Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Pék György fejében már összeállt az utazó keret

2008.11.21. 16:49 | Real Újpest | Szólj hozzá!

Címkék: pék junior válogatott

Úgy gondoltuk, tartunk egy kis lapszemlét, ugyanis az MJSZ hírlevelében ma jelent meg Sándor Zsolt interjúja vezetőedzőnkkel, Pék Györggyel. A téma ezúttal a junior korosztályú magyar nemzeti csapat volt, melyet az újpestiek mestere irányít.

Pék Györggyel, az U20-as válogatott szövetségi kapitányával beszélgettünk a december 15-én a dániai Aalborgban kezdődő korosztályos divízió 1-es világbajnokság előtt, ahol fiataljainknak a házigazdákon kívül Norvégiával, Ausztriával, Olaszországgal és Ukrajnával kell megküzdeniük.

– Az elmúlt héten ellenfélnézőben volt Olaszországban. Kiket sikerült meglesnie?

– Vb-ellenfeleink közül az olasz és az osztrák válogatott vett részt egy négyescsapatos felkészülési tornán, ahol még a franciák és a szlovének képviseltették magukat.

– Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

– Riválisaink összes meccsét, illetve edzését megnéztem. Minden bizonnyal az ott látott hadrendben fog játszani mindkét válogatott. Úgy érzem, hogy sikerült feltérképeznem őket, erre már csak a jó választ kell megtalálni, azaz, hogy mi legyen a mi taktikánk. Ezt azonban nem elég kitalálni, hanem gyakorolni is kellene, csak hát éppen ez a legnagyobb problémánk. Úgy gondolom, hogy egy ilyen komoly divízió 1-es világbajnokság esetében, ahol egyáltalán nincs gyenge csapat, nem egészen optimális, hogy csupán három nappal a torna előtt fognak találkozni játékosaim.

– Ön szerint kik ellen léphetünk győzelmi eséllyel jégre?

– Információink szerint – minket nem számítva – ebben a mezőnyben az osztrák és az olasz csapat a leggyengébb, de ez távolról sem azt jelenti, hogy gyengék. A norvégok, a dánok és az ukránok pedig egyértelműen jobbak náluk. Ezt a négyes tornát elnézve azonban az osztrákok minden tekintetben jóval előttünk járnak, jóformán az összes játékosuk 19-20 éves, nálunk ezzel szemben legalább nyolc ifjúsági korú játékost kell elvinni, és ez döntő tényező lehet. Az olaszok gyengébbnek tűnnek, de ők is csak 3-2-re kaptak ki Ausztriától. Egy parádésan korcsolyázó, harcos, egységes csapat benyomását keltették, s őket megverni már önmagában is nagy fegyvertény lenne.

– Ezek alapján milyen eredménnyel lenne elégedett?

– Elégedett csak akkor leszek, ha bentmaradunk, de ezt kiharcolni sokkal-sokkal nehezebb lesz, mint eddig bármikor.

– Az U20-as válogatott szempontjából Ön mennyire ítéli hasznosnak a MOL Ligát, illetve a Héraklész-válogatott OB 1-es szereplését?

– A Héraklész-válogatottnak a juniorcsapat tekintetében nem volt gyakorlati haszna. Egy kezemen is meg tudom számolni, hány olyan játékos játszik itt, aki benne van a vb-keretben. Inkább az ifjúsági válogatott tud ebből profitálni, mert zömmel ez a korosztály kapott szerepet. A MOL liga viszont nemcsak nekünk, hanem az egész magyar jégkorong szempontjából hasznos. Minél több meccset játszanak csapataink erős ellenfelekkel, annál jobban tudnak fejlődni.

– A 2007-es rigai vébéhez képest mennyiben változik Aalborgra a keret?

– Az idei válogatott már nem az, mint a tavalyi, mert nyolc nagyon jó játékosra – a Galanisz, Kiss Ákos fémjelezte korosztályra - nem számíthatok. A fő problémánkat a hátvédek jelentik, mert Maklárin és Orbánon kívül nincs junior korú bekkünk, akinek esélye lenne bekerülni.

– Mennyire állt össze az Ön fejében az utazó keret? Sokan hiányolják az előzetes névsorból a svéd ifjúsági ligában kiemelkedően teljesítő Hári Jánost, valamint az egyik legerősebb orosz ificsapatban pontokat nagy számban termelő Galló Illést.

– Gyakorlatilag ha nincs sérülés és a légiósok befutnak a repülőgép indulásáig, akkor 100%-osan. Ami a két említett játékost illeti, bár nagyon tehetségesek, de úgy gondolom, még korai lenne ezeket a 16-17 éves fiúkat a 19-20 éves junior vb mezőnyébe betenni. Ők az ifjúsági világbajnokságon viszont sokat tehetnek a válogatott sikeres szereplése érdekében.


Sándor Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr9781184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása