Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Az ifik is legyőzték a Volán farmot

2009.02.14. 23:41 | Bozár Jóska | 3 komment

Címkék: alba volán ifi bajnokság

Szerény számításaink szerint 12 olyan játékos volt benevezve a mai Újpest - Alba Volán ifi meccsre, akik a fehérvári alakulat OB I.-es felnőtt gárdájának keretébe tartoznak, ám ez nem gátolta a mieinket abban, hogy négy gólt ütve győzzék le vendégeiket. A mérkőzésről első találatunk szerzője, Nagy Péter mesélt blogunknak.

Jól kezdtük a meccset, sok emberelőnyünk volt, és ezeket részben ki is tudtuk használni. Kukucska kipattanó lövését én vertem be, a második gólunkat a felnőtt kerettag Zalavári ütötte. A harmadik találatunknál Ratkai nagyon szép, lapos lövésébe szúrt bele Pichler, góljaink sorát pedig állandó sortársam, Dömötör Robi zárta egy mandíneres akcióval: miután egyedül kiugrott, először a kapu mellé lőtte a a korongot, majd a visszapattanót a hálóba küldte. Az emberhátrányok azonban sokat kivettek belőlünk, és ahogy haladt a mérkőzés, egyre inkább kezdtünk elkészülni az erőnkkel. Döme gólja után két percel ellenfelünk is betalált, és bár a harmadik harmad előtt próbáltuk átbeszélni a taktikát, a fehérváriak mégjobban megközelítettek minket. Amikor a harmadik gólt is beszedtük, szorossá vált az eredmény, kicsit megremegett a léc. A találat után Vörös a palánkra csapott, ezt a játékvezető tíz perces fegyelmivel jutalmazta. Végül sikerült kivédekeznünk a hátrányokat, és megérdemelten nyertünk. Sajnos a húzóembereink, akik a felnőtt csapattal készülnek, sokat voltak kiállítva, de ezt hatékony védekezéssel és lelkes bíztatással ellensúlyozták. Hajek Márk biztos pont volt a kapuban, az ő bravúrjai is kellettek a győzelemhez. Örülök, hogy nyertünk, de szerdán nehéz meccs vár ránk Fehérváron, amely egyben az utolsó mérkőzésünk lesz az alsó házban. Jó lenne ezt is behúzni!

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr18943585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden dícséretet megérdemelnek fiataljaink a szezonban nyújtottakért, ugyanakkor félő, hogy eredményeiket nem tudják majd éremre váltani. Ennek oka a csapat kétarcúsága. Valójában képesek a sikeres helytállásra a mezőny minden csapatával szemben, azonban a szezon - és iskolapélda szerűen az utóbbi meccs - azt bizonyítja, hogy az elért sikereket fegyelmezetlenségükkel bármikor könyelműen kockára teszik. Különös felelősségük van ebben a húzó embereknek, akik - úgy tűnik - elkapták az úgynevezett légiós betegséget. Vagyis a felsőbb korcsoportban - esetünkben a felnőtt keretben - való kiérdemelt szereplés lecsökkenti szemükben a saját korosztályukban való helytállás jelentőségét. A másodrendűnek értékelt feladat kapcsán pedig megengedhetőnek tartják a nagy arcot, a brahit, sőt az előre kifundált verést. Ezzel persze csapatukat sújtják és tudjuk, hogy ha nem így lenne, akkor megannyi elszórakozott meccs után messze nem utolsó előttiek lennének a tabellán. Pedig a képlet egyszerű. A győzelmet a második harmad fegyelmezett játékas hozta meg, mikor csapatunk 2 perc, míg az ellen tízszer annyi büntetést kapott. A különbözet 3:0 ide!
A harmadik harmadban, 4:0-ás vezetésnél nagy arcú, felnőtt kerettag fiaink úgy gondolták, immár szabad a vásár! Majd ők megmutatják a kis pöcsöknek meg a lúzer sporiknak, honnan dudál a bőrgyár! Az eredmény az előző harmad tükörképe: 2 perc ott, tízszer annyi itt, gombócban 0:3 nem ide!
Jó lenne, hogy ha tehetséges fiaink eszükbe vésnék: nekik a saját korosztályukban kell 100 %-ot teljesíteni, a feljátszás pedig nem járandóság, hanem csak az itt mutatott alázattal megszolgálható plusz szerencse. Aki ezt nem fogja, rövid úton elkallódik, hiszen a még oly ügyes, de fegyelmezetlen, lelketlen játékosra nincs piac. Legalábbis a közelmúlt nagy történetei ezt mutatják. Volt már kevésbé tehetséges utánpótlás csapatunk, aki mégis hozta az eredményeket pusztán azért, mert a fegyelmezetlenséget az ellenfélre bízta (lásd: 2. harmad). Ha a további meccseken ezt tudná nyújtani - az elődjénél tehetségesebb - mostani ifi, a döntőig meg sem állna!
Hajrá Lilák!
Teljesen igazad van Legar,mesélték a fiúk hogy a két edző de főlleg Hetler,nagyon csúnyán leszúrta a 3 játékost a meccs végén a gratuláció helyett ! Ám szerintem nagyon esélyes ez a csapat a döntőre és az is lesz. Aztc se feledjük hogy az ifi csapat fele serdülő koru,a volánban meg 2 sor a felnőtbe játszik...magyarán van tehetség Újpesten !
Sziasztok. Legar szó nincs arról, hogy nagyképűen játszanának, vagy hogy nem érdekelnék őket a saját korosztályuk. Ezt a hülyeséget nem tudom honnan vetted? A tény, hogy valóban volt pár abszolult fölösleges szabálytalanság, amiért kár volt. Egyébként a meccs elején kaptunk egy pár kedvező előnyt, amit persze később visszaadtak. (Sajnos felesleges szabálytalanságok jogos kiállításaival). Remélhetően a későbbiekben sokkal fegyelmezettebben fogunk játszani.
süti beállítások módosítása