Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Felkészülési mérkőzések - 6.

2008.08.14. 20:45 | Bozár Jóska | 5 komment

Címkék: edzőmeccs felkészülés alba volán

Ma játszotta első hazai edzőmérkőzését felnőttcsapatunk, melyen az immáron egyre csak véglegesedő keret minden tagja lehetőséget kapott. Csapatunk ezúttal fölényes, 12:1-es győzelmet aratott aktuális riválisa, az Alba Volán B felett.

A párharc jókora csúszással, és egy "kisebb" galibával indult, ugyanis az Újpest elfelejtett csapatorvost nevezni, minek következtében a már csíkosba öltözött bírói hármas nem vállalhatta a meccs levezetését. A kényszer hamar megoldást szült: a lila-fehérek trénerei, Pék György és Baróti Zsolt vettek a kezükbe sípot. Sok dolguk nem volt, a négy percnyi kiállításon kívül csak a kapu előtti kavarodásból született gólok zavarták meg őket edzői teendőik végzésében. A jégen kívül is igencsak foghíjas volt a mérkőzést koordináló testület, ugyanis a versenybíróságot mindössze ketten képviselték, lévén a többi zsűritag "zendülésért" elbocsátva...

Habár nehézkesen, a gépezet mégis beindult, és a korong végre útjára indulhatott. A kezdeményezést az előző edzőmeccsekhez képest pozitív változásokon keresztülment Újpest vette magához, az első gólt mégis a fehérvári Szűcs Gábor szerezte meg a 6. percben, egy formás akció végén. A tesztelésen lévő Smolka kapus nem sokat tehetett, szépen kipasszolták a Volán játékosai. A mieink azonban nem illetődtek meg, sőt, 2 perccel később át is vették a vezetést: előbb Hüffner vette be az amúgy remekül védő Bálizs kapuját, 17 másodperccel később pedig egy kapu előtti tömörülés végén a végig bíztatóan és roppant eredményesen játszó Sikorčin gyötörte be a korongot.

Bár első két sorunk látványos támadásokat vezetett, és a másik két ötös is többször villant, a következő gólra a 23. percig kellett várnunk, amikor is Sikročin duplázta meg góljai számát. A játékrész 10. percétől a kaput is bebetonoztuk, ekkor ugyanis a remek napot kifogó Palko váltotta Smolkát a ketrecben. A publikumot tapsra ragadtató védések, a párduc-szerű vetődések, a remekbeszabott indítások, és a kamikaze módra végrehajtott kiszúrások ezúttal sem hiányoztak kedvenc hálóőrünk repertoárjából. A mezőnyben is történtek cserék a meccs folyamán: az addig a cserepadon üldögélő Zalavári és Jankovics Strauszt és Csányit váltotta.

A kék-fehérekre gyakorolt nyomás igazán az utolsó harmadban hozta meg eredményét, bár tegyük hozzá, ebből az ezúttal haloványan teljesítő Balika Bence, a fehérváriak második számú portása is kivette a maga részét. Meg is büntették őt emiatt szemfüles játékosaink: 13 perc alatt 9 gólt vágtak neki. A hengert Zlocha indította el a 43. percben, akit Sikorčin követett két perc alatt további két, szépen helyezett lövéssel. "A harmad első magyar gólszerzője" címet Borbás érdemelte ki, majd utána a félmagyar Ďubek következett, egy gyönyörűen kijátszott helyzetből. Az 54. minutumban az Oberligából érkező, a negyedik sorból a mérkőzés végére az elsőbe felkerülő Michálek is feliratkozott a gólgyárosok közé egy fordulásból filóba lőtt csodagóllal, majd Hüffner szerezte meg közelről, szinte a kapust átlyukasztva második találatát. Zlocha sem volt rest, az 56. percben ő is duplázott, majd mindössze 12 másodperccel később Németh Ádám verekedte át magát a védelmen gólt érően.

A nagy különbségű győzelem és a mérkőzés utolsó percéig tartó, megalkuvás nélküli hajtás önmagában is bizakodásra adhat okot, bár a végén a formán kívül teljesítő fehérvári kapus is jelentősen hozzájárult góljaink számának drasztikus növeléséhez. A Volán ifjú titánjai sokáig jól tartották magukat, elismerés jár nekik ezért. Mi pedig reméljük, fiaink az iglói tornán is a maihoz hasonlóan eredményesek lesznek.


2008. augusztus 14., csütörtök

Újpesti TE - Alba Volán B 12:1 (2:1, 1:0, 9:0)
Újpesti Jégcsarnok, 50 néző

Jv.: Pék György, Baróti Zsolt

Újpesti TE: Smolka - Hüffner, Hetler, Berta, Borbás, Virág Cs., Rúfus, Kadlubiak, Ďubek, Sikorčin, Zlocha, Szepessy, Horváth D., Németh Á., Roczanov, Rafaj, Strausz, Harmati, Michálek, Markó, Csányi, Zalavári, Jankovics, Palko (kapus)
Edzők: Pék György, Baróti Zsolt

Alba Volán B: Bálizs - Barabás, Bedő, Feil, Szűcs, Németh N., Maklári, Balogh, Rajz, Hajós, Tóth A., Ozsváth, Galsi, Bíró G., Somos, Vörös, Dósa, Farkas G., Ország, Végh, Balika (kapus)
Edző: Kóger István

Gólok:
0-1 5:48 - Szűcs (Feil)
1-1 7:23 - Hüffner (Borbás)
2-1 7:40 - Sikorčin
3-1 22:13 - Sikorčin (Rufus)
4-1 42:24 - Zlocha (Sikorčin)
5-1 45:59 - Sikorčin
6-1 46:28 - Sikorčin
7-1 50:12 - Borbás
8-1 50:46 - Ďubek (Zlocha, Sikorčin)
9-1 53:37 - Michálek
10-1 54:13 - Hüffner
11-1 55:38 - Zlocha
12-1 55:50 - Németh Á.

Kiállítások: 4 perc ill. 0 perc


A mérkőzés képeiért katt a fotóra:

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr14615773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kellemes csalódás kicsit rosszabbra számítottam, bár kellemetlen volt, hogy odajöttek a hivatásos bírók INGYEN és egy ilyen baki, mint az orvoshiány miatt haza kell menniük:S Újpesten vagyunk...
Köszönjük a beszámolót! És Gratulálok az oldalhoz, igazán klassz, ahogy belefogtatok! Csak így tovább!!!
akár hogy is nézzük a csapat 90%-nak ez volt az elsö jégre lépése a szezonban!és ha srácok már legalább 1 hetet töltöttek volna jégen akkor ez egy sokkal szorosabb meccs lehetett volna sőt a fiatalok még talán meglepetést is okozhattak volna!!! A szezon folyamán a két csapat között szorosabb meccsek lesznek és valójában nincs ekkora különbség kettejük között!!!!

Üdv

Lilarajongó 2008.08.15. 16:35:49

MINDEN SZIVÉBEN ÚJPESTI SZURKOLÓ HA CSAK TEHETI ÉS VAN RÁ LEHETÖSÉGE A JÖVŐ HÉTEN 20-21-22 SPISSKA NOVA VESS JÉGKORONG TORNÁRA ÖSZPONTOSITSON A HELYSZINEN A HELYÜNK A CSAPATOTT BIZTATNI KELL HAJRÁ LILÁK
Én tudok 2 embert, aki még jönne, de nincs számukra hely, akinek van a kocsijában hely legyen szíves szólni!Köszi
süti beállítások módosítása