Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Ez nem volt könnyű

2008.12.01. 20:37 | 1nf3rn0 | 3 komment

Címkék: alba volán mol liga

Első ránézésre könnyed vasárnap esti programnak ígérkezett az Újpest – Alba Volán összecsapás – gondolhatta bárki, aki a nem volt tudatában a Mol Liga pénteken bekövetkezett legnagyobb meglepetésének, miszerint a tabella alján a Miskolc csapatával versengő, ambiciózus székesfehérvári alakulat kenterbe verte a HC Csíkszeredát, a liga favoritját. A szerény létszámú jégkorongra járó újpesti közönségből csak páran látogattak ki a meccsre, a vendégek részéről pedig mindössze maroknyi szülő izgulhatta végig gyermeke meccsét.

A mieink is bizonyára észrevették, hogy az Alba Volán játékosait még mindig a HC-verésből merített győzelmük tüze fűtötte és hajtotta előre, és valahogy nem sikerült felvenni velük a tempót. A meccs elején mindkét kapus jól őrizte a hálót. Az újpesti ketrecet a hosszú ideje megbízható teljesítményt nyújtó Matúš Palko védte, míg a másik oldalon - az aznap az EBEL-es csapatban remeklő Becze Zoltán hiányában - Bálizs Bence állt a korongok útjába. Mindkét oldalon szólók, rögtönzött támadások és kontrák tarkították a találkozót. Elsőként Feil Arnold volt eredményes Fekti Bálint átadásából. Ekkor még mindannyian csak legyintettünk a lelátón, és őszintén reméltük, hogy összekapja magát az Újpest. Mindezt meggondolatlanul tettük, hiszen a lila-fehér gárda a meccs nagy részében csak az eredmény után ment. 1:1-re az első dudaszó előtt Ďubek Vlado csapatkapitányunk egalizált, majd miután Farkas Tamás is betalált szlovák kapusunknak, Németh Ádám szerzett egy óriási potyagólt, ezzel beállítva a 2:2-es eredményt a második harmad végére. Kettős emberhátrányban fejeztük be a második harmadot, viszont így is szép támadásokkal próbálkoztunk, az utolsó percekig megnehezítve ezzel a Volán védelmének dolgát. Alig kellett hozzá fél perc, és a fehér mezben játszó fehérvári alakulat rögtön értékesítette a kettős emberelőnyt Borostyán gólja révén, ezzel Berta Ákos visszakerülhetett a jégre, aki emberhátrányban is büntetett, 3:3-ra módosítva az eredményt. Kiegyenlített küzdelem következett, köszönhetően a védelmi hibákat halmozó Újpestnek és a sokszor szerencsés Alba Volánnak. Az 50. játékpercben Borbás Gergely a kapuba varázsolta vezető gólunkat, amelyre Kovács Viktor gólja volt a válasz, ezzel szinte a végletekig kiélezve az eredményt (4:4). A játék utolsó két percében valóságos tűzijátékot rendezett a hazai csapat a vendégkapu előtt. Ján Zlocha két találatával eldöntötte a meccset, és hogy első sorunkból is legyen egy duplázó, Borbás Gergely kozmetikázott egy utolsót az eredményen. Ezek a percek nem csak a döntő góloktól voltak érdekesek. A pályán történő események és bírói ítéletek hatására Kóger István vezetőedzőből előtörtek a játékvezetőket minősítő barokkos körmondatok, melyek telibe találták Kincses Gergely fülét, aki egy nagy gonddal összeállított "végleges fegyelmi, végleges kiállítás és hivatalos személyek megsértése miatt kiszabott büntetés"-csomaggal válaszolt, ezzel hozzácsapva egy ötvenest a Volán kiállításperceihez.

Összességében elmondható, hogy nem az volt a szezon játéka az Újpesttől, amit vasárnap láthattunk a Megyeri úton. Összesen három dolognak örülhetünk: a három pontnak. Szerencse, hogy ez nem egy komoly ellenfél ellen történt meg. Kedden nem hibázhatunk, ugyanis a HC Csíkszereda hullámvölgyben van, és csak akkor tudjuk őket megelőzni, ha nem adunk nekik pontot a csúcsrangadón.

A mérkőzés izgalmasabb adatai emitt vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr1798554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Az újpesti ketrecet a hosszú ideje megbízható teljesítményt nyújtó Juraj Nemčák védte"

Bár nem voltam sajnos kint, de a jegyzőkönyv szerint Matus Palko volt a kapusunk!
Bár (majdnem sajnos) kint voltam, de eltévesztettem! :)

(az a baj, hogy majdnem ugyanolyan a festés a maszkjukon)
süti beállítások módosítása