Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Nem adják meg magukat

2009.03.21. 11:37 | Real Újpest | Szólj hozzá!

Címkék: döntő válogatott alba volán borbás

A döntő mérkőzései során először fordult elő csütörtökön, hogy nem újpesti gól nyitotta a találatok sorát, sőt, ez alkalommal egyetlen találatot sem sikerült bevinniük a lila-fehéreknek. A döntőben a negyedik kerületiek legelső gólját szerző csatárt, Borbás Gergelyt faggattuk múltról és jövőről.


A kép forrása: www.utehoki.hu

Milyen taktikával léptetek legutóbb pályára?
Nekünk igazából ugyanaz volt a taktikánk, mint eddig, csak a Volán változtatott. Az első harmadban nem támadtak le, ez meglepett minket. Lezárták a pálya középső részét, és nem igazán tudtunk átmenni rajtuk, nem nagyon tudtunk helyzetet kialakítani. Aztán a második játékrészben megint változtattak a fehérváriak, letámadtak, és tíz másodperc alatt kaptunk két gólt. Az eddigi meccseken az volt a szerencsénk, hogy mi szereztük meg a vezetést. Ez nagyon nagy előny, hiszen ha egy jobb képességű csapat fut az eredmény után, az kényelmesebb. Most ők lőtték az első gólt, és az nekünk nem igazán megy, hogy egy erősebb csapat ellen menjünk az eredmény után. Próbáltunk támadni, jobban kinyíltunk, de csak megittuk a levét.

Fáradtság vagy idegesség okozta a védelmi hibákat a második harmadban?
Nem tudom mivel magyarázni a védelmi hibákat. Egyéni hibákból alakulnak ki mindig a gólok. Ha egyik oldalon sem hibázna senki a meccsen, akkor nem lennének gólok, minden meccs 0–0-val záródna.

A pénteki edzéseken mit tudtatok még gyakorolni a holnapi mérkőzésre?
Megmondom őszintén, nem nagyon gyakoroltunk semmit, próbáltak az edzők egy játékosabb szellemű edzést tartani.  Az elején kanadáztunk. Mi így hívjuk, amikor mindenki a pályán van, mindenki mindenki ellen – ez egy amolyan les nélküli játék. Nagyon szórakoztató tud lenni. Ezt követően csináltunk egy lövő gyakorlatot, és utána is csak játszottunk. Ezzel próbáltak az edzők frissíteni minket, nem akarnak már taktikai elemekkel terhelni. Ezeket gyakoroltuk egész évben, felesleges lenne még egyszer átvenni őket. Tudjuk őket, csak a kivitelezéssel vannak néha gondok. Amikor fáradt a csapat, akkor nem mindig sikerül úgy alkalmazni, mint egy sima, szezonbeli bajnoki meccsen.

Fáradt a csapat?
Fáradtak vagyunk, de nem adjuk meg magunkat. Biztos vagyok benne, hogy a Volán mindent megtesz azért, hogy otthon megnyerje a bajnokságot, de nem fogjuk hagyni. Mi már teljesen felszabadultan játszunk. Ha nyerünk, minden egyes újabb meccs ajándék számunkra. Tele van a csapat fiatal játékosokkal, akiknek ez az első döntőjük, és hihetetlen élményt jelent mindenkinek teltház előtt szerepelni.

Neked ez hányadik döntőd?
Ez már a negyedik. Az elsőn sajnos nem játszottam, mert sérült voltam. A második döntőt viszont végig játszottam, úgyhogy én ilyen szempontból rutinosnak mondhatom magam. De még mindig ugyanúgy nagy élményt jelent számomra is a fináléban szerepelni. Ezt semmivel sem lehet összehasonlítani.

Milyen a hangulat az öltözőben?
Tegnap elég szomorkás volt a hangulat. Mindenki csalódott volt, hogy nem tudtunk többet kihozni a meccsből, pedig lehetett volna sokkal szorosabb, ha kicsit jobban odafigyelünk. Ma már teljesen más volt. Jót is tett ez a kis játékos edzés, viccelődtünk egymással. Teljesen normálisan készülünk a holnapi napra. Jó a hangulat, ahogy egész évben jó volt. Azért, mert elvesztettünk egy meccset viszonylag nagy arányban egy jobb csapattól, nem szégyenkezünk. Mindenki készül, és holnap nekik megyünk újra. Ilyen nagyszerű közönség előtt hihetetlen élmény játszani. Mondtam a srácoknak, hogy a lila mezt ne tegyék még nagyon mélyre!

Mit gondolsz, együtt marad ez a csapat jövőre is?
Nem lehet tudni még semmit. Akinek szerződése van, az marad. Akiknek lejár a szerződése, azokkal szezon után leülnek tárgyalni. Hogy a légiósokkal mi lesz, az egyelőre egy óriási nagy kérdőjel. Beszélgettem velük, mondták, hogy nagyon szívesen maradnának, de ez nem csak rajtuk múlik.

Gratulálunk, hogy bekerültél a válogatott bő keretébe!
Köszönöm! Este az egyik csapattársam hívott, hogy nézzem meg az egyik internetes oldalt, ahol megjelent. Nagyon szeretnék újra nemzeti színű mezben jégre lépni. Úgy érzem, ebben a bő keretben néhány játékosnak még simán lenne helye egy bajnoki döntőt játszó csapatból. Az Újpestből 3-4 játékos is bekerülhetne a bő keretbe. Megérdemelnék ezek a srácok, mert egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. De erről nem én döntök, és nem is a szurkolók.

Mi lesz a hajaddal a döntő után? Átfested, vagy esetleg levágatod?
Ezt a hajas dolgot a srácokkal azért találtuk ki, hogy egy kicsit próbáljunk egységesek lenni, hogy mutassunk megint valamit a szurkolók felé. Otthonról olyan visszajelzéseket kaptam, amik nem túl pozitívak, úgyhogy valószínűleg megszabadulok a hajamtól, ahogy vége lesz a döntőnek.

Ilyen tétmeccs előtt, mint a holnapi, tudsz rendesen aludni?
Tudok, bár sok minden jár a fejemben. Tegnap például megálmodtam a taktikáinkat, edzésen a játéknál próbáltam is a sorommal gyakorolni. Éjjel is sokat gondolkozom az előttünk álló meccsen, de tudok aludni, bár igaz, ilyenkor ez azért nehezebb.

S.K.

Az interjú a www.icezone.hu oldalon is megtalálható.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr961015892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása