Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Most még szorosabb volt

2009.03.17. 01:43 | Real Újpest | Szólj hozzá!

Címkék: döntő alba volán ob 1

A négy győzelemig tartó döntő második fordulójában az Újpest fogadta hazai pályán az Alba Volánt. A meccs feléig tisztesen tartották magukat Ďubekék, kétszer is vezetést szereztek, ám az utolsó harmadra kifogyott a szusz a lila-fehérekből, így végül három góllal győztek a fehérváriak.
         
Nagy elánnal kezdtek az újpestiek, noha már az első percben hátrányba kerültek, mikor szlovák hátvédjüket, Igor Rúfust magas bottal való játékért kiállították. A találkozó első tíz perce szoros játékkal telt, tesztelték a kapusok képességeit, de egymás után maradtak ki a kisebb-nagyobb helyzetek mind a két oldalon, és számos kisbüntetés is kiosztásra került a feleknél. A sokat emlegetett szlovák sor végül a 10. percben szerzett vezetést a hazaiaknak, csapatkapitányuk értékesített egy találatot, négy a négy elleni játékban. Szuper Levente kétszer sikeresen védett: előbb Zlocha lövését hatástalanította, majd a kipattanóra érkező Kadlubiak próbálkozását hárította. A pakk ekkor Vladimír Ďubek elé érkezett, akinek sikerült azt a hálóba helyeznie (1–0). Még inkább lendületbe jött az UTE, próbálták növelni előnyüket a házigazdák, de amikor Roczanov Dezsőt akadályozásért kiállították a 17. percben, a fehérváriak csapatkapitánya, Tokaji Viktor a kékről meglőve a korongot kiegyenlítette az eredményt (1–1). A harmad hátralevő részében még két kiállítás nehezítette a hazaiak dolgát, egyre hangosabb elégedetlenkedést kiváltva az újpesti szurkolótábortól, de az Alba Volán nem túl jó játékának köszönhetően döntetlennel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második harmadot ismét az Újpest kezdte nagyobb lelkesedéssel, sikeresen kivédekezve Németh Péter áthúzódó kisbüntetését is. A fiatal csatár visszajövetele után 1 perccel Berta átadásából ismét előnybe hozta a lila-fehérek gárdáját, kihasználva a volános védelem hibáját, Szupert kiugrasztva a kapujából, szinte az alapvonalról helyezve a hálóba a korongot (2–1). Ekkor érdekes szituáció alakult ki a lilák kapujánál: saját játékosuk, Sikorčin tolta el kapujukat, de a fehérváriak reklamációja hatástalan maradt, a csatár nem kapott kiállítást – igaz, így is már hat percet töltött a büntetőpadon. Ám két perc sem telt el, s a Volán is megmutatta mire képesek támadói: Guerriero átadását Kovács Csaba Martzhez passzolta tovább, aki közelről betalált az újpestiek kapujába, Palko lábai között küldve a pakkot a hálóba (2–2). Feszült hangulatban folyt tovább a játék, amely két végleges fegyelmit is eredményezett pár perccel később. Fodor Szabolcs szabálytalanságából bunyó alakult ki közte és hazaiak nem éppen agresszivitásáról ismert Harmati Dávidja között. Fodor 2+5+20 percet kapott, Harmati 5+20-t, így emberelőnybe került az Újpest. S hogy ne csak a durvaság miatt maradjon emlékezetes a harmad, arról ismét Ďubek gondoskodott, aki a 30. percben egy távoli lövéssel ismét vezetést szerzett a hazaiaknak, Rúfus és Sikorčin átadásából (3–2). Kóstolgatták egymást tovább a csapatok, de sokkal nyugodtabban, az eredmény már nem is változott ebben a harmadban. Még egy kettős, 2+2 perces kiállítással jutalmazták a játékvezetők Kadlubiak és Fekete összezördülését a harmad utolsó másodperceiben. Az Újpest azzal a biztató tudattal vonulhatott az öltözőbe, hogy az eddigi két meccs során először sikerült harmadot nyerniük a fehérváriak ellen!

Az első mérkőzésen az utolsó harmadot 4–0-ra nyerte a Volán az igencsak elfáradt Újpest ellen, így vasárnap is joggal aggódott minden lila szurkoló, hogy vajon meddig bírják majd kedvenceik. Majdnem a harmad közepéig sikerült is kitartaniuk, ragaszkodva a 3–2-es vezetéshez.
Az első másodpercekben Ocskayt magas bottal való játékért küldték ki pihenni, így újpesti emberelőnnyel kezdődhetett meg a záró játékrész, ám a lehetőséget nem sikerült gólra váltaniuk. Később Németh Péter próbálkozott kapura lövéssel, de Szuper simán védte azt. Kadlubiak térdhasználatért kapott két perces büntetése alig telt le, amikor Ocskay átadásából Fekete Dániel góljával ismét döntetlent mutatott az eredményjelző (3–3). Fokozódott a nyomás a vendégek részéről, egyre többet támadtak, az újpestiek védelme és kapusa pedig igyekezett menteni a menthetőt. Az 53 percben azonban ismét egy volános csatár, Kovács Csaba volt eredményes Martz középre adásából, a döntőben immár harmadik gólját jegyezve az Újpest ellen, a mai napon pedig először szerezve vezetést csapatának (3–4). A különbséget hamarosan Ocskay növelte Palkovics passzából (3–5). Fél perccel később Bonni piszkált oda a hazaiak szlovák kapusának, akinek Kadlubiak a védelmére kelt, természetesen ezt kis dulakodást páros kiállítással jutalmazták a játékvezetők. A hazai csapat az utolsó percekre eltartalékolt erejéből újabb lövésekkel próbálkozott, előbb Berta majd Borbás adott munkát Szupernek, ám a rutinos kapus védte azokat. Kadlubiak szabálytalanságából kifolyólag (Martens fejét célozta meg ütőjével – 2+2+10perc), az utolsó fél percre ismét hátrányba került a hazai csapat. A fehérváriak ki is használták a lehetőséget, Tokaji passzát Palkovics értékesítette a kékvonalról, 3–6-ra állítva be a végeredményt.

"Bajnokcsapat, bajnokcsapat" – zengett a csarnok, ahogy a hazai szurkolótábor ünnepelte a tisztes helytálláson túlmutató játékot produkáló Újpestet. Ha a harmadik harmadra nem fáradtak volna el annyira, talán szorosabb eredménnyel zárulhatott volna a találkozó, s akár egy hosszabbításra is futatta volna. Ennek ellenére azt hiszem, senki sem csalódott a hazaiaknál, hiszen a "papírformához" képest nem is volt annyira sima eddig a két csapat találkozóinak összképe. Amíg bírták szusszal, addig az újpestiek egyenrangú felei voltak az EBEL-t megjárt, számos válogatottat a soraiban tudó Alba Volánnak. Folytatás kedden, Fehérváron.


A cikk a www.icezone.hu-n is megtalálható.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr521006788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása