Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Megcsinálta az Újpest

2009.03.17. 20:35 | Bozár Jóska | 10 komment

Címkék: döntő alba volán ob 1

Hatvan percen keresztül hősiesen küzdve szépítettek a lila-fehérek az aranyérem sorsáról döntő párharcban. A Zlocha kiesésével beálló Vitalij Kiricsenko vezérletével legyőzték a lilák az első két harmadban kissé visszafogottan játszó fehérváriakat.

Nem ijedt meg a rutinos szlovákja, valamint a fiatal válogatott csatár, Berta Ákos nélkül felálló lila-fehér sereg, a gárda már a meccs elején több helyzetet alakított ki a hazaiak ketrece előtt. A Volán kicsit megilletődötten kezdett, és ezt az újpestiek ki is használták: a 8. percben a baloldalon elkorcsolyázó Kiricsenko kapu mellőli beadását Ďubek lőtte Szuper lábai között a hálóba (0–1). A vendégek meglepetésre enyhe mezőnyfölényt tudtak kialakítani, és ez helyzetekben is megnyilvánult. A 19. percben Kiricsenko ismét villant, gólt lőtt, de pechére túl sok fehér mezes tartózkodott a jégen, így a találatot érvénytelenítette a játékvezető, sőt, egy kiállítást is hozzá csapott – teljesen jogosan.

A második játékrészben megpróbáltak nyomást gyakorolni a fehérváriak a negyedik kerületiekre, de a pillanatnyi fölény gyorsan elillant, miután emberhátrányba kerültek a házigazdák. Szuper Levente bravúrjaira volt szükség ahhoz, hogy ne szerezzen újabb gólt a megtáltosodott fővárosi együttes, ám ami emberfórban nem sikerült, összejött 5 az 5 ellen: Sikorčin ívelte a korongot Kiricsenko ütőjére, aki kapásból a jobb felsőbe továbbította a játékszert (0–2). A harmad derekáig tartották jó formájukat a lilák, ám onnantól a hazaiaké volt a terep, többször is gólhelyzetbe kerültek Ocskayék. A következő gólt ennek ellenére mégis a vendégek szerezték meg: Kiricsenko bűvölte a korongot a Volán kapuja közelében, majd Palkovicsnak kötényt adva Sikorčinhoz továbbított, a fiatal szlovák csatár pedig belépett a kapu előterébe, majd fonákkal kilőtte a pókhálót a sarokból (0–3). Kezdhettek aggódni a koronázóvárosiak, de szerencséjükre Palkovicsnak hamar összejött a szépítő találat: a válogatott támadó Horváth András távoli húzott löketébe piszkált bele, az irányt váltó pakk pedig Palko mamutjai között a hálóba csorgott (1–3).

Fordulás után eljött, amire mindenki számított: a jobb erőben lévő Volán elkezdett rohamozni. Sorra jöttek a helyzetek, végül a 47. percben Ocskay bal szélről leadott lövése pattant az újpesti kapuba Palkovics korcsolyájáról (2–3). A meccs képe innentől egyszerű volt: az Alba támadott, az UTE pedig védekezett. A vendégeknek csak kósza kontrákra futotta, de hála a remek védekezésnek és Palko óriási védéseinek, a meccs végéig meg tudták őrizni előnyüket, és ezzel egy egységnyire csökkentették a különbséget a négy nyert mérkőzésig tartó párharcban. Folytatás csütörtökön, a Megyeri úton.


Alba Volán SC–Újpesti TE 0–0 (0–1, 1–2, 1–0)
Székesfehérvári Jégcsarnok, 3000 néző

Játékvezetők: Falkner, Haszonits, Abonyi

Alba Volán: Szuper, Hetényi (k) – Horváth A., Tokaji, Palkovics, Ocskay, Fekete D. – Bonni, Byström, Guerriero, Martz, Kovács Cs. – Martens, Jobb, Sofron, Vaszjunyin, Benk – Ondrejčík, Hegyi, Fodor Sz., Nagy G., Tóth A.
Edző: Énekes Lajos

Újpesti TE: Palko, Hajek (k) – Hüffner, Hetler, Roczanov, Borbás, Németh P. – Kadlubiak, Rúfus, Ďubek, Sikorčin, Kiricsenko – Harmati, Tolnai, Németh Á., Rafaj, Virág – Zalavári, Strausz, Markó, Berta
Edzők: Pék György, Baróti Zsolt

Gólok:
0–1 – Ďubek (Kiricsenko)
0–2 – Kiricsenko (Sikorcin, Ďubek)
0–3 – Sikorčin (Kiricsenko, Rúfus)
1–3 – Palkovics (Horváth A.)
2–3 – Palkovics

Kiállítások: 12+10 ill. 8 perc

A négy győzelemig tartó döntő állása: 2–1 az Alba Volán javára.

A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve itt érhető el.


A cikk megtalálható a www.icezone.hu oldalon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr211008415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÚJPEST PARÁDÉ !!!!! ÚJPEST PARÁDÉ !!!!

Csütörtökön egyenlítünk.

KÖSZÖNJÜK SRÁCOK !!!!
Fejem a falba verem , hogy azt a hülye focit választottam.:(
Kiricsenko nagyot játszott ma ! És egy biztos , HITÜNK VAN !:)
@béca: egyszerűen nem ééééértem, hogyan lehet ilyenkor focit választani!!!!!!!
Hitünk, meg a legjobb csapatunk :) ÁLÉÁLÉ
@béca: mi is majdnem ebbe a hibába estünk, de úgy döntöttünk, hogy a csapat mellett a helyünk, mert nagyon megérdemlik legyen bármi is az eredmény (akkor még úgy gondoltuk kapunk egy nyolcast, mi hitetlenek...még jó, hogy a CSAPATUNK nem !!!!). Amit ebben a szezonban produkáltak az csodás. Ha nem megyek el erre a meccsre egész életemben bántam volna:).
Reggel beszéltem Bélával. Teljesen összetört, és megbánta tettét, majd kijelentette, hogy - mivel nyerünk - mindenkinek fizet egy sört (nekem meg 2 almás pitét és egy őszilevet). ;-)

Szombaton tuti megyünk fehérvárra.
GRATULÁLOK AZ EGÉSZ CSAPATNAK!
csak tévében tudtam nézni, sajnos. jól mutattatok, maroknyi lilák :)
@atish: Normális vagy Margit, normális?! CSAK AZ UTEHOKI!
Lila Tesók!
Kérlek Titeket,legyünk sportszerüek,igazi SZURKOLÓK!
Ne fütyüljük ki a Volánt ne b.....suk a szurkolóit
(Ők sem tették Fehérváron!))
Torok köszörülve, csoki a zsebbe,és zúgjon a
HAJRÁ LILÁK!!!!!
süti beállítások módosítása