Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Németh Péter Újpesten

2008.10.18. 12:20 | Bozár Jóska | 3 komment

Címkék: igazolások játékoskeret németh péter

Néhány napja egy új arc tűnt fel a Pék György által vezényelt edzéseken. Az Alba Volántól nyáron az NZ Starsba szerződött Németh Péter úgy fest, nem sok időt töltött a káposztásmegyeri alakulatnál, mindössze négy hónap után máris a Megyeri úton kötött ki.  A támadó 1988. október 15-én született, azaz szerdán ünnepelte 20. születésnapját.

A 2008-as Szuperkupával
(fotó: www.albavolanhockey.hu)

Az ifjú szélső 1995-ben kezdte pályafutását a Ferencváros színeiben, majd 2000-ben az onnan kivált fiatalokkal együtt a MAC Népstadion keretein belül újonnan megalakult Fish MAC gárdájához igazolt. Három jelenlegi Újpest-játékossal is évekig játszott egy csapatban ebben az időszakban. Rafaj Attilával nagyon sokáig egyazon sor széleiről lövöldözték a gólokat az utánpótlás-bajnokságokban, Harmati Dáviddal majd' tíz esztendőn (és később Fehérváron még egyen) át dolgozott együtt, valamint Strausz Ádám is hosszú időn keresztül volt a csapattársa.

2005-ben nagy váltás következett a játékos életében, ekkor ugyanis leköltözött Székesfehérvárra, hogy ott folytassa pályfutását. A Volán-érában együttjátszott három idei szerzeményünkkel, az egy év után visszatérő Horváth Dáviddal, a névrokon Németh Ádámmal és a nemrég bemutatott Roczanov Dezsővel. Itt már 2006-ban, mindössze 17 évesen kipróbálhatta magát a felnőtt mezőnyben, amikor is a Fehérvári Titánok tagjaként 35 meccsen nem kevesebb, mint 21 pontot (11 gólt és 10 gólpasszt) szorgoskodott össze. A tavalyi szezonban az Alba Volán (későbbi magyar bajnok) csapatának tagjaként 25 mérkőzés alatt 17 pontot (15 gólt és 2 gólpasszt) gyűjtött, miközben az Ausztriában pallérozódó EBEL-csapatban 7 találkozón is lehetőséget kapott. Eztán a fiatalember ismét Budapestnek vette az irányt, és az NZ Stars csapatához került. Ahogyan azt a csillagosok klubigazgatója, Kangyal Balázs kiemelte Németh leigazolásakor a jégkorongblogon, véleménye szerint nehezen kezelhető játékos az illető. Ez az idény nem is indult neki valami fényesen, 12 MOL Ligás meccs alatt mindössze egy gólpasszal büszkélkedhet új igazolásunk.

A 2006-os miskolci ifjúsági világbajnokságon


Ez azonban még nem ad okot arra, hogy pálcát törjünk felette, hisz' aki látta őt játszani, tudja, hogy egy technikailag képzett, gyors és kemény jégkorongozóról van szó, aki az utánpótlás-válogatottaknak is alapembere volt. A 2006-ban Miskolcon rendezett Divízió I.-es ifi vébén pont per meccs átlagot hozott, azaz a lejátszott 5 mérkőzésen 3 gólt és 2 asszisztot jegyzett. Lövési hatékonysága is említésre méltó, amely ezen a tornán 37,5%-os volt. Míg ezt Borsodban az idősebbik évfolyam képviselőjeként tette, addig ugyanezen év decemberében a szintén magyar nyelvterületen, Csíkszeredán lezajlott Divízió II.-es junior világbajnokság során a '87/'88-as korosztályban is eredményes volt, midőn kapuralövéseinek egy harmadát értékesítette, és így szerzett 2 találata mellé még egy gólt érő átadást is elkönyvelhetett - ezzel pedig tevékeny részese volt a feljutásnak. Utolsó utánpótlás-világtornáján, tavaly év végén a lettországi Rigában igaz, már nem szórta így a pontokat, viszont így is elévülhetetlen érdemeket szerzett a hősiesen a Divízió I.-ben maradt együttesnek.

Úgy tudjuk, az átigazolás még nem öltött hivatalos formát, de jó esély van arra, hogy Péter játékjoga rövid időn belül az Újpest birtokában lesz.

Így utólag is Boldog Születésnapot és sok szép sikert kívánunk neki lila-fehérben!

Névjegy:

Németh Péter

1988.10.15.

178 cm és 78 kg
Mezszám: 16
Poszt: csatár
Eddigi klubjai: FTC, MAC, Alba Volán, NZ Stars

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr76715654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Te meg fotelszurkoló lettél végérvényesen? Lassan már élőben is meg kellene lesned az új fiúkat...
Hajrá Peti ! szerintem ő jó igazolás
süti beállítások módosítása