Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Bemutatkoznak válogatottjaink - Sommer Tamás

2008.07.11. 08:30 | Bukovina | 4 komment

Címkék: bemutatkozás válogatott zombi ifi utánpótlás sommer tamás

Ezzel a rendhagyó sorozattal szeretnénk minden játékosunkat bemutatni, akik a serdülő (U16), ifjúsági (U18) vagy a junior (U20) válogatott keretében kaptak helyet ebben a szezonban. Úgy gondoljuk, ezek a remek fiatalemberek igazán megérdemlik, hogy megismertessük őket a nagyvilággal. Nem haboztunk hát, azon nyomban nekiálltunk kifaggatni őket pályafutásukról, terveikről. A sort az eddig a serdülő válogatottban jeleskedő, de idén először ifi válogatott hátvéd Sommer Tamás nyitja. „Zombi” – ahogy a csapattársak szólítják – csupaszív játékos, igazi csapatember. Tavalyi U16-osaink "zöldsapkás" kapitánya mára már valódi vezéregyéniséggé nőtte ki magát.

- Mesélj pályafutásodról, eddigi újpesti élményeidről és a csapatról!

- Pályafutásomat itt, az Újpestben kezdtem 1997-ben, 5 évesen. Igaz, akkor még Fagyi Macik volt a szupermini csapatunk neve, csak egy-két év után került rám a lila-fehér mez. A régi nyitott pályán kezdtem az edzéseket, tehát még én is megtapasztaltam azt, amit annak idején a nagy öregek. Sok mérkőzésen és bajnokságon vettem részt ekkortájt Barna bácsival, Miki bácsival és Nagy Attilával. Később Dragomír Gyuri bácsival kezdtem edzeni. Ebben az időszakban nagy csalódás ért minket: a Budapest Stars megalakulásával olyan játékosokat vesztettünk el, mint Nagy Richárd, Hári János és Galló Illés… És sajnos az évek során még többen hagytak itt minket.

- Te miért maradtál itt?

- Én meg akartam mutatni, hogy ezzel az Újpesttel is el lehet érni eredményeket, és ehhez nem kell átmenni egy olyan csapatba, ahol majdnem minden klubból van egy-két játékos – ugyanis a Stars-ba mindenhonnan csak a legügyesebb gyerekeket hívták.
A kölyök korosztályban kerültem Szakács Ferihez, ekkor kezdődött a fedett pályánk építése is. A Kisstadionban edzettünk, „remek” volt, mit ne mondjak (mosolyog – a szerk.).
Miután felépült a jégcsarnokunk, csatlakozott az edzői brigádhoz Hetler Ádám is. Ez volt az egyik legjobb évem Újpesten, mert nagyon jó volt a társaság, és az edzőket is nagyon szerettük. A bajnokságban is viszonylag jól teljesítettünk.
Aztán Szakács Feri elment a Fradiba, Heti pedig a felnőtt csapatra koncentrált. Ekkor jött hozzánk edzőnek Ancsin Laci, akinek nagyon nehéz dolga volt, mert a csapat nagyon szerette az előző edzőpárost. Az első évben kicsit nehezen találtuk meg a közös hangot, de a következő szezonra már szépen összecsiszolódtunk. Kisebb viták persze akadtak, de ez egy csapatkapitány és egy edző esetében talán elfogadható néha, főleg serdülő korunkban.
Külföldön is sok helyen megfordultam már, a legkomolyabb esemény egy kanadai torna volt az U12-es korosztály legjobbjaival Dragomír György edző irányításával, valamint a svájci tornánk Ancsin Lacival. Eddig ez a pályafutásom, de remélem, hogy mindez még csak a kezdet!

- Mit tartasz pályafutásod eddigi legnagyobb sikerének?

- A Kanadába való kijutást és a Zell am see-i tornagyőzelmet. Ezeken kívül ki kell emelnem egy meccset, amelyen különösen büszke voltam arra, hogy az Újpestben játszhatok. Ez az idén történt. Az Alba Volán ellen játszottunk, és borzalmasan kezdtünk, már 3-1-re is vezetett az ellenfél. Aztán a harmadik harmadra valahogy sikerült felpörgetni a brigádot: az én gólommal lett 3:2, majd Nagy Péter kiegyenlített, góljához pedig én adtam a passzt. Azt hiszem, ezen a meccsen csapatként küzdelemből jelesre vizsgáztunk.

- Hogy érzed magad Újpesten?

- Próbálok mindenkivel jóban lenni. A jó hangulat is közrejátszik abban, hogy miért maradok itt. Szeretek az Újpestben játszani, jó a légkör és a csapat is.

- Mik a terveid a jövőre nézve?

- Szeretnék jó eredményeket elérni. Mivel ebben az idényben bekerültem az ifi válogatottba, örülnék, ha elvinnének a világbajnokságra. Ugyanannyi esélyem van rá, mint bárkinek, de mindent elkövetek azért, hogy ott legyek.

- A válogatott felmérőn hogy érezted magad? Jóban vagy a csapattársakkal?

- Először is nagyon örülök neki, hogy a keret tagja lehetek. A felmérőn, mint mindig, ezúttal is remek hangulat uralkodott. Elég jó a kapcsolatom mindenkivel. Az ifi válogatottban a célom egyértelműen az utazó keretbe kerülés és a világbajnoki cím.

- Végezetül: mit üzensz az újpesti szurkolóknak?

- Tartsanak ki a csapat mellett, és ne csak a felnőtt meccsekre járjanak ki, mert az utánpótlásnak is jól esik a bíztatás!

 

Névjegy

Sommer Tamás

1992.06.22.
183 cm és 82 kg
Mezszám: 96
Poszt: hátvéd
Eddigi klubjai: UTE
Eddigi edzői: Keszthelyi Miklós, Szűcs Barna, Nagy Attila, Dragomír György, Szakács Ferenc, Hetler Ádám, Ancsin László, Bálint Attila


 

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr4559786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mivel úgy tapasztaltuk, az Internet Explorer böngészővel az oldal olykor szétcsúszik, ajánljuk Tisztelt Olvasóink figyelmébe a Mozilla Firefox-ot, amellyel problémamentesen tudják nézegetni a Real Újpest blogot: www.mozilla-europe.org/hu/firefox/
Csak nekem tűnik úgy mintha a fenti öltözős képen a fiatal (15 évvel ezelőtti ) Ocskay Gábor nézne vissza :-)
Merész célok, rendkívül pozitív hozzáállás és büszkeség a válogatott kerettagságra.
Kívánom, hogy sokáig tartson ki az elszántsága és rendzsresen viselje a címeres mezt.
Gratula a szerzőnek! És gratulálok Tomi! Profi játékos, profi nyilatkozata!
Kedves GM! Koszonom a dicseretet, Zombi egy remek interju alany, csak ugy dolt belole a szoveg, nagyon profin csinalta, elmeny volt vele dolgozni!:)
süti beállítások módosítása