Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Felkészült az ifi

2008.08.19. 01:25 | Bozár Jóska | Szólj hozzá!

Címkék: ifi edzőmeccs felkészülés

Ez évben home-made edzőtáborban készülő ifjúsági csapatunk vasárnap a Dunaferr SE fiataljaival szemben mérhette fel, hol tart a felkészülésben. Bár a 4:9-es végeredmény kissé eltúlozza a mérkőzésen látott különbségeket a két gárda között, az egyértelműen látszott, hogy ezúttal az újvárosiak voltak a jobbak.

A versenybírák ez alkalommal már hárman voltak, és szerencsére ezen a meccsen volt orvos, így a játékvezetőket is újra a jégen üdvözölhettük. A pályán így már ott lehettek a fehérmezes vendégek, a csíkos bírók, ámde a mieinkkel akadt egy kis bibi: mivel fiaink kizárólag fehér dresszel rendelkeznek, tiri-tarka edzőmezeikben voltak kénytelenek lejátszani a találkozót. Erre Kincses játékvezető is többször emlékeztette a zsűrit (egész pontosan négyszer), midőn az újpesti góloknál mezszámok hiányában, a góllövő és a gólpasszos játékosok száma helyett csak ennyit mondott be: "gól".

A meccs elejétől kezdve érezhető volt a dunaújvárosiak enyhe fölénye, de az újpesti fiúk hősiesen védekeztek, és többször ügyesen kerültek gólhelyzetbe. Ez először a 4. percben mutatkozott meg, amikor is Jankovicsot Dömötör indította az ellenfél harmadában, aki parádésan fektette el Sonkoly kapust, majd vágta a a pakkot a hálóba. Volt okuk az örömre a kék és fekete mezes Megyeri úti srácoknak, tíz perc múlva azonban Kiss Dániel úgy gondolta, hogy ezt ő nem tűrheti tovább, és odarajzolt egy 1-est az eredményjelző másik oldalára is. Pichler és Jankovics ezt nem hagyhatta annyiban: előbbi estében varázsolta a korongot a kapu elé társának, aki nem késlekedett azt másodjára is beinvitálni a kapuba. Újpesti vezetéssel vonulhattak tehát a pihenőre a derekasan küzdő legények.

A szünetben Hajek Márkot Barna Ádám váltotta a ketrec előterében, aki az első tíz percben jól állta az újvárosi rohamokat, ám úgy tűnt, Babič mester igencsak feltüzelte tanítványait, akik ebben a játékrészben hengereltek: mindössze nyolc perc alatt négy gólt akasztottak vendéglátóik kapujába. Sajnálatos módon ezen találatokra ebben a harmadban már nem tudtunk válaszolni, bár sok kontrával veszélyeztettünk, és helyzeteink is akadtak jócskán.

Az utolsó játékrészben ismét váltás történt kapusposzton, ám ezúttal mindkét csapatnál: a mi oldalunkon a MAC-ból hét év után visszatérő Szebényi Gergő, míg odaát Kormos Tamás kapott lehetőséget a záró húsz percre. Gyorsan belekezdtek a fiúk: Jankovicsnak mindössze tíz másodperc kellett, hogy értékesítse Dömötör passzát - ezzel megszerezvén harmadik gólját a mérkőzésen, mire a túloldalon 23 szekundummal később Pavuk állította vissza a háromgólos különbséget. Az utolsó tíz percre sajnos kifulladtunk, így az ellen további három alkalommal talált be a kapunkba, míg mi erre a túloldalon csak egyszer voltunk képesek. Ekkor Sommer kék vonalas lövése pattant ki Kormosról, a korong pedig addig járt-kelt, míg végül Halmainak sikerült betessékelnie a hálóba.

A mérkőzés képe alapján jogosnak tűnt az újvárosi győzelem, ámde meg kell jegyeznünk, hogy kaptunk elkerülhető gólokat. Ha a védekezésünkön, az összjátékon és a kondíción javítunk, sokra vihetjük még a bajnokságban.


2008. augusztus 17., vasárnap

Újpesti TE - Dunaferr SE 4:9 (2:1, 0:4, 2:4)
Újpesti Jégcsarnok

Jv.: Kincses Gergely, Németh Márton, Nagy Attila

Dunaferr SE: Sonkoly - Kiss D., Vaskó, Papp Cs., Pavuk, Virág T., Vincze, Erdélyi T., Komáromi, Kis A., Vereczkey, Bogó, Magosi E., Gongl, Léránt, Plank, Mankovics, Kormos (kapus)
Edző: Vladimír Babič

Újpesti TE: Hajek M. - Sommer, Zalavári, Pichler, Dömötör, Jankovics, Kukucska, Földesi, Berger, Danku, Halmai, Sas, Ratkai, Hajek N., Csonka, Soltész, Garbacz, Laboda, Bata, Mach, Vashegyi, Rácz, Barna (kapus), Szebényi (kapus)
Edzők: Ancsin János, Mihály Jenő

Gólok:
1-0 03:56 - Jankovics (Dömötör)
1-1 13:20 - Kiss D. (Papp Cs.)
2-1 18:33 - Jankovics (Pichler)
2-2 31:34 - Vincze
2-3 37:31 - Kiss D. (Pavuk, Papp Cs.)
2-4 38:18 - Vaskó (Papp Cs.)
2-5 39:34 - Papp Cs. (Pavuk)
3-5 40:10 - Jankovics (Dömötör)
3-6 40:33 - Pavuk (Papp Cs.)
3-7 50:11 - Komáromi (Kiss D.)
3-8 50:44 - Vereczkey
4-8 52:40 - Halmai
4-9 57:42 - Erdélyi T. (Komáromi, Papp Cs.)

Kiállítások: 22 perc ill. 6 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr60621706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása