Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Közeleg az idénykezdet a lányoknál is

2009.09.22. 06:20 | Balna1969 | 4 komment

Címkék: marilyn női bajnokság

A bajnoki címvédő UTE-Marilyn (várhatóan) október 4-én, hazai jégen kezdi a szezont, a székesfehérvári Vadmacskák ellen lép pályára Balogh Tibor csapata. Legutóbb a bajnoki cím mellé U18-as csapatunk remeklésének köszönhetően az ezüstérmet is megszerezték lányaink, ezt a bravúrt azonban egész biztosan nem fogjuk tudni megismételni, hiszen a 2009/10-es idényben csak felnőttcsapatunkat neveztük a pontvadászatba.

Fiataljaink az előző szezonban jó közösséggé, igazi csapattá kovácsolódtak össze, ez volt az egyik elvárás velük szemben. Soraikból került ki a szezon gólkirálynője, keretükből nagycsapatunk akár két, hazai szinten erős sorra számíthat. Versenyeztetésük egyértelműen jó döntésnek, igazi sikertörténetnek bizonyult, de a mostani szezonra mégsem neveztük őket - a nevezések leadásának határidejekor még kérdéses volt a csapat összetétele, kulcsfontosságú poszton szerepelt kérdőjel az összeállításban, így ebben a szezonban U18-as csapatunk nélkül rendezik meg a magyar bajnokságot.

A tizennégyszeres magyar bajnok UTE-Marilyn keretében több változás is történt. Egy éves idegenlégióskodást követően elbúcsúzott tőlünk és hazatért az Egyesült Államokba nagy munkabírású légiósunk, Jennifer Tison. Válogatott játékosunk, a csatárként és védőként egyaránt bevethető Lakatos Boglárka anyai örömök elé néz, jelen sorok gépelésekor csupán pár napja van a szülésig, nagyon szurkolunk neki! Tekintve, hogy még terhességének hatodik hónapjában is lejárt edzéseinkre, nincs kétségünk felőle, hogy akár még 2009-ben visszatér keretünkbe! Ugyancsak jelentős veszteség számunkra Tóvölgyi Tímea kiesése, aki szintén édesanya lesz, de mivel csak február közepén várható az utód érkezése, ezt a szezont alighanem nélküle játsszuk végig.

Az érkezési oldalon egyelőre csak egy név található, de a 2006/07-es szezon legjobb csatára komoly erősítést jelenthet! Kolbenheyer Zsuzsanna immár három gyermekes anyukaként kezdte újra az edzéseket, rutinos játékos, tapasztalatára a bajnoki küzdelmek mellett a Női Bajnokcsapatok Európa Kupájában is  számítunk! Elképzelhető még további játékosok érkezése is, konkrétumokról azonban még nem tudunk beszámolni. U18-as csapatunkból többen már a nagyok között is szerepet kapnak, szerencsére van miből válogatnia Balogh Tibornak, ha fiatal tehetségeket keres!

Ami a szezont illeti, két fronton kell helyt állnunk. A nehezebb feladatot minden bizonnyal a BEK-csoportmérkőzések jelentik, ezeken az olasz Agordo, mint rendező mellett a francia Cergy-Pontoise és az erdélyi SC Csíkszereda ellen lépünk jégre. Sajnos csapatunk tartalékos összeállításában szerepel a tornán, a már említett hiányzókon kívül nem számíthatunk a tavalyi gólkirálynő, Huszák Alexandra valamint az ugyancsak első soros támadó, Somogyi Vivien játékára – október végén még nem töltik be az előírt 15 éves korhatárt. U18-as csapatunkból többen is fiatal koruk miatt kénytelenek kihagyni a selejtezőt, így a csapatlista várhatóan még az engedélyezett húsz főt sem éri el – keretünkben nincs ennyi, 15 évnél idősebb játékos...

A BEK csoportmeccseken elsődleges célunk, hogy a 2007-es szerepléshez hasonlóan most se jöjjünk haza pontok nélkül. Elsősorban a Csíkszereda ellen lehet sikerélményünk, de az EWHL-ből már korábban megismert Agordo, valamint a nemzetközi mezőnyben meglehetősen rapszodikusan szereplő franciák ellen sem feltett kézzel szállunk harcba! Mindenképpen olyan eredményeket szeretnénk elérni, melyeket nem kell majd itthon szégyellnünk, ha a két erősebb csapat ellen tisztes eredményt érünk el, már nem leszünk elégedetlenek, de titkon egy bravúrban is bízunk... meglátjuk.

A hazai bajnokság alapszakaszában négy csapat vesz részt, az FTC tartalékcsapatát indítja. Az erőviszonyokat ismerve várhatóan gond nélkül kvalifikáljuk magunkat a rájátszásba, ahol már csatlakozik a pontvadászathoz az alapszakaszt az osztrák másodosztályban töltő Ferencváros is, várhatóan ők lesznek a legkomolyabb ellenfeleink az aranyéremért vívott harcban. Tavaly U18-as és felnőtt csapatunk összesen négy mérkőzésen szerepelt ellenük, száz százalékos teljesítménnyel, 32 gólt ütöttünk nekik, és csak 11 alkalommal vették be a kapunkat – bombameglepetés lenne, ha egy nyár alatt megváltoztak volna az erőviszonyok...

Aranyérmet várunk csapatunktól – ami története során a 15. lenne. A papírforma alapján nincs miért aggódnunk, az pedig, hogy a papírformát sikerül-e igazolnunk, 2010 kora tavaszán kiderül majd.

A legfrissebb: szeptember 20-án edzőmérkőzésen 6-1-re győztük le a Ferencvárost. Gólszerzőink: Hegyi (2), Kocsondi, Huszák, Dettrich, Somogyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr511398051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bálna! A BEK-ben nem lehet egyedi korengedményt kérni, akár egy teljes sorra?
@MeLa: Tudomásom szerint nem. Az IIHF nem ad semmilyen korkedvezményt, sem felfelé, sem lefelé. Sajnos... :S
@Bálna_: ez szomoró, pedig azt hittem a Szandi és a Vivi játszhat...
Nem, írtam is, hogy nem játszhatnak idén. Majd jövőre - ha megnyerjük...
süti beállítások módosítása