Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Giblák és Dornič – egy ligában, de már nem lilában

2008.07.14. 08:30 | Bozár Jóska | 3 komment

Címkék: gonda giblak dornic ruzinov igló

Nem is olyan rég e két egykori sikeredzőnkről olvashattunk a szlovák elektronikus sajtóban. Mi sajnos nem ismerjük elég áthatóan a nyelvet, így U.N. Owen kollégához fordultunk, aki a tőle megszokott villámgyorsasággal fordított nekünk, illetőleg az Index.hu-n meglelhető Magyar Jégkorong fórum közönségének.

 
A sokat emlegetett szlovák első ligás hokiklub, a HK Spišská Nová Ves honlapján Eduard Giblák felnőtt másod- és junior vezetőedző beszámol az első csapat felkészüléséről, a következő szezonnal kapcsolatos tervekről, valamint a játékoskeret alakulásáról. Számunkra ez utóbbi volt a legérdekesebb, idézzük is:
 

Az elmúlt szezon után csapatunk keretében nagy volt a mozgás, néhány játékos távozott, néhányan érkeztek. Eduard Giblák ezt a tényt annyira nem érzékelte. "Én nem láttam akkora mozgást a keretben, mivel csak a szezon után érkeztem ide, de az új idény előtt még biztosan meg szeretnénk erősíteni ezt a csapatot." A kapusposzt a saját nevelésű Kamil Gonda érkezésével megoldódott, ezt Giblák edző is megerősítette. "Igen, a kapusposzttal most nem kell foglalkoznunk, Kamil Gondát annak idején én hívtam el Magyarországra, most pedig visszajött."

Az edző a riport végén azt is elmeséli, hogyan került a szepességi klubhoz:
 

"A szezon után kapcsolatba lépett velem Kacvinský úr a junior és az A-csapat edzői posztjára vonatkozó ajánlattal. Korábban már kétszer is dolgoztam Iglón, tudtam, hogy itt jók a feltételek, úgyhogy eljöttem."

 

A Hokej.sk júniusi cikkéből kiderül, Ivan Dornič Szlovákia túlsó végébe tart, viszont ő is egy ugyanazon ligában csatározó alakulathoz igazolt, így nagy a valószínűsége annak, hogy a két ex-újpesti edző az idei bajnoki sorozatban farkasszemet nézhet egymással.

Ivan Dornič lett az első ligás Ružinov vezetőedzője
 

A 2008/09-es szezon előtt Ivan Dornič lett az első ligás HK Ružinov 99 Bratislava csapatának vezetőedzője. Dornič legutóbb a magyar Újpesti TE csapatát vezette, ahová Nyitráról való távozása után vezetett az útja az elmúlt szezon elején.

"Dornič úr a következő szezonban a felnőtt csapat vezetőedzőjeként fog dolgozni a másodosztályban. A vezetőedzői pozícióban Milan Sitárt váltotta, aki az ő másodedzője lesz és egyúttal a junior csapatot is irányítani fogja," árulta el a SITA hírügynökség számára Ľubomír Pokovič, a ružinovi klub ügyvezetője.

A 46 éves Dornič az elmúlt idényben rekordgyorsasággal távozott Nyitráról, amikor az Extraliga első négy fordulójában elszenvedett négy vereség után Rostislav Vlach váltotta őt. Ezt követően a budapesti Újpesti TE csapatához vette az irányt, amellyel a magyar legfelsőbb osztály alapszakaszában a negyedik helyen végzett, a rájátszás utáni végső sorrendben pedig az 5. helyet szerezték meg védencei."

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr44566881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celeb: Szerintem Onya is itt van még, legalábbis az Igló weboldala szerint. Itt a player info: www.hk-snv.sk/supisky/ondov.html
FIGYELEM: a kicsit ízlésficamos hajviselet látványa miatt elszenvedhető esztétikai sokk miatt felelősséget nem vállalok! :D

A hokej.sk egyik kommentjében megvan az Igló (nem hivatalos) kerete:
www.hokej.sk/spravy/?id=55808&forum=one&prispevok=975627

Kapusok : P. Smik, K. Gonda
Hátvédek : J. Magdoško, A. Petruk, M. Borovsky, M. Dulák, M. Rojkovič, P. Ščibran, P. Hrehorčák
Csatárok : F. Koky, L. Novák, S. Polomský, R. Hubler, B. Farkašovský, M. Leskovjanský, M. Hamrák, L. Hudáček, V. Grendel, R. Smotrila, M. Giba, D. Hilšer, M. Gažur, K. Vávra, R. Heizer.

Távoztak az alábbi kulcsemberek:
Saluga, Hruby, Ondov, Hričina, Gavalier, Hruby, Kristian, Bukna, Valecko

Távoztak azok is, akik kölcsönjátékosként játszottak Iglón:
Michnač, Stolc, Maslonka, Staron, Holecko, Hudacek, Pupak
1nf3rn0:
:D a fodrász se semmi, de azért - ahogy néztem - van része a mindentvivős frizurában annak az ügyes kezecskének is, amelyik körbefotosoppolta Onya fejét...

U.N. Owen:
de akkor hová tűnhetett? Itt még semmi hír: www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=19757 .... hűűűűű, lehet, hogy visszajön az újpestbe? ezt szeretném kérni karácsonyra, köszönöm-köszönöm előre is!!!
süti beállítások módosítása