
@hockeyfactory: Világosan kiderül, hogy sem az OB 1-et, sem a MOL-ligát nem ismeri, nem követi, de legalább lenézi. Pedig ha nem lenézné, hanem megnézné, akkor láthatná például, hogy a sztáros sztárokon lassan túllép a jelen... Ez a hozzáállás: rossz jel. Elismerés és hála Sapporóért, de akárhogy is: az már a múlt. Abban persze igaza van, hogy relatíve sok a lefutott meccs mifelénk. Ez sajnos akkor is igaz, ha néha akadnak (majdnem-)meglepetések.
Sajnálom, hogy kihagytam. A házi kompromisszum szerint most pénteken hangverseny, vasárnap meccs :-)
"A harmad vége felé kettős emberelőnyhöz jutottunk, ám akárhogy erőlködtünk, Wållberg kapus mindig a helyén volt."

Erről én lemaradtam, meg a jegyzőkönyv is :)

4 a 3 ellen támadtunk, mivel páros kiállítás után kerültünk előnybe
Ja és nem Gröschl, hanem Szappanos volt Sikorcin "áldozata".

Gröschl orra Tolnai magasbotjánál kezdett vérezni.
Javítottam, köszi! Hirtelen hárman is rosszul emlékeztünk. :)
Hát kövezzetek meg, de szerintem a súlyosabban büntetett megmozdulások mind jogosak voltak. Kár volt értük.

Egyébként marha nagy volt, mikor pont a büntetőpad előtt érte csúnyább támadás az egyik játékosunkat (nem láttam ki), azt Hetler aki (micsoda meglepetés :P ) épp csücsült a zónában, megpróbált kijönni onnan, azt egy csillagot alaposan felpofozni :D Ilyet sem láttam még.
A büntetőpad ajtójáért felelős embernek kellett valahogy visszatartani. Ha Heti kijut onnan, stadionból nem sok marad :P
@Liladínó: A lefutott meccsek ellenére akad számos izgalmas, jó iramú és színvonalú találkozó is.
Mol ligával több a meccs, több a csapat, így több játékos kell, ezért a tehetséges fiatalok is kapnak bőven lehetőséget (hála a légióskorlátozásnak is), és nem szürkülnek el a homályban.
A Magyar hoki jövőjének azért ez fontos alapköve lehet.
Nem szabad leírni a MOL ligát!!!
A szövetségi kapitány felé csak ennyit: a Stars sztárjai már ősszel sem bírták a harmadik harmadot, tegnap még úgy sem. Kvétel az egy szem Holéczy, aki köztudottan duracell elemmel működik. Kirívó volt, hogy a végén, a csaknem háromperces kapuslehozatalkor a pályán volt egyszerre valamennyi csillag és momentumuk sem volt. A válogatott bérletesei láthatóan ellazsálták ezt a félévet, amit fényesen mutat statisztikájuk is. Elképzelni nem tudom, hogyan tornásszák fel magukat a szükséges minimumra. Ha ez nem számít, akkor nem kérdés, hogy nem világbajnokságra, hanem jutalomútra utazik a társaság. Amit meg is érdemelnek a fiúk, de (Holéczyt kivéve) ennél egészségesebb lenne egy VIP utazás, mint az ország leszerepeltetése.
süti beállítások módosítása