Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Döntőbe várja a csapatot Baróti Zsolt

2008.12.10. 17:14 | Fugeute | 5 komment

Címkék: újpest baróti mol liga

A magyar bajnokság döntőjébe várja a csapatot Baróti Zsolt, aki a Mol Ligában is elérhetőnek tartja ezt a bravúrt. Az edzőt értékelésre kértük, ha már az alapszakasz vége felé járunk, a csapatnak három hétig nincs jelenése hivatalos bajnoki találkozón, és hát a karácsony is közeleg. A beszélgetés helyszínének az U16-os csapat Bp. Sztárok elleni meccsét választottuk, és nem tettük rosszul, mert a fiatalok egy jó meccsen 4:4-es döntetlent értek el.

- A bajnokság előtt a szurkolók nem vártak sokat a csapattól, még élénken élt bennük az elmúlt évek eredménytelensége, és a keret alakulásáról sem érkeztek jó hírek. Ti akkoriban mit gondoltatok, mire lesz képes a csapat?

- Nekünk muszáj volt bizakodnunk. Hittünk, és most is hiszünk abban, hogy az elvégzett munkának meglesz a gyümölcse. Nagy hangsúlyt helyeztünk az erőnléti felkészítésre, ebben bárkivel fel tudjuk venni a versenyt; a technikán még van mit finomítani. Kérdés volt, hogy a fiatalok mennyire tudnak beilleszkedni a csapatba. Nos, kellemesen csalódtunk, egészséges rivalizálás van a csapatba kerülésért. Ez persze leginkább a harmadik soros helyekért folyik.

- A bajnokság előtt milyen eredményt vártatok?

- Konkrét eredményelvárást nem fogalmaztunk meg, azt akartuk elérni, hogy a csapat szívvel-lélekkel küzdjön a meccseken. Megmondom őszintén, a rengeteg befektetett munka miatt is rosszul esik, amikor egy-két szurkoló temetni kezdi a csapatot egy-egy vereség után, mint legutóbb a HC ellen. Minden csapatnak lehetnek rosszul sikerült meccsei, még a legjobbak is kisiklanak néha.

- Most, az alapszakasz vége felé járva, amikor az előkelő második helyen várja az UTE a folytatást, mi az a pozíció, amivel már nem lennétek elégedettek a végső szakaszban?

- Fontos látni, hogy ez a csapat felülmúlja önmagát. A mostani helyezésünk erőn felüli teljesítmény eredménye, a keretünkhöz képest jobb, mint amire számítani lehetett. De amit sikerült megszereznünk, azt már nem szeretnénk elveszteni, ezért ezekben a napokban is kemény munkát végeznek a fiúk, hogy az erőnlétük kitartson a szezon végéig. Hiszek abban, hogy az OB I.-ben döntőbe tud kerülni a csapat. A Mol Ligában is látok erre esélyt, ha meg tudjuk őrizni a második helyet az alapszakasz végéig, mert akkor számunkra kedvezően alakulna a pályaválasztói jog. Azonban ne felejtsük el, hogy jelenleg egy olyan csapatot előzünk meg a tabellán, amelyiknek a költségvetése háromszor nagyobb, mint a miénk. De más csapatok is több pénzből gazdálkodnak nálunk.

- A Mol Ligáról mi a véleményed, mennyire hasznos a magyar jégkorong szempontjából?

- Nagyon jó ez a bajnokság, nagyon hasznos, senki nem mehet biztosra.

- A bajnokság során feltűnő volt, hogy a Stars ellen sehogy sem akar összejönni a győzelem. Mitől görcsösek a játékosok?

- Több nagyon fiatal, rutintalan hokis játszik a csapatban, ők nem sok ilyen, rangadónak számító meccsen vettek eddig részt.

- Úgy látjuk, régen volt ennyire erős szlovák egység a csapatban.

- Ki merem jelenteni, hogy minden idők legjobb újpesti légiós sora játszik most nálunk, ők profik, mind edzésmunkában, mind hozzáállásban. Ezért is tartom furcsának, hogy néhány szurkoló azért nem jár meccsre, mert szlovákok játszanak a csapatban. Ez butaság, ha másra nem, hát gondoljanak arra, hogy a saját fiataljaink sokat tanulnak tőlük.

- A korábbi években hallani lehetett arról, hogy akadnak súrlódások a magyarok és a külföldiek között. A mostani csapat mennyire egységes?

- Nagyon jó a csapatszellem, egyáltalán nem szempont, hogy ki a szlovák, ki a magyar.

- Ezért is lenne fontos, hogy a vezetés megtartsa a légiósokat. Erre mekkora esély van?

- Bízunk abban, hogy a válság nem éri el az Újpest jégkorongcsapatát. A szezonzárást megelőző hónapokban biztos megkezdődnek a tárgyalások a hosszabbításról. Persze ez nem csak rajtunk múlik: Zlocha például már 40 éves, így felvetődhet benne, hogy abbahagyja a sportot.

- A szakvezetés szerint kik fejlődtek a legtöbbet az idei szezonban?

- Ki kell emelnem Borbás Gergelyt és Berta Ákost. Erős párost alkotnak, bár még nem teljes a soruk. Folyamatosan keressük melléjük a harmadik támadót. Próbálkozunk Roczanov Dezsővel, rajta kívül még Virág Csaba tűnt stabilabbnak, mikor ott játszott.

- Terveztek további erősítést a rájátszás előtt?

- Beszélgettünk már erről. Én azon a véleményen vagyok, hogy nem biztos, hogy jó lenne most idehozni valakit kívülről. Lehet, hogy nem jól sülne el a leigazolás, az új játékos esetleg nem tudja felvenni a ritmusunkat, nem tud beépülni a csapatba, és a többieknek sem lenne ez jó üzenet, akik végig hajtottak az évben.

- Emlegetnek újabb szlovák játékosokat…

- A mostani ötösünk lecseréléséről nincs tudomásom.

- Hogy értékeled a kapusteljesítményeket? A bravúrok mellett be-becsúsznak lepkék is.

- Megint a rutinhoz kell visszakanyarodnunk. Matúš Palko például szenzációsan védett a HC ellen büntetőkkel megnyert meccsen, de kapott egy szerencsétlen gólt. Azt gondolom, időt kell adni fiatal kapusainknak. A szezont bizonyosan velük küzdjük végig.

- Mennyi fejlődési lehetősége van a magyar fiataloknak Újpesten? Nyitva áll előttük a nagycsapat kapuja?

- Nagyon sok fiatalt hoztunk már fel a nagycsapathoz, de - tisztelet a kivételnek - nem nagyon élnek a lehetőséggel. Nem vagyunk megelégedve a mentalitásukkal: nem lesznek jó játékosok, amíg egy buli vagy egy kirándulás fontosabb, mint az edzés. Pedig sok a tehetséges fiatal a klubnál.

- Mit gondolsz az Újpest válogatott esélyes játékosairól, ott lenne a helyük a szűkebb keretben?

- Több lehetőséget érdemelne Berta, Borbás, Hüffner és Hetler. Az olimpiai selejtezőt megelőzően Hüfi például csak egy-két válogatott edzésen vehetett részt, amiből szerintem nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni. Az a baj, hogy azok, akik információkkal látják el Pat Cortinát, nem nézik meg a játékosainkat.

- Akármilyen jól is szerepel a csapat, nem bővül a nézőszám. Mit tanácsolnál azoknak, akik ugyan figyelemmel követik az eredményeket, de ilyen-olyan okból nem járnak ki a csarnokba?

- Magunk is sokat törjük a fejünket, hogyan lehetne ezen változtatni. Aki sportolt, az tudja, milyen sokat számít, amikor sok néző előtt játszunk. Ha ezer ember kijárna, az a fiatal játékosaink bizalmának nagyon jót tenne. Örülnénk, ha a szurkolók minél nagyobb számban mellénk állnának.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr82815375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiváló interjú, kiváló alany. Szerintem minden szó ül, őszinte, nem kerülték meg a kényes témákat sem. Mindazonáltal a közönség dolgában amatőrizmust látok (persze, nem az interjúvolt részéről), amikor nem vesznek tudomást a hazai jégkorong jegyárakról és a létfelételek alakulásáról (válság idején a fogyasztói kosárból első helyen kerülnek ki a kultúrális-szabadidős költségek). Nem invesztálni a tájékoztatásba, közönségszervezésbe, a környező közösség minél érdekeltebbé tételébe csak eredménnyel járhat: a 100-200 fős "baráti kör" hosszú távú konzerválása. Abból a felfogásból ma már a mienkénél sokkal jobb körülmények közt, világszínvonalon sem nem lehet megélni, hogy "a közönség dolga annyi, hogy tapsikoljon".
Igen-igen, fájó pont! Az már sajnos biztos, hogy aktív "közönségtoborzó munka" nélkül a nézőszám nem fog jelentősen nőni. Eddig azt hittük, hogy majd a jó játék meghozza a jó nézőszámokat is, de most már látszik, hogy ez nem igaz. A rájátszásban még lehet reménykedni, de ezek az alapszakasz-meccsek is olyan jók, hogy sokkal-sokkal több nézőt érdemelnének. Az az Újpest-drukker, akit ez a végtelen szimpatikus, ügyes, lelkes, eredményes (és részben félig magyar származású) szlovák sor távol tart, az talán jobb is, ha otthon marad. Mondom ezt annak ellenére, hogy minden torokra szükség lenne. Azért az valóban fura, hogy nemcsak a négy évvel ezelőtti bronzmeccsen, hanem a két legutóbbi nagyon rossz szezonunkban is legalább egyszer-kétszer volt telt ház, idén meg lassan a 300 nézőnek is örülünk. Remek viszont a lelkes, kulturált, hozzáértő, fiatal, lilába öltözött dobos csapat; elismerés nekik, sokat dobnak a hangulaton!
Liladínó!

Ez a "légiós sor tartja távol a szurkolókat" egy bődületes baromság, amit azért találnak ki az emberek, hogy kifelé is megmagyarázzák, hogy miért nem járnak meccsre. Holott nem a szlovákok miatt nem járnak meccsre, hanem azért, mert lusták, nincs kedvük, eltántorította őket a csapat sikertelensége. Vagy egyszerűen a focit jobban szeretik. De ezek fals kifogások ezért találják ki ezt a buta szlovákozást...

Nem kell velük foglalkozni.

Amúgy jó a cikk!

HAJRÁ LILÁK!!!!!!
Köszi Gab, hogy "megvigasztaltál" :-))! A lustaságban lehet valami, pedig ha egyszer rászánnák magukat, akkor rájönnének, hogy megéri!
Nekünk van a legjobb dobosunk!!!! [thumbs up]

Szlovákozás: szerintem is alibi. Amikor még Onya, Marcinek, Draho bőrözte Strudwickékat, akkor nem jutott eszébe senkinek, hogy miattuk ne jöjjön meccsre. Ehh, micsoda ostobaság is lett volna - és ma is az!
süti beállítások módosítása