Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Visszaadtuk a kölcsönt

2008.11.17. 22:29 | 1nf3rn0 | 2 komment

Címkék: sc csíkszereda mol liga

Az előző heti válogatott-meccsek óta minden Újpest-szurkoló valószínűleg az SC Csíkszereda elleni rangadót várta a legjobban. A nagy összecsapásra táborunk régi-új zászlókkal is készült, újra rúdra kerültek a korábbi tábortól megörökölt vásznak.

Az NZ Stars csapata "előkészítette" csapatunknak a Sport Clubot, hiszen már a pénteken lejátszott káposztásmegyeri meccsről olyan hírek jöttek, hogy a klasszikus szeredai gárdát nem csak sérüléshullám sújtja, hanem a játékosok is nagyon fáradtak, ólomlábakon mozognak. Őszintén reménykedtünk benne, hogy a Mol Liga két meccsére meghívott svájci Koch játékvezető – aki a pénteki NZ Stars-Sport Club meccsen fújt - most is jól fogja ellátni feladatát. Meccs előtt nagyban folytak az esélylatolgatások, de arra, ami történt, talán senki nem mert gondolni, még legmerészebb álmaiban sem.

Kezdetét vette a mérkőzés, ahol nemcsak a három Mol Ligás pont volt a tét. Csapatunk utoljára csapott össze az SC Csíkszeredával az alapszakaszban, így mindenki abban reménykedett, hogy legalább egyszer sikerül elkapnunk a romániai bajnokot. Az első harmad tempója kissé vontatott volt, főleg a mieink részéről. A szeredai csapat egymás után küldte a lövéseket a kiválóan védő Juraj Nemčák kapujára, és egy darabig csak nyeltünk nagyokat arra gondolva, hogy itt nagy baj lehet, ha nem szedjük össze magunkat. Az első gólt is egy kis figyelmetlenségből kaptuk. Emberhátrányban, miután Rúfus cserélni indult, csapatkapitányunk, Vlado Ďubek korcsolyázott hátra védekezni, de mire Kadlubiakkal sikerült eldönteniük, hogy melyik oldal kié legyen, addigra Moldován Ervin mattolta kapusunkat, a szép számban ellátogató Sport Club-szurkolók nagy örömére (0:1).

Egy perc sem telt el, mikor első lövéseink egyikét Tolnai Attila minden rutinját felhasználva a Csíkszereda hálójába varázsolta (1:1). Az első harmad végén egy óriási helyzet maradt ki, melyen szinte még el sem kezdtük a bosszankodást, szlovák sorunk ismét tarolt; Ďubek mindent jóvátett a második harmadot a javunkra billentő góljával (2:1).

A második harmad három dolog miatt volt emlékezetes. Az első: Berta Ákos brutális gólja, mely akár egy válogatás-gólösszefoglalóba is beleférne. A mérnöki pontossággal meglőtt korong a felső kapuvasról pattant a gólvonal mögé (3:1). A második: a 38. percben a korong veszélyes pörgésbe-pattogásba kezdett, így járva útját játékosról játékosra. Tolnai Attila védőnk közveszélyesnek ítélte a korongot és egy laza csuklómozdulattal kihajította a korongot a pályáról. A nézők nagy nevetéssel és tapssal jutalmazták, viszont Svájcban nem vevők az ilyen humorra. Koch játékvezető – jogosan – két perc büntetéssel jutalmazta a műsort. Harmadik: Hüffner Adrián gólja nem csak a háromgólos különbség biztonságérzetét adta, hanem egyben a Mol Ligában csapatunk századik lőtt gólja is (4:1).

A harmadik harmad második felében következett az, amiről még álmodni sem mertünk. Ha valaki meccs előtt azt mondta volna, hogy tíz felett lövünk a Sport Clubnak, valószínűleg bólogattunk volna, majd felajánlottuk volna neki, hogy segítünk megkeresni az elgurult gyógyszerét. Az biztos, hogy ha az Extraligás Poprad egykori elsőszámú kapusa, Stanislav Kožuch ezt tudta volna, beteget jelent a meccs előtt. Sorra jöttek a lila-fehér gólok Sikorčin, Roczanov és új játékosunk, Németh Péter duplájával. Kadlubiak "csak" egyet lőtt, mégis az ő gólja után történt a meccs legemlékezetesebb pillanata. Láthattunk már térden csúszós, egy lábon korcsolyázós és íjászos gólörömöt, de kajakos figurát még soha! Ďubek, Sikorčin, Zlocha és Kadlubiak egymás mögé ültek a bedobó körben, botjukkal jobbra és balra evezve, míg Rúfus "a hajó orrában" vezényelte nekik az ütemet. Ahogy mindenki énekelte: ÚJPEST PARÁDÉ volt a Megyeri úton, a legjobb hangulatban, az emlékezetes "11:2-es" meccs. A dudaszó után megérdemelten jött a csokizápor, a közös ünneplés, éneklés, fotózás, visszatapsolás.

Ďubekék a Mol Liga legnagyobb arányú győzelmét mérték Székelyföldi riválisukra. Ahogy Pék György edző is mondta, ez az eredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget, de mi azt mondjuk, hogy ezt egy ideig biztos nem felejti el az SC.

Bár így is nagyon jó hangulat volt vasárnap este a csarnokban, ez a csapat igazán megérdemelné, hogy többen látogassanak ki, mert a játékosok nagyon meghálálják a hazai közönség bizalmát. A Mol Ligában az Újpest az egyetlen csapat, amely elmondhatja magáról, hogy nem volt még olyan hazai meccse, melyen ne szerzett volna pontot! Ez a rekord mindent elmond, bárkinek akinek kedve van buzdítani ezt a lelkes társaságot, szeretettel várja a tábor a kék vonalnál egy nagy közös szurkolásra! HAJRÁ LILÁK!

Update: A mérkőzés képeit az alábbi ikonra kattintva tudjátok megnézni:

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr77774365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szuper meccs, remek cikk (ha mondom!) és pompás fotók. Mindenkinek csak így tovább! :)
Fantasztikus volt, ahogyan Buxa ismét kezébe vette az elején lekettyent csapatunk sorsát és élményszámba ment a vezető gólunkat eredményező akció is légiósainktól. A nagy eredmény és mindenki dícsérete mellett a legszebb azonban fiataljaink teljesítménye, hiszen Berta, Hüffner, Roczanov és Németh Péter hattal (és nem akármilyen hattal) vette ki részét a diadalból. Hüffner találata és Roczanov első gólja ráadásul az addig az első hazai SC-meccset kísértetiesen követő forgatókönyv megváltoztatásának kulcsmomentumai voltak. A Sztároknál úgy látszik érdemtelenül "jegelt" Németh Peti pedig végre elkezdhette idei gólszüretét, aminek folytatásában - látva kitörő gólörömét - biztosak lehetünk.
süti beállítások módosítása