Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Bemutatjuk Kontinentális Kupa ellenfeleinket 3.

2009.10.23. 13:40 | forestjr | 2 komment

Címkék: sc csíkszereda kontinentális kupa

Sorozatunk befejező részében a házigazda Csíkszeredai Sport Club csapatával foglalkozunk. Vasárnapi ellenfelünket már jól ismerjük, hiszen Székelyföld büszkesége 2007 óta a magyar bajnokságban is részt vesz. Mihai Coman segített nekünk.

Az első hivatalos mérkőzésüket 1929-ben játszották, de már az 1910-es években elindult hódító útjára az azóta már a székely emberek életének szerves részévé váló jégkorong. Legnagyobb ellenlábasuk a Steaua Bukarest. A román katonacsapat az évek folyamán rengeteg saját nevelésű minőségi játékost szipkázott el a Club-tól. A sokszor sanyarú sorsú, több névváltást is megélt csapat a nehézségek ellenére is 11-szer tudta megnyerni a román bajnokságot, illetve 3-szor hódította el a román kupát, 2004-ben pedig a Pannon Ligában diadalmaskodtak. 2006 óta résztvevői a magyar bajnokságnak majd a Mol Ligának, és mindig dobogósok voltak. Ezzel a romániai és 2007 óta a magyar jégkorong meghatározó egyesületének számítanak.

A csapat tavaly óta jelentősen átalakult. Vezérei, Wallenberg, Ramstedt, Filip, Sándor Szilárd és Elekes távoztak, ezzel a tavalyi góljaik nagyobb fele is távozott. Ekkora vérveszteséget minden csapatnak nehéz kihevernie. A gárda becsületére válik, hogy ennek ellenére is jól állnak a Mol Ligában, és magabiztosak a román bajnokságban is. Az eligazolt játékosok helyettesítése a korábbi kiegészítő emberekre maradt, akik becsülettel küzdenek ezzel a feladattal, de egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel járnak. Eddigi Mol Liga mérkőzéseiken a helyzeteik általában megvoltak, de a góllövéssel hadilábon álltak. Jobban ment nekik a román bajnokságban, ahol főleg Zsók és Hozó révén szakmányban lőtték a gólokat, de a Galati, a Sportul Studentesc vagy a jelentősen meggyengült Progym nem igazi értékmérő. Jobb védelemmel rendelkező csapatok ellen a csíkiak egyelőre adósak a meggyőző teljesítménnyel.

A védelemből is távozott fontos játékos Anton Poznik személyében, de a Csíkba visszatérő Jozef Hruby és a lett Toms Bluks révén ebben a csapatrészben talán még erősödtek is. A Sprencz-Papp, a Kósa-Ordzovensky és a Hruby-Bluks páros megfelelő stabilitást adhat a védelemnek, bármelyikük bevethető előnyben vagy emberhátrányban, nem kell félni attól, hogy valamelyik párosra a normálisnál nagyobb teher kell háruljon. Mögöttük a három hétvégi napon valószínűleg mindig a tavalyi szezon legtöbbet foglalkoztatott kapusa, Stanislav Kozuch fog állni. Ő nem az a típus, akinek egy-egy bravúrjáról napokig beszélnének az emberek, de megbízhatósága és munkabírása fontos támasz a csapatnak, jelenléte megnyugtató hatással van a többiekre, akik így bátrabban merhetnek a támadásokkal törődni.

Az 1929-es indulás óta a hoki szinte vallássá vált az Olt partján, kétségkívül az első számú sport a vidéken. Így vasárnapi ellenfelünket bizonyára minden nap nagy létszámú és értő közönség fogja buzdítani, nagyszerű hangulatot teremtve a csarnokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr861467998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem mennek tőlünk is szurkolók és közösen szurkoljuk ki,hogy a 25.-i meccs a döntö legyen.Természetesen Újpesti sikerrel.
@Uteapu: tizenketten biztosan lesznek tőlünk.
süti beállítások módosítása