Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Felkészülési mérkőzések - 3.

2008.07.22. 23:00 | Bozár Jóska | 2 komment

Címkék: válogatott edzőmeccs felkészülés utánpótlás

Ma is a junior válogatottal találkozott csapatunk, ám ezúttal már szorosabb eredmény született. Bár ez nagyrészt mai kölcsönsorunknak is köszönhető, azért fiaink a jégen töltött idő növekedésével egyenesen arányosan egyre bíztatóbb formát mutatnak.

Mielőtt elkezdődne mai meccsbeszámolónk, mea culpázunk egyet azoknak, akiket tudtunkon kívül félrevezettünk. Ugyanis kiderült, a tegnapi meccsen az U20-asok eggyel több gólt lőttek, mint azt mi gondoltuk. Mentségünkre szóljon, hogy saját matektudásunkon kívül más nem állt rendelkezésünkre a számoláshoz, és mint azt a mellékelt ábra mutatja, ezen eszközünk is szervízre szorul. Ezúton is kijavítjuk hát hibánkat. Tehát a július 21-ei mérkőzés végeredménye:

Magyarország U20 - UTE

7:2 (1:1; 6:1)

Mindezek után térjünk is vissza a mai mérkőzésre! Keretünk alaposan kicserélődött a tegnapihoz képest. Mihály Árpádnak se híre se hamva nem volt, azazhogy annyit megtudtunk róla, hogy holnap valószínűleg újra láthatjuk őt lila-fehérben. A többi ideiglenes játékosunk ezúttal az ellenfélnél kapott helyet, jöttek azonban helyettük újak. Győri Tamás, Magosi Bálint, Virág Tamás, Maklári Erik, valamint Erdélyi Tamás személyében nagy erősítéshez jutott csapatunk. A dolog pikantériája, hogy Virág és Maklári két éve még mindketten Újpesten kergették a pakkot, de tavaly óta Dunaújvárosban, illetőleg Székesfehérvárott teszik ezt - nem is akárhogy. Virág Csaba 17 éves öccse az elmúlt szezonban összesen három aranyéremnek örülhetett: egyet az ifjúsági bajnokságban, egyet az OB II-es pontvadászatban és egyet a Magyar Kupa küzdelmei során szerzett meg az Acélbikákkal. Eriknek pedig - aki női csapatunk kapitányának, Szlaby Gyöngyinek az unokaöccse -, miután igen jó szezont produkált az Alba Volán B-ben, jelenlegi kenyéradói megígérték, hogy ha idén is bizonyítja rátermettségét, lehetőséget kaphat az osztrák bajnokságban pallérozódó keretben.

Imígyen megerősödött együttesünk tehát bátran vehette fel a kesztyűt a mindeközben ugyebár meggyengült U20-asok ellenében. Igaz, nálunk is akadt hiányzó: Hetler Ádám sajnos ma nem állhatott a csapat rendelkezésére. A meccs mindenesetre jól indult, vezetgettük a támadásokat, a pakk először mégis Palko kapujában kötött ki (1:0). Berta ezt nem hagyhatta megtorlatlanul, hamar kiegyenlített egy a pipába helyezett találattal (1:1). Gólzáporos mérkőzésre volt kilátás, és jóslatunk be is igazolódott: az ezúttal is két játékrészből álló meccs felénél 6:5 volt az állás a juniorok javára. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a mi részünkről Berta után sorrendben Magosi, Virág Tamás, Borbás, valamint Győri is eredményes volt.

A folytatásban hasonlóan alakult a játék képe, Berta, Ďubek, Virág Csaba és Borbás előtt is adódott ziccerhelyzet. Végül utóbbinak sikerült kihasználnia a kínálkozó alkalmat, ezzel megszerezvén második gólját. A végjáték azonban ezúttal sem a mi javunkra döntötte el a találkozót: törvényszerűen az a csapat győzött, amelyik eggyel több gólt lőtt - ez pedig, sajnálatos módon nem az Újpest volt. Kapunkban a szünetben becserélt Bálizs Bence remekül helytállt, szinte kivédte válogatott csapattársai szemét. Rajta igazán nem múlott, a mai eredmény inkább a balszerencsének, az összeszokottság továbbra is fennálló hiányának és nem utolsó sorban a délelőtti hegyi futásnak tudható be. Csüggedni azonban nem szabad: holnap újra meccs!


 

2008. július 22., kedd

Magyarország U20 - UTE

7:6 (6:5, 1:1)

Magyarország U20: Meretei – Orbán, Szepessy 1, Balogh, Somogyi, Zalavári, Kiss D., Hetényi, Rausch, Kóger 1, Nagy G. 1, Roczanov, Papp, Tóth A. 1, Jonkl, Wéber 1, Fekti, Dancsfalvi, Jankovics, Pavuk 2, Maszlov, Rajna (kapus)

UTE: Palko – Csányi, Harmati, Ďubek, Borbás 2, Berta 1, Maklári, Erdélyi, Győri 1, Magosi 1, Virág T. 1, Kapolyi, Farkas, Haluska, Németh, Virág Cs., Bálizs (kapus)


Több játékostól is szerettük volna megtudni, mi a véleménye a mai meccsről, de mivel megerősítettek minket abban, hogy a nyilatkozatstop még mindig tart, kénytelenek leszünk feltenni ezzel kapcsolatos kérdéseinket az egyesület vezetőségének, amely nyilván jól tájékozott ezügyben.

További hír, hogy nemrég térdműtéten átesett védőnk, Tolnai Attila felépülése legközelebb szeptemberre várható, míg hasonlóképpen járt játékosunk, Rafaj Attila két hét múlva kezdheti el az edzéseket. Rencz Dániel térdét ma műtötték.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr10580713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jövünk fel, mint a talajvíz.

Kérdezem a szerkesztőket, hogy melyik vezetőt lehet kérdezni arról, hogy mi a játékosok véleménye a meccsről? Mindegy, hátha olvassa a blogot valamelyik, megpróbálom itt.

Tisztelt Vezető Úr!

Szerettem volna olvasni legutóbbi csapatkapitányunk, Vladimir Dubek véleményét az edzőmérkőzésekről, illetve arról, hogy hogy érzi magát újra jégen, mik az első benyomásai az új fiúkról. Kérem, hogy az elrendelt nyilatkozatstop miatt kérdéseimet Ön tolmácsolja, és a kapott válaszokat is pötyögje be ide, ha lenne olyan kedves.

Fáradozását előre is köszönöm.

Üdvözlettel: kerusz
Szerintem nem elsősorban az összeszokottság hiánya látszik a fiúkon, hiszen az U-20 sem játszik valami gyakran, pláne ott is más a meccsenkénti összetétel. Az is mindkét csapatot sújtja, hogy most indul a szezon: egy darabig még botladozni fognak a pályán, amíg újratanulnak korizni. A különbség régebbi keletű: míg fiatal válogattjaink anyaegyesületükben csapatuk megbecsült tagja és így jó néhány színvonalas mérkőzésen szerezhettek rutint, addig az újpesti "tavalyi maradék" a múlt szezonban alig. Meccsenként legfeljebb néhány percet (többségük annyit sem) tölthetett a pályán. Ezt a nagy hendikepet kell most gyorsan ledolgozniuk, hogy egyáltalán versenyképesek legyenek a felnőtt bajnokságban.
süti beállítások módosítása