Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Hokisuli Erzsébeten: Fradi-Újpest 1:6

2009.02.16. 22:12 | forestjr | Szólj hozzá!

Címkék: ftc ob 1 középszakasz

Vasárnap este jó előjelekkel várhattuk az ősi rivális elleni találkozót, hiszen míg vetélytársunk sorozatban kétszer szenvedett vereséget, csapatunk Fehérváron vitézkedett, és az ott megjelent szurkolók elbeszélései alapján végre magukra találtak a srácok. Persze bennünk volt a félsz, még friss emlékként hatott a legutóbi derbi, ahol ugye büntetők után vereséget szenvedtünk a Megyeri úton.

A szokásosnál hamarabb megérkeztünk az erzsébeti csarnokba, így láthattuk a bemelegítést. Feltűnt, hogy a Fradi orosz ásza, Fegyasov nincs a többiekkel,  egy kicsit meg is nyugodtunk, hogy legalább a szélvészgyors támadó nem fogja megnehezíteni a dolgunkat. Közben mind a vendég ill. hazai szektorokba lassanként szivárogtak az emberek, nálunk 50-60, a zöldeknél kb. 250 ember gyűlhetett össze a kezdésre.

A vendéglátók hamar emberelőnybe kerültek, de két perc múlva megkönnyebülve konstatálhattuk, hogy úgy zár a védelmünk, mint a retesz, és ez szerencsére egy eset kivételével így is maradt a mérkőzés végéig. Közben két nagy helyzetünk is volt, majd visszakaptuk a kiállítást, amit hamar ki is használtunk: Borbás buliját Kiricsenko lőtte Szőke lábai között a hálóba (0:1). A harmad további részében is mi játszottunk fölényben, de a Fradinak is volt egy nagy helyzete, Jánosi lapos lövése a kapuvasról szerencsénkre kifele pattant. Az első szünetben pár zsíroskenyér és tea társaságában megállapítottuk, hogy bár csak egy gólos az előnyünk, de ha végig koncentrálunk, akkor ma egyszerűen nem lehet baj.

A sok étel-ital után nehezen lendültünk bele újra a szurkolásba, de Nemčák bravúrja, ill. Tolnai gólja visszazökkentett minket a meccs hangulatába. Kettős emberelőnyben voltunk, és rutinos védőnk szemfüles volt, a Szőkéről kipattanó korongot bepasszolta az üres kapuba (0:2). Folytattuk a nyomást, a Fradi pedig nem igazán találta az ellenszert védelmünk maximálisan összeszedett játékára. Nem egészen 4 perc múlva jött is a harmadik, Virág Csaba lőtt nagy gólt a bal szélről (0:3). A 30. percben ismét kettős emberelőnybe kerültünk, amit szintén sikerült kihasználnunk, ezúttal Ďubek révén, (egyelőre) szlovák csatárunk is egy Szőkéről kipattanó lövést kotort a kapuba (0:4). Ezután a hoki íratlan szabályai szerint (döntse el mindenki, hogy helyes-e a gyakorlat, avagy nem) Babič játékvezető elkezdett kompenzálni, nemsokára mi is kettős hátrányba kerültünk. Egész simán ki tudtuk védekezni a Fradi kettős fórját, sőt majdnem gólt is szereztünk, de Szőke kapusbotja eldobásával elvette tőlünk ezt a nem mindennapi örömöt. A jogosan megítélt  büntetőt sem sikerült értékesíteni, és mivel a harmad végéig  nem tudtak túljárni a ferencvárosiak kapusunk, Nemčák eszén, 4 gólos előnnyel készülhettünk a záró játékrészre.

Ahogy várható volt, a nagy izgalmak elmaradtak a végére, kivéve, hogy egy érvényesnek tűnő gólunkat nem adtak meg a játékvezetők. Szerencsére nem kellett sokáig bosszankodnunk, Szőkéről nem először pattant ki  lövés, ezúttal Zlocha próbálkozása jött ki róla, amit Ďubeknek sikerült a kapuba juttatnia (0:5). A változatosság kedvéért a hatodik gólunk is kipattanóból született, Németh Péter akaratosságának köszönhetően (0:6). Már csak azon izgulhattunk, hogy ne kapjunk gólt, de sajnos nem jött össze, egy kapu előtti kavarodásból az NZ Starstól igazolt Davis talált a kapunkba, beállítva ezzel a mérkőzés végeredményét (1:6).

Ezen az estén egy rendkívül dekoncentrált Ferencvárossal találta magát szembe csapatunk, és ezt az előnyt ki is tudtuk használni. A győzelemhez természetesen kellett a hetek óta jó formában lévő Nemčák, kellettek a sallangmentesen játszó védősorok, illetve az elszánt, "harapós" támadók. És reménykedünk abban, hogy ehhez a szép győzelemhez mi, szurkolók is hozzá tehettünk egy picikét.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr34947025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása