Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

El vannak kényeztetve ezek a kapusok

2008.10.21. 17:02 | Bozár Jóska | Szólj hozzá!

Címkék: könyv kapusok jason muzzatti

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a magyar kapusok, és ha már nagy volumenű dolog, miért ne legyen belőle mindjárt kettő? Habár a lentebb ecsetelt fejlemények közvetlenül nem is kapcsolódnak a lila-fehérekhez, azért mi örülnénk neki, ha minél többet beszélnének róluk a Megyeri úton.

Ahogy azt a jégkorongblog és az MJSZ hírlevele is megírta, "Kapusiskola - Az alapoktól a játékig" címmel megjelent a magyar jégkorong legújabb szakirodalma. Nagy Attila és Hortay Olivér könyve érdekes és informatív olvasmány lehet mindenki számára, ugyanis - ahogy azt Géczi Gábor, az Újpest egykori válogatott kapusa és az MJSZ Edzőbizottságának vezetője írja ajánlásában - "ez segítheti tájékozódásukat a jégkorongkapusok világában".

A másik dolog sem kevésbé fontos, ugyanis a minap jutott fülünkbe a hír, hogy hazánkba látogat Jason Muzzatti kapusedző, aki játékosként a teljesség igénye nélkül olyan nevekkel játszott egy csapatban, mint Keith Primeau, Sami Kapanen, Paul Coffey, Andrej Nikolisin, Sean Burke, Brendan Shanahan, Jean-Sebastien Giguere, vagy éppen a Great One, azaz Wayne Gretzky. A 38 éves szakembert 1988-ban draftolta a Calgary Flames, de tagja volt a Hartford Whalers, a New York Rangers és a San Jose Sharks gárdájának is. Az elmúlt tíz évben kifejezetten erős európai ligákban (SM-Liiga, DEL, Serie A) edződött, majd másfél évvel ezelőtt az Atlanti-óceán túloldalán akasztotta szögre a korcsolyáját. Öt világversenyen védte a talján válogatott kapuját a kanadai-olasz úriember, ezek közül az egyik a 2006-os torinói olimpia volt. Muzzatti október 22-én és 23-án, azaz szerdán (17 órától) és csütörtökön (10 órától) egyórás továbbképzést tart a Székesfehérvári Jégcsarnokban (8000 Székesfehérvár, Raktár u. 1.). A második napon az edzés után elméleti oktatásban részesülhetnek azok, akik ellátogatnak erre az érdekesnek ígérkező programra. A tréningek során a Volán kapusai lesznek jégen, de az érdeklődők megtekinthetik ezeket a foglalkozásokat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr19720858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása