Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Lendületben vagyunk

2008.10.13. 02:21 | Bozár Jóska | 2 komment

Címkék: ftc mol liga

Sorozatban 5. meccsén szerez pontot az Újpest, és ezekből az utóbbi 4-et úgy megnyertük, ahogy kellett. A mai napon a lányok után nagycsapatunk is két vállra fektette az ősi riválist, 3:1 arányban múltuk felül a jól küzdő Hoffmannékat.

Az első harmadban máris egymásnak estek a felek, de ezúttal a szó sportszerű értelmében. A találkozó sem a pályán, sem a nézőtéren látottak alapján nem tükrözte a korábbi rangadók ellenséges légkörét; a mérkőzés a hajtós, látványos játékról és a mindkét oldalról példás szurkolásról marad emlékezetes. A mintegy 500 fős nézőhad a meccs elejétől a végéig kitűnően éltette csapatait, igazi hokiünnep volt a mai. A játékosok kitették a szívüket a pályára, az elveszett korong fogalmát mindannyian törölték szótárukból. Jobbra-balra pörögtek a támadások, ebben a játékrészben egyenlő erők küzdelme folyt a jégen. Már-már azt hittük, a kitűnő napot kifogó Nemčák és Szőke hálója érintetlen marad, ám 36 másodperccel a dudaszó előtt utóbbi kapitulálni kényszerült Borbás egyéni alakítása után (0:1).

A második periódusban már úgy tűnt, fáradnak a pályaválasztók; az egész harmad során összesen 4 kapura tartó lövést jegyezhettek. Bár orosz légiósaik igen képzettnek tűntek, a mi szlovákjaink ellen nem volt esélyük: Dubek a 26. percben szinte lemásolta Borbás találatát, és szép csel után kipúpozta az őrizetlenül maradt hálót (0:2). Csak úgy záporoztak a lövések a IX. kerületi alakulat kapujára, és mindössze 5 perc kellett ahhoz, hogy előnyünket tovább növeljük. Ekkor kettős emberelőnyben adogatta második sorunk a korongot az ellen harmadában. Rúfus, Dubek, Sikorcin és Zlocha is életveszélyes ziccereket hagyott ki, és már csak 8 másodperc hiányzott ahhoz, hogy Molnár Ádám visszajöjjön a büntetőpadról, ám ekkor végre sikerült Dubeknek színtiszta helyzetbe hoznia Zlochát, aki kapásból értékesítette a forintos passzt (0:3).

A záró játékrész méltó befejezéséül szolgált az izgalmas összecsapásnak, rendkívül látványos elemeket láthattunk mindkét csapattól. A legszebb jelenet talán az volt, amikor Nemcák előbb indítani próbált, ám egy zöldmezes csatár megszerezte a pakkot, egyből rálőtte, és az extázisban védő portás a harmad közepén spárgázva védte ki a jól megeresztett löketet. Igencsak látványosra sikerült Parfirjev Hüffner ellenében elkövetett szabályos bodicsekje is. A lelkesen játszó fradisták mindent megpróbáltak, és próbálkozásaik az 57. percben góllá is értek. Az egykori újpesti ifibajnok Jánosi szemfülesen ugrott ki Székely Mádai passzából a jobb oldalon, egyedül vezette a korongot a kapunkra, majd megszerezte csapata szépítő találatát (1:3). Egy igazi rangadó végén jól megérdemelt újpesti győzelem született, amit a találkozó után a jól megszokott "Aki nem ugrál, fradista" című rigmussal ünnepelt a csapat és a tábor.

Sok emlékezetes teljesítmény akadt mindkét oldalon a mai derbin, mi ezek közül a ferencvárosiaknál a kapus Szőke, valamint Szilágyi és Kiss Gábor teljesítményét említjük meg, az újpestieknél pedig a szintén kapus Nemčák, valamint Borbás és a szlovák sor játéka emelkedett ki.

Legközelebb pénteken, 18 órakor láthatjuk a fiúkat, amikoris újból megmérkőznek majd a Ferencvárossal. Érdemes lesz kijönni, nem fogtok csalódni!

A meccsről Pék György is kifejtette véleményét, ezt az utehoki.hu-n olvashatjátok.
 

2008. október 12., vasárnap
Újpesti Jégcsarnok, 500 néző

  MOL Liga  

Ferencvárosi TC

1:3

         Újpesti TE

  (0:1, 0:2, 1:0)  

 

32 SZŐKE Attila Norbert  GK   30 NEMČÁK Juraj GK
57 SÁJEVICS András GK   3 HAJEK Márk GK
             
3 BONTOVICS Márton D   23 HETLER Ádám D
88 PARFIRJEV Szergej D   4 HÜFFNER Adrián D
45 KISS Gábor "A" F   71 NÉMETH Ádám Péter F
82 SZAFONOV Dmitri F   12 BORBÁS Gergely "A" F
90 KOVSOV Vjacseszlav F   13 BERTA Ákos F
             
21 VÍGH Balázs D   11 RÚFUS Igor D
83 SZÉKELY MÁDAI László D   39 KADLUBIAK Juraj D
77 NYERGES Lajos F   29 ĎUBEK Vladimír "C" F
9 HOFFMANN Attila "C" F   18 SIKORČIN Ladislav F
13 JÁNOSI Csaba F   69 ZLOCHA Ján F
             
5 KLING Sándor D   86 TOLNAI Attila D
10 SIMON Dániel "A" D   32 RENCZ Dániel D
14 SZILÁGYI Levente F   21 MARKÓ István F
61 MAROSI Zoltán F   6 ROCZANOV Dezső "A" F
29 BUZÁS Norbert F   24 VIRÁG Csaba F
             
99 PÁL Zsombor D   14 HORVÁTH Dávid D
53 MOLNÁR Ádám F   10 ZALAVÁRI Bence D
17 FEKECS Norbert F   19 CSÁNYI Áron Attila F

 

Vezetőedző: PINDÁK László     Vezetőedző: PÉK György
Másodedző: ZEKOV Ivan   Másodedző: BARÓTI Zsolt

 

Játékvezető: BABIČ Vladimír
Vonalbírók: WOLF László, ABONYI Attila



Gólok:

19:24 0:1 UTE EQ 12 BORBÁS
25:01 0:2 UTE EQ 29 ĎUBEK (69 ZLOCHA)
30:11 0:3 UTE +2 69 ZLOCHA (29 ĎUBEK, 18 SIKORČIN)
56:06 1:3 FTC EQ 13 JÁNOSI (83 SZÉKELY MÁDAI)

 
Kiállítások:

Ferencvárosi TC 16 perc
Újpesti TE 6 ill. 2+10 (ROCZANOV) és 10 perc (ĎUBEK)


Védési százalék:

SZŐKE Attila Norbert 93.75%
NEMČÁK Juraj 95.83%


Kapuralövések:

Ferencvárosi TC 24 (12, 4, 8)
Újpesti TE 48 (19, 17, 12)

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr87710603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilarajongó 2008.10.13. 10:39:50

Fogjunk össze és péntekre töltsük meg a jégcsarnokot,A csapat megérdemli hogy telt ház elött játszon az ösi rivális FRADI ellen HAJRÁ LILÁK MINDENKI HOZZON 2 EMBERT PÉNTEKEN
Mindig probléma volt megérttetni légiósainkkal a fradi-meccs jelentőségét. Nem értették, elképzelni sem tudták, hiszen náluk még közelítőleg sincs ilyen rivalizálás két klub között, semilyen sportágban. Vlado kapitány most alaposan átadhatta tapasztalatait, mert ilyen hozzáállást még nem láttunk aktuális szlovákjainktól. Nem volt feladott helyzet, a korong benntartásáért vetődni pl. évek óta nem láttunk játékost a jégen. Ennek a hozzáállásnak töredékével tudtunk volna hozni pár rosszabbul sikerült meccset két-három hete. Ami a profiktól kellemes meglepetés, az magyarjaink részéről természetes hozzáállás volt. Az egész csapat önfeláldozóan küzdött, hajtott és bravúros megoldások sorát mutatták be. Ha Szöszi nem extázisban véd, tízig talán meg sem állunk. Persze az ellen affinitásával sem volt semmi baj, így tényleg jó meccs sikeredett. Emellett (vagy épp ezért) ez volt az új évezred legsportszerűbb örökrangadója. A fiúk a játék mellett egyszerűen nem értek rá szarakodni. Idővel talán egyszer játékvezető is felnő a színvonalhoz. Mert volt most jónéhány fura elgondolás a játék megszakítására, így végig szorosan tartották az eredményt, de végül ez nem befolyásolt semmit.
süti beállítások módosítása