Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Szakmai értékelés 2004-ből

2008.08.14. 00:05 | Bozár Jóska | 16 komment

Címkék: tervek újpest utánpótlás szakmai értékelés

Jártunkban-keltünkben a kezünkbe akadt nemrég egy összefoglaló a 2003/2004-es szezonról, melyet az akkori szakmai igazgató, egyúttal a felnőtt gárda vezetőedzője, Ancsin János állított össze az idény végeztével. Találtunk benne egy-két dolgot, amelyek a mai helyzet tükrében - mondhatni - beszédesek.

A három oldalnyi, amúgy rendkívül szépen levezetett tanulmányban találkozhattunk az OB I-es bajnokságban elért újpesti mérkőzések rövid elemzésével, vizsgálhattuk a nagycsapat játékosainak teljesítményét, és kissé kurtán, ám annál lényegretörőbben áttekinthettük a korosztályos együttesek bajnoki évadvégi eredményeit. Itt megemlékezhettünk arról az esztendőről, midőn ahogy Ancsin is írta: "9 korosztályunkból 6 érmes lett, ebből pedig 5 a korosztályában BAJNOK."

Számunkra mégsem ez volt az írás leglényegesebb pontja, sokkal inkább a jövő elképzeléseire vonatkozó rész utolsó bekezdése, illetőleg a befejező összegzés. De haladjunk csak sorjában, idézzünk pontosan.

"Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy mi nem idén vagy jövőre szeretnénk bajnokcsapatot egy évre, hanem az újpesti nevelésű, a klubhoz kötődő játékosokkal 2-3 év múlva akarunk egy olyan csapatot, amelyik 5-6 éven keresztül döntőt játszik és bajnoki esélyes. Ezért nem érdekel, ha idén az Interligában a szezon elején minden ellenfelünktől 8-10 gólokat kapnánk, mert a szezon végére rutinosabbá, felkészültebbé válnánk, és meccset is tudnánk nyerni. De nem ez, hanem a rutinszerzés és a megerősödés a cél! Ha ez sikerülne, akkor a bajnokságban is jobban szerepelnénk, és ez nemcsak a játékunkban, hanem a helyezésünkben is látható lenne."

"Nagyon örülök annak, hogy látszik, az Újpest nem a többi csapat példáját követi, hogy mi az utánpótlásunkra építünk. Mindenképpen szeretnénk újra a legmeghatározóbb klub lenni hazánkban. Ha továbbra is így tudunk dolgozni, a nagyobb korosztályokban is sok örömet tudunk szerezni magunknak, a vezetőknek és a szurkolóinknak a közeli jövőben. Ez 3-4 év múlva következik majd be. Ma úgy látom, hogy ez a jégkorong szakosztály sokáig Magyarország hoki-fellegvára lesz, és remélem, hogy a többi egyesület is példát vesz rólunk, mert a magyar jégkorong érdekében nem elég az, ha csak mi foglalkozunk komolyan az utánpótlással."

Hát ez volt a helyzet 2004 tavaszán. Vajon azóta mi változott? Mi történt a szakosztály nagy terveivel? Vagy lehet, hogy ezek egyedül Ancsin János elképzelései voltak? Nos, a 3-4 év mindenesetre letelt, de hogy a leírtakból mi valósult meg mára, azt mindenki láthatja. Az utánpótlással közben mindenki más elkezdett komolyan foglalkozni, mi pedig jócskán lemaradtunk és jelenleg is egyre inkább lemaradásban vagyunk velük szemben. Akkori nagyszerű mini, előkészítő és ifi csapatainkból csupán hírmondók maradtak... Ki tudja, mi fog történni jelenünk reményteljes tehetségeivel, akiket ugyanazon vezetők ténykedése veszélyeztet, akik már megannyi csodagyereket kótyavetyéltek el? Az értékelés alapján konstatálhatjuk, a jót akaró vezetőedző itt nem sokat tehet. Mindezek után úgy érezzük, joggal tehetjük fel kedves vezetőinknek a nagy kérdést: Most akkor mik a tervek?

Reméljük, ezúttal kicsit jobban sikerül majd a kivitelezés...

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr83614961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foglalkozzatok már a pozitívumokkal is. Átestetek a ló másik oldalára, csak a rosszat veszitek észre. Ez így már nem szimpatikus.
Úgy emlékszem, abban az évben hatcsapatos volt a bajnokság. Az UTE negyedik lett, mögötte csak a Győri ETO és a Miskolci Jegesmedve SE végzett. Az UTE a bronzért vívott küzdelemben két sima meccsen kapott ki a Fraditól. A vezetőedzőnek nem sok választása maradt: feláll, vagy másra hárít és bízik a klub utánpótlás-nevelő mnkájában és a szebb jövőben.
Fefe: Ezt légy szíves, mondd meg azoknak is, akik itt vesztegették el fiatal éveiket, rengeteg energiájukat és pénzüket - azért, hogy utána ellehetetlenítsék, megalázzák őket. Egyébként ha tudsz egy pozitívumot mondani, kérlek, tedd meg, mert már igazán szeretnénk róla írni.
Hát igen, pont az akkori korosztály tehetségeiről szóltak az előző hirek, róluk sokukról akik itthagyták már a klubot és sok esély sincs arra, hogy visszatérjenek.
Fefének valószinüleg ez pozitivum, szivesebben lát minden évben újabb és újabb szlovák arcokat ill. olyan magyar játékosokat akiknek soha sem volt eddig köze az Újpesthez lila mezben.
Reméljük ez az év tényleg a fiatalok lehetőségének az éve lesz és pár kiváló utánpótlás játékosunkat meg tudunk menteni a klub számára és nem fognak a távozók útjára lépni jövőre.
ave: nem kéne személyeskedni.
Szia Gab!

Igazából mi az eredeti, nyomtatott változat egyik másolatát kaptuk kézhez. Arra nem is emlékeztünk, hogy ez az utehokin is megjelent. :)
Ezek a linkek viszont fontosak, hiszen így olvasóink megismerhetik az értékelés többi részét is. Köszönet értük!
A mai edzőmérkőzés egy pozitívum. Bízzunk benne, hogy igaza volt Pék Gyurinak, mikor minősítette a próbajátékon lévő idegenlégiósokat. A fiatalok is bizonyíthatnak és bizzunk benne, hogy megállják a helyüket, stabil kerettagok lesznek. Minden egyes ma pályára lépő játékosnak gratulálok.
Bozár Jóska!

Így oké :-) Bár elárulom, hogy a nyomtatott változat a honlap cikke alapján készült, és az került vmi. szakosztályülés elé is :-)
Az utehoki.hu -t ill. az old.utehoki.hu-t érdemes olvasgatni, sok kincsre lel rajta az ember :-)

üdv,
gab
A csapat ma bebizonyította a 3-4 évvel ezelőtt joóslatot:Hokifellegvár vagyunk :)
Ne haragudjatok hogy ide írom , de kikívánkozik belőlem: Az UTE (ha jól számoltam, de lehet hogy tévedek) a mútban 43 olimpiai aranyérmest nevelt ki. Ezen az olimpián 5 sportolót tudtunk indítani, és finoman szólva is meglepetés lenne ha bármelyikük is pontszerző helyen végezne... Hol vannak a sportolóink? Birkózás, öttusa, ökölvívás, vízilabda, és még sorolhatnám a klasszikus olimpiai sportágakat!
Nem tudjátok a kisebb Szirányi és Géczi Gergő miért nem edz?
Nem láttam mostanában.
zsilett
Ha jól tudom átigazoltak a Starsba
az jó mert a stars nem indit ificsapatot
Mivel átlag 2 szlovák bajnokijuk van hetente.
süti beállítások módosítása