Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Ismét újpestiek nélkül...

2008.10.30. 19:53 | legar | 4 komment

Címkék: válogatott hüffner berta

Hát, hiába volt a buzdítás, a nagy reménykedés. Az olimpiai selejtezőre meghirdetett végleges válogatott keretben nincs benne sem Berta Ákos, sem Hüffner Adrián...

Csalódottságunkkal azonban nem vagyunk egyedül, hiszen a Volán EBEL-csapatának 15 játékosa mellett Cortina mester továbbra is kizárólag volt játékosaiban bízik, azaz a 8 légióson kívül csupán Peterdit és az NZ Stars Fehérvárról elszármazott 4 játékosát hívta be keretébe.

A szerencsés játékosok (az icehockey.hu alapján):

Kapusok:
BUDAI Krisztián, HETÉNYI Zoltán, SZUPER Levente

Hátvédek:
ENNAFFATI Omar, HORVÁTH András, JOBB Dávid, KANGYAL Balázs, ONDREJČÍK Rastislav, SILLE Tamás, SVASZNEK Bence, SZÉLIG Viktor, TOKAJI Viktor
 
Csatárok:
BENK András, FEKETE Dániel, HEGYI Ádám, HOLÉCZY Roger, KÓGER Dániel, KOVÁCS Csaba, LADÁNYI Balázs, MAJOROSS Gergely, NAGY Gergő, OCSKAY Gábor, PALKOVICS Krisztián, PETERDI Imre, SOFRON István, VAS János, VAS Márton, VASZJUNYIN Artyom
 
Azaz a világbajnokok közül kiesett Gröschl Tamás, bekerült viszont a reményteljes fiatal Hegyi Ádám, Jobb Dávid, Nagy Gergő, Sofron István és valahára a kevésbé siheder Ondrejčík Rastislav, valamint harmadik kapusként a tavaly száműzött Budai Krisztián.
 
A különféle fórumok hozzászólásaiból leszűrhetjük, a hoki-közvéleménynek nem kifejezetten nyerte el a tetszését az a tény, hogy - a briançoni különítmény, Vas Jankó és Peterdi válogatottbeli teljesítményének elismerésén kívül - a válogatásnál kizárólag a volános múlt, vagy jelen dominált.
 
Ezzel együtt kapusaink a helyükön vannak.
 
A korábbi válogatott mérkőzések, világbajnokságok tanulsága azonban az volt, hogy szinte változatlan öszetételű védelmünk évről évre lassul, szép kort megért hátvédeink egyre kevésbé veszik fel a versenyt az egyre fiatalabb és gyorsabb ellenféllel. Világviszonylatban is a legidősebb hátvédsorral rendelkezünk, mérkőzések, pontok sora ment el emiatt. Ez az A-csoportban nagyon kevés lesz...
 
Egyesek szerint Lencsés Tamás hiányzik a védelemből, mások szerint jelenlegi formája erre nem ad alapot. Ugyanakkor ez utóbbi nem volt akadálya pl. Kangyal és Svasznek beválogatásának, illetve Sille esetében, hogy tkp. abbahagyta a játékot. A tavasszal már kerettag Erdélyi Péter pedig egyszerűen rossz helyre írt alá...
 
A csatárok külhoni teljesítményét hazai mércével nem igazán tudjuk megítélni. Annyi bizonyos, hogy az EBEL-ben 17 forduló után Palkovics (21 pont), Ocskay (17), Kovács (12), illetve a 9 pontos hátvéd, Horváth melett talán Fekete (7) és Nagy Gergő (6) vannak húzó pozícióban. Sofron 2 gólt lőtt (3 pont), Vaszjunyin (3 passz), Hegyi (2 passz), Benk és Kóger (1-1 passz) még nem jegyzett találatot az idei bajnokságban.
Természetes, hogy egy ilyen kiélezett küzdelemben a fiatalok mellékszereplővé válnak, de Artyom helye nyilván nem ebben a kategóriában van.
 
Természetes az is, hogy a korlátozott lehetőségek közepette teljesítő, ámde tehetséges fiatalokat ki kell próbálni. Csak a közvélekedés szerint a merítés - nem is kicsit - egyoldalúra sikerült. Ki lettek felejtve a hazai pályatársak. Különösen szembeszökő ez akkor, ha megnézzük a két MOL Ligában játszó válogatott kerettag csatár aktuális teljesítményét. A 12 pontos Majoross 4 gólt szerzett, előtte a liga kanadai ponttáblázatán 11-en állnak: a 16 gólos Jánosi Csaba vezeti a sort, majd Szappanos Dávid, Berta Ákos, Borbás Gergely, Holéczy Roger, Kiss Ákos, Rajz Attila, Kiss Gábor, Galanisz Nikandrosz, Azari Zsolt és a miskolci Sike Zoltán. A magyar bajnokságban pedig 9 ponttal és mindössze 2 góllal a 16., mert alaposan beelőzi őt még öt darab zsenge ifjú is a Héraklész-válogatottból. Köztük az újpesti Roczanov Dezső és a volt újpesti Virág Tamás. Peterdi Imre teljesítményét a MOL Ligában sajtóhiba folytán nem jegyzi az icehockey.hu, viszont az egyébként nagy tálentummal megáldott jégkorongozó az OB I. listáján egyelőre csak a 78. helyezett, 7 mérkőzés alatt szerzett 3 ponttal és 1 góllal.
 
A sérülése miatt ugyancsak 7 mérkőzés játszott, a keretből kimaradt Gröschl ugyanennyi lehetőséggel éppen a dupláját produkálta ennek 6 ponttal és 3 góllal. De pechjére, ő volt a tavaszi határeset, aki épp hogy befért. És hiába produkált akkor nem kis dolgokat, úgy látszik, a bélyeg rajta maradt.
 
Mindebből az a következtetés vonható le, hogy Cortina úr ezúttal tavaszi emlékeiből élt, és inkább az általa jól ismert csatalovakra támaszkodott a számára kérdéses néhány ponton. Azonban úgy látszik, segítői sem láttak túl az EBEL paravánján. Közismert, hogy az MJSZ milyen rendkívüli erőfeszítésekkel hozta létre a MOL Ligát azzal a céllal, hogy az itthon készülő és sportoló játékosoknak is lehessenek válogatott-álmaik. Nos, egyelőre úgy néz ki, az álom még egy ideig álom marad.
 
Egyes szurkerek szerint sokéves teljesítményük alapján Kangyalék megérdemlik a jutalomjátékot. A többiek által hangoztatott felfogás szerint a mostani olimpai selejtezőnek már az új csapat építéséről kellene szólnia; a dicső elődöknek a jutalom a világbajnoki cím volt, és ezért most megérdemlik, hogy díszvendégei legyenek a svájci tornának. A bennmaradást azonban nem szabad feláldozni a megemlékezés oltárán.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr38740343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez mondjuk nem a vb! A jutalomjátékon túl azért nagy kockázat abban nincs, ha az ukránokat verő csapatot küldöm a szerbek, horvátok, litvánok ellen... Cortina mindig is csapatot épitett, minimum sorokban gondolkodott. Amig nem lesz egy nyerő támadóhármasunk vagy bekkpárunk, nem sok esélyt látok. Pedro sem azért van bent, mintha C-nek nagy kedvence lenne, hanem mert elmuzsikál a negyedik sorban, de bármikor stabilan betehető Godóék mellé az ezeréves összeszokottság okán. (És hogy be is jött!!!!)
A Duncsisoknak ezért van kicsit több esélye bekerülni... de sztem azért mikor ők válogatottak lesznek, az lesz pl. Berta is.
Na jó. Egy Berta-Borbás párossal elképzelhető, hogy még Patet is le lehet majd nyűgözni. A döntőben, amit már ő is néz, szét kell cincálni a Volánt. Sima út. Go-go-go!!!
Nyerő bekkpár? Most, hogy Hetler kidőlt a sorból, hozzuk el Sillét Hüffner mellé. :)
Nem rossz ötlet !!!!!!!!
süti beállítások módosítása