Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Ebbe beleszaladtunk

2008.09.14. 18:57 | Bozár Jóska | Szólj hozzá!

Címkék: bajnokság sc csíkszereda mol liga

A mai meccs nem hozott olyan szoros eredményt, mint azt vártuk volna - 6:1-re maradtunk alul az SC Csíkszeredával szemben. A mérkőzés elejétől a végéig a hazai csapat uralta a mezőnyt, és bírói tévedések ide vagy oda, megérdemelten zsebelték be a győzelmet.

Ennél rosszabbul nem is indulhatott volna számunkra a párharc, már a kezdő buliból gólt kaptunk. Ramstedt passzolt ekkor a bal szélről a túloldalon érkező Wallenbergnek, aki egy jól helyezett kapáslövésből meg is szerezte a vezetést (1:0). Ezt követően sokáig nem esett gól, mindkét oldalon helytálltak a portások. A 14. percben azonban Nemčák már nem tudott mit tenni: emberelőnyben kavargattak a szeredaiak, és már csak 3 másodperc hiányzott ahhoz, hogy kiegészüljünk, amikor Wikström kék vonalas lövését még védeni tudta az újpesti hálóőr, ám a kipattanó Szőcs Szabolcshoz került, aki bevágta a pakkot az üresen tátongó ketrecbe (2:0). Továbbra is erőszakosan támadtak a vendéglátók, aminek előbb egy kapuvas, majd az utolsó két percben egy újabb gól lett az eredménye. Harmati nézte el ekkor Sprencz lövését, ami kipattant Nemčákról, de sajnos közvetlenül Ramstedt elé került. A svéd légiós nem átalkodott a háta mögött közvetlenül Wallenbergnek játszani a korongot, aki emígyen megszerezte saját maga második, egyben csapata harmadik gólját (3:0).

Sajnos a második játékrészben ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk: folyamatosan támadtak a kék-fehérek, majd Sikorcin kiállítása után Ramstedt a sarokból megindulva egy úttörő gólt akasztott a bal alsóba (4:0). Ezután csakúgy záporoztak a kiállítások - a 36. percben Berta időzött kint, amikor is a büntetőpadról éppen csak fél perce visszatért Wallenberg újabb találatot jegyezhetett. Szőcs Szabolcs kerülte meg ekkor a kaput, középre játszott, ahol érkezett a skandináv csatár, és megszerezte újabb találatát (5:0). Hogy ne teljen eseménytelenül a harmad hátralévő része, arról a bírók gondoskodtak: Zlochát állították ki akadályozásért.

Az utolsó húszpercben tovább nyomott a hargitai legénység, ám mi egészen jól tartottuk magunkat. Az 54. percben aztán megkaptuk az esélyt, emberfórba kerültünk. Hosszasan járt a korong - igaz, ebben a hazaiak is segítettek neki. Végül a kiállítás letelte előtt mintegy 40 másodperccel Rúfus távoli lövéséből kavarodás alakult ki Kožuch kapuja előtt, Zlocha gyorsan kapcsolt, elhúzta a korongot a fekvő portás mellett, és megszerezte az Újpest szépítő gólját (5:1). Már nem volt sok hátra, de a becsület megkívánta, hogy menjünk előre rendületlenül. Azonban a vesztünket is épp ez okozta: Hüffner ragadt elöl, így három kékmezes is egyszerre támadhatott Hetler ellenében. A székely játékosok előbb körbevették kapunkat, Elekes a jobb oldalra passzolt Moldovánnak, aki még húzott rajta egyet, majd az elfekvő Nemčák felett a hálóba emelt, kialakítván a 6:1-es végeredményt. A találkozó végére is tartogattak nekünk egy kis meglepetést a szeredaiak: Bertát döngölte a jégbe kirívó durvasággal Papp Szabolcs, amiből előbbi vérző szájjal, utóbbi pedig mindössze egy 2 perces kiállítással került ki.

Mindent egybevetve sokkal jobb játékkal nyert az SC Csíkszereda. A mieink álmos kezdés után már nem tudtak felpörögni, és hiába a küzdés, a pontatlan játék megbosszulta magát. A következő mérkőzést pénteken játsszák a srácok, amikor is a Dab.Docler együttesével találkoznak Dunaújvárosban.


2008. szeptember 14., vasárnap

SC Csíkszereda - Újpesti TE 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Vákár Lajos Műjégpálya

Jv.: Valentin Lascar, Gergely Lehel, Csomortáni Zsolt, Redai Botond

Csíkszereda: Kožuch - Sprencz, Wikström, Wallenberg, Ramstedt, Szőcs Sz., Ordzovensky, Antal I., Hozó, Elekes, Moldován, Kósa, Papp Sz., Zsók, Filip, Péter, Szőcs E., Zerkula, Bíró T., Antal L. (kapus)
Edzők: Staffan Lundh, Gál Sándor

Újpest: Nemčák - Hüffner, Hetler, Virág, Borbás, Berta, Rúfus, Kadlubiak, Ďubek, Sikorčin, Zlocha, Horváth, Harmati, Rafaj, Németh, Roczanov, Strausz, Szepessy, Markó, Jankovics, Hajek (kapus)
Edzők: Pék György, Baróti Zsolt

Gólok:
1:0 00:09 - Wallenberg (Ramstedt)
2:0 13:13 - Szőcs Sz. (Wikström, Wallenberg) e.e.
3:0 18:05 - Wallenberg (Ramstedt, Sprencz)
4:0 28:26 - Ramstedt (Wallenberg) e.e.
5:0 35:56 - Wallenberg (Szőcs Sz.) e.e.

5:1 55:04 - Zlocha e.e.
6:1 55:34 - Moldován (Elekes)

Kapuralövések: 37 ill. 20

Védési százalék: Kožuch 95% ill. Nemčák 83,78%

Kiállítások: 14 ill. 20 perc


A két svéd csatár eredményes játékának következménye, hogy játékosaink többsége hátrébb csúszott a MOL Liga kanadai táblázatán. Ladislav Sikorčin így 5 pontjával a 3., Vladimír Ďubek 4 ponttal a 9., Virág Csaba 2 pontjával a 15., Németh Ádám ugyanennyivel a 25. helyre esett vissza, míg Rafaj Attila 1 ponttal még mindig a 34. helyen stagnál, Ján Zlocha pedig egyedüliként előrelépett, mégpedig 4 ponttal a 7. helyre.

Juraj Nemčák 83,78%-os védési hatékonységgal mutatkozott be bajnoki mérkőzésen lila-fehérben, és ezzel a 12. helyet foglalja el a kapusok között - közvetlenül Matúš Palko mögött.

Az Újpesti TE 2 ponttal továbbra is az 5. helyen áll a MOL Liga tabelláján, ami vélhetően a mai Progym Hargita Gyöngye - Dab.Docler találkozó után változni fog, ugyanis a mérkőzés győztese mindenképpen be fog előzni minket.

A televíziós közvetítés az alábbiakra enged következtetni:

Negatívumok:

  • Az összjáték még hagy némi kívánnivalót maga után.
  • Fegyelmezettség terén is lenne még mit javulni, sajnos hajlamosak vagyunk hirtelen felindulásból cselekedni.
  • A védekezésünk még mindig nem az igazi. Ez és a pontatlan játék sokszor a pályán való kommunikáció, ezáltal az összhang hiányából fakad.
  • A kapus ma sem tudott tartást adni a csapatnak.


Pozitívumok:

  •  A csapatnak eddig is akadt olykor egy-egy rossz meccse, de a következő mérkőzésre mindig fel tudtak állni a fiúk padlóról. Ezúttal is reménykedhetünk abban, hogy sikerül majd kilábalni a hullámvölgyből, és az Acélbikák ellen újra szép és eredményes játékot mutatunk.


A bajnokság házi pontlistája a mai napon nem sokat változott (a plusz-mínusz táblázatot a jegyzőkönyv megjelenésekor egészítjük ki):

  MGAP+-+/-
1.Sikorčin2325   
2.Ďubek2224   
 Zlocha2224   
4.Virág2112   
5.Németh2022   
6.Rafaj2101   


Jelmagyarázat:

M = Mérkőzések
G = Gólok
A = Asszisztok (gólpasszok)
P = Pontok
+/- = Plusz-mínusz arány (hány lőtt és hány kapott gólnál volt a jégen)

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr89663012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása