Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Ma az Acélbikák látogatnak el hozzánk

2008.10.10. 16:43 | Bozár Jóska | Szólj hozzá!

Címkék: dab mol liga

Kemény ellenfélnek ígérkezik a Dab.Docler, amely egy edzői helycsere után újra képes lehet bárkit felöklelni a bajnokságban. Ezúttal viszont mi próbáljuk megtörni az ígéretesen induló szériát - remélhetőleg sikerrel.

Az évről évre fiatalabb alakulat idei első meccsén csak a hosszabbításban kapott ki az azóta szintén szárnyaló NZ Starstól, ezután viszont három kellemetlen vereséget is elszenvedett (ezek közül az egyiket mi mértük rájuk idegenben, 2:5-re győztünk). Ezt követően fordult a kocka, és az SC Csíkszeredán, a Progymon, a Miskolcon, valamint az Alba Volánon is szépen átgázoltak. A sikersorozatot követően jött egy nagy pofon, 6:0 arányban maradtak alul kerületi riválisunkkal szemben. A kijózanító vereség időben jött, és a vezetőség J.P. MacCallumot állította Vladimír Matejov helyére, aki pedig a kanadait váltotta a segédedzői poszton. A személyek tehát maradtak, csak a felállás változott, és úgy tűnik, ez bevált. A dunaújvárosi gárda 5:0-ra lépte le a Steaua Bucurestit, majd szoros meccsen 3:5-re kapott ki a mindezidáig csupán egy pontot (pont ellenünk) elhullajtó HC Csíkszeredától. Ha a szakmai stábban esett vérfrissítés keltette lendület megmarad, kifejezetten izgalmas találkozóra számíthatunk ma este.

A vendégek eddigi házi gólkirályai jelen állás szerint Galanisz Nikandrosz és Magosi Bálint, akik eddigi mérkőzéseiken egyaránt szemtelenül fiatalon, egyaránt 5-5 alkalommal vették be ellenfeleik kapuját. Tartsuk vigyázó tekintetünket ellenfelünk legponterősebb támadóján, a nem kevésbé ifjú Kiss Ákoson, aki a bajnokságban lejátszott 11 meccse során mindeddig 3 gólt és 10 gólpasszt jegyezhetett. Figyelnünk kell még az egy idény erejéig Újpesten is megfordult Peterdi Imrére is, aki a MOL Ligában eddig 11 mérkőzésen 4 gólt és 11 asszisztot hozott össze, valamint Azari Zsoltra, aki nála csak egy gólt érő átadással adta alább.

Légiósaik nem tűnnek túl veszélyesnek: a Szeredából érkezett Peter Misál nem termeli a tőle elvárt szorgalommal a pontokat (1 gól, 6 gólpassz), az ellenfelek fölé Rodoszi Kolosszusként tornyosuló, szintén szlovák Tibor Schneider pedig mínusz 6-os plusz-mínusz mutatójával biztosan nem fog dicsekedni óriásbarátainak. Ján Michálek egykori csapattársa, a kapus Branislav Hippík a számára rendezett szép rostocki búcsúztatót meghazudtolóan rosszul debütált az újvárosi kapuban, igaz, 89.34%-os védési hatékonyságával még mindig Palkóék előtt jár. Mindenesetre reméljük, a mai meccsen készül majd egy közös fotó a 168 cm magas hálóőrről és a nála majd' 30 centivel nagyobbra nőtt Schneiderről.

Két fiatal és motivált csapat csap tehát össze ma este 6 órától a Megyeri úton, még nem késő elindulni tehát az ország minden szegletéből, hogy tanúi legyünk ennek a sokat ígérő párharcnak, melyet az MJSZ honlapja természetesen online közvetít.
 

Az adatokért köszönet az icehockey.hu-nak.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr54707315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása