Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

A hosszabbításban gyűrtük le a gyergyóiakat

2008.09.13. 19:08 | Bozár Jóska | Szólj hozzá!

Címkék: bajnokság progym mol liga

Tegnap egy fergeteges szezonnyitó találkozón 7:8-ra győzedelmeskedett nagycsapatunk a Progym Hargita Gyöngye ellen. A mérkőzésen mindvégig kiélezett volt a küzdelem, és a helyszíni tudósítás szerint a színvonalra sem lehetett panasz.

Mivel a messzi Gyergyószentmiklósra ezúttal nem tudtuk elkísérni a srácokat, kénytelenek voltunk más forrásokból összeszedni a meccs krónikáját. Ezzel azonban szerencsére nem volt sok gondunk, hála az ellenfelünk honlapján megtalálható részletes online-közvetítésnek, illetőleg az icehockey.hu-ról letölthető jegyzőkönyvnek.

Légiósaink közül ez alkalommal Kadlubiak maradt ki, az újpesti kaput végig Palko őrizte. Bizonytalanul kezdtünk, a 21. másodpercben Franc révén már meg is szerezte a vezetést az erdélyi gárda (1:0). A gólt követően igencsak durva percek következtek, bő 8 minutum alatt öt újpesti játékosnak is ki kellett ülnie a büntetőpadra (közülük Borbás 10 percig pihenhetett), miközben az ellentől csupán két játékost állítottak ki. Mindez azonban nem zavarta meg fiainkat, akik a harmad végéhez közeledve beletapostak a gázba, és remek teljesítménnyel, mindössze egyetlen perc alatt három gólt akasztottak Hričina kapujába! Előbb Ďubek rakta a korongot a rövid sarokba (1:1), rá 13 másodperccel Rafaj növelte előnyünket (1:2), végül Zlocha parádés találata zárta a sorozatot (1:3). Kapusta edző gyorsan időt is kért eztán, hogy rendet rakjon játékosai fejében. Ez részben sikerült is, hiszen további gólokkal már nem tépáztuk a helyi szurkolók idegeit, ellenben a hazai csapat is elpuskázta kettős emberelőnyét.

A második húszperc az elsőhöz hasonlóan gyors gyergyói góllal indult: az ukrán Kiricsenko használta ki védelmünk megingását (2:3). Bár mi is veszélyesek voltunk a székely kapu előtt, mégis a piros-fehérek jegyezték a következő találatot. Ezúttal Koniar használta ki az emberhátrányt (3:3). A közvetítés alapján sajnos úgy tűnik, megint nem figyeltünk a védekezésre. A bekapott gól után sem az újpesti defenzíva percei következtek: hiába gyorsult támadó szekciónk, hátul rendre bizonytalanok voltunk, és ezt két perc alatt két találattal büntette a Progym. Elébb Basilidesz Tibor szólózott eredményesen (4:3), majd egy másik Tibor, nevezetesen Koniar talált be Palko kapujába - ezen az estén már másodszor (5:3). Úgy látszik, visszajátszás híján ezen a mérkőzésen gyors egymást követő gólokkal pótolták a csapatok a hiányt: Sikročinnak 8 másodperc elég volt a szépítéshez (5:4). A negyedik gólunk után megélemedtek a fiúk, többször is a kapujuk elé szegezték a fáradó hargitai legényeket, aminek a játékrész vége felé meg is lett az eredménye: Sikorčin (5:5) és Ďubek (5:6) által egy újabb gyors ismétléssel átvettük a vezetést.

A finisben megint nekilendültek a hazaiak, és többszöri próbálkozásra sikerült is bevenniük a lilák kapuját - Franc duplázta meg góljai számát (6:6). Sok ideje azonban nem volt örülni, ugyanis a harmadik sor megint nem kegyelmezett: most Virág továbbított kapásból a hálóba (6:7). Az újpesti találat után felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mégis mi húztuk a rövidebbet, amikor Sikorčin szabálytalankodása után büntetőhöz jutottak a vendéglátók. Franc ezúttal sem hibázott, megint egál állt az eredményjelzőn (7:7). A harmadban több gól már nem esett, ez viszont nem jelenti azt, hogy eseménytelenül telt volna az utolsó 12 perc: a néhol megkérdőjelezhető indítékú emberelőnyök ide-oda röpködtek, és ennek megfelelően nagy mennyiségű lövés zúdult a kapukra, ám mindkét hálóőr résen volt. Az utolsó 2 percben Pék mester időt is kért, de a döntés a hosszabbításra maradt.

A túlóra 2. percében a kétgólos Koniarnak kellett kiülnie két percre, mégis Basilidesz Tibor ugorhatott ki emberhátrányban. Szerencsénkre a román válogatott csatára elhibázta a lehetőséget, és mindössze 6 másodperccel az emberfór letelte előtt Sikorčinnak sikerült megszereznie a mindent eldöntő 8. gólt! Egy kirívóan gólgazdag mérkőzésen zsebelhettük be a 2 pontot, amit a hazai közönség is tapssal díjazott. Győzelemmel indítottunk tehát a MOL Ligában, de a csapatnak nincs sok ideje ünnepelni, hisz' vasárnap, magyar idő szerint 14 órától már az SC Csíkszeredával mérhetik össze erejüket a srácok. A találkozó különlegessége, hogy a SportKlub televízió élőben fogja közvetíteni, tehát aki tudja, feltétlenül kövesse figyelemmel!

Baróti Zsolt nyilatkozatát a meccsről az utehoki.hu oldalon olvashatjátok.


2008. szeptember 12., péntek

Progym Hargita Gyöngye - Újpesti TE 7:8 h.u.(1:3,4:3,2:1,0:1)
Gyergyószentmiklósi Műjégpálya

Jv.: Eduard Popescu, Csomortáni Zsolt, Máthé István, Péter Vilmos

Progym: Hričina - Hopkovič, Nagy Cs., Sára, Franc, Koniar, Katrics, Nagy L., Csíki, Basilidesz, Kiricsenko, Farkas, Kozma, Balla, Daradics, Bálint, Mastaleriu, Székely, Bilibók, Forró (kapus)
Edzők: Dušan Kapusta, Divoiu Adrian
Csapatorvos: dr. Kovács Géza

Újpest: Palko - Hüffner, Hetler, Michálek, Borbás, Berta, Szepessy, Rúfus, Zlocha, Sikorčin, Ďubek, Harmati, Horváth, Virág, Németh, Rafaj, Strausz, Roczanov, Markó, Jankovics, Hajek (kapus)
Edzők: Pék György, Baróti Zsolt

Gólok:
1:0 00:21 - Franc
1:1 14:53 - Ďubek (Sikorčin)
1:2 15:06 - Rafaj (Németh, Virág)
1:3 15:38 - Zlocha (Sikorčin, Ďubek)
2:3 21:27 - Kiricsenko (Csíki) e.e.
3:3 24:52 - Koniar (Franc, Nagy Cs.) e.h.
4:3 28:15 - Basilidesz T. (Kiricsenko, Csíki)
5:3 30:03 - Koniar (Hopkovic)

5:4 30:11 - Sikorčin
5:5 37:18 - Sikorčin (Zlocha)
5:6 39:54 - Ďubek (Zlocha) e.e.
6:6 43:56 - Franc (Hopkovic, Koniar)
6:7 45:16 - Virág (Németh)
7:7 48:15 - Franc büntetőből
7:8 63:47 - Sikorčin (Ďubek) e.e.

Kapuralövések: 49 ill. 45

Védési százalék: Hričina 82,22%; Palko 85,71%

Kiállítások: 18 ill. 14 perc + 2+10 perc (Borbás) + 2+10 perc (Németh)


Az első mérkőzésünk után Ladislav Sikorčin a maga 5 egységével a MOL Liga kanadai táblázatának második helyén áll, mindössze egyetlen ponttal lemaradva a már két meccsen is részt vett, szintén nagyszerű teljesítményt nyújtó egykori játékosunktól, Szappanos Dávidtól. Vladimír Ďubek 4 ponttal az 5., Ján Zlocha 3 ponttal a 8., Virág Csaba 2 ponttal a 14., Németh Ádám 2 ponttal a 24., Rafaj Attila pedig 1 ponttal a 34. helyet tudhatja magáénak.

Matúš Palko 85,71%-ával a 10. helyezést birtokolja jelenleg a kapusok táblázatán.

Az Újpesti TE a maga 2 pontjával a MOL Liga tabelláján az 5. helyet foglalja el.

A mérkőzésről készült jegyzőkönyv segítségével az alábbi következtetéseket vonhatjuk le a találkozóról:

Negatívumok:

  • Első két sorunk védekezésén javítani kell, ugyanis a 7-ből 5 gólt ők kaptak.
  • Sajnos a fegyelmezettségünk sincs a toppon, ezt már az edzőmeccseken is olykor észrevehettük. Két 2+10 perces kiállítás egy meccsen luxus.
  • Palko ezúttal önmagához képest gyenge napot fogott ki.
  • A csatárok sokszor nem érnek vissza védekezni.


Pozitívumok:

  • A negatívumok ellen szóljon, hogy rendkívül jól működik a támadójátékunk, és a helyzeteket is jó százalékban használjuk ki.
  • Sikorčin, Ďubek és Zlocha hozták a szokásos ponterős játékot, és kellemes meglepetésünkre a harmadik sor fiataljai is feliratkoztak a kanadai táblázatra.
  • Akkor is fel tudunk állni, ha sorozatban négy gólt kapunk. Van tartása a csapatnak.


A bajnokság házi pontlistája így indult:

    M G A P + - +/-
1. Sikorčin 1 3 2 5 4 2 2
2. Ďubek 1 2 2 4 4 1 3
3. Zlocha 1 1 2 3 4 2 2
4. Virág 1 1 1 2 2 1 1
5. Németh 1 0 2 2 2 1 1
6. Rafaj 1 1 0 1 2 2 0


Jelmagyarázat:
M = Mérkőzések
G = Gólok
A = Asszisztok (gólpasszok)
P = Pontok
+/- = Plusz-mínusz arány (hány lőtt és hány kapott gólnál volt a jégen)

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr17661835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása