Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Pénteken számunkra is megkezdődik a bajnoki szezon

2008.09.12. 05:58 | Fehér Lilla | 9 komment

Címkék: progym magyar román bajnokság mol liga

Péntek este, magyar idő szerint délután fél hatkor az Újpest számára is megkezdődik a MOL Liga küzdelemsorozata. Idegenben kezdjük a szezont, a fiúk jó hangulatban vágtak neki a hosszú útnak.

A buszról hiányzott a Fradi elleni meccsen megsérült Csányi Áron, akivel kapcsolatos friss hírünk, hogy ma remélhetőleg leveszik róla a gipszet, és igyekszik mielőbb edzésbe állni. Nem tartott a csapattal Kordisz András sem, akinek még némi papírmunkák hiányoznak ahhoz, hogy tétmeccsen is jégre léphessen, valamint ugyancsak hiányozni fog a hétvégén csapatunkból Zalavári Bence is.

Első ellenfelünk a gyergyószentmiklósi Progym Hargita Gyöngye csapata, kicsit több, mint ötven éves múltra tekint vissza, és ezalatt az idő alatt méltán vált elismertté Magyarországon is, mint kitűnő utánpótlás-nevelő egyesület. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt idényben megszerzett U18-as bajnoki cím Romániában. Rengeteg gyergyói játékos fordult meg más romániai illetve magyarországi csapatokban, így természetesen Újpesten is.

A hazaiak kapujában valószínűleg Peter Hrcina fog védeni, hiszen a román válogatott Molnár Szabolcs az alapozás nagy részét kihagyta. Hrcina több idényt húzott már le a román bajnokságban, kitűnő képességeiről a felkészülési meccseken a gyergyói szurkolók is meggyőződhettek, csatárainknak fel kell kötniük a gatyájukat, ha túl akarnak járni az eszén.

A mezőnyjátékosok között hét idegenlégiós áll Dusan Kapusta edző rendelkezésére, a két hátvéd, az ukrán Kirill Katrics és a szlovák Ladislav Hopkovic valószínűleg az öt pályára lépő között lesz. A védelemben valószínűleg szintén jégre lép a pont tőlünk Gyergyóba igazolt Mastaleriu Zsolt, illetve a korábban nálunk szerepelt Nagy Csaba is, akik eddig nem nagyon hiányoztak a felkészülési mérkőzésekről.

A csatársorban is figyelemreméltó játékosokat találunk, és néhány nagynevű hiányzót. Minden valószínűség szerint nem léphet pályára Basilidesz László és a Dunaújvárosból hazaszerződött kitűnő csatár, Borsos Attila sem, mindketten komolyabb sérülést szedtek össze a felkészülés során. A másik Basilidesz fivér, Tibor viszont vélhetőleg játszhat majd ellenünk. Öt légiós csatár közül válogathatnak a hazaiak; két ukrán játékos (Vitalij Kiricsenko és Alekszander Csernis) mellett három szlovák támadó (Jan Skokan, Tibor Koniar és a legfrissebb szerzemény, Robert Franc) pályázik az öt helyből fennmaradó posztokra. Ebben a csapatrészben is találhatunk korábban Újpesten szerepelt játékost Sára Tibor és Csíki Csaba személyében.

A Progym a felkészülés során két tornán vett részt: a Csíki Sör Kupán szoros meccseken szenvedett vereségeket az SC Csíkszereda (4-2) és a HC Csíkszereda csapataitól (3-1), és hosszú idő után legyőzte a Steaua gárdáját (4-3). A hazai jégen rendezett Gyilkostó Kupán 2-1 arányban maradtak alul a szlovák Trebisov ellen, simán verték a beugróként két nap alatt összállított Román U20-as csapat néven elindult alkalmi gárdát (7-1), és mindenki nagy meglepetésére a rendes játékidőben 2-0 arányú vezetés után 3-3-ra végeztek a HC Csíkszereda ellen, és csak a büntetőkben maradtak alul. Ezen a tornán Hrcina produkálta a legjobb mutatókat a kapusok között, nem csoda, hogy őt választották a legjobb hálóőrnek. Ezeken a meccseken a Progym jellemzően négy teljes sorral játszott és a légiósok mellett a hazai játékosok is derekasan kivették részüket a gólszerzésből és előkészítésből. Így nem lesz könnyű dolga csapatunknak, ha pontot, pontokat akar szerezni.

Komolyan erősített tehát a nyári szünetben a székelyföldi gárda, de bizonyára érzékenyen érinti őket, hogy kulcsembereik közül többen sérültek. Ez növelheti esélyünket, reméljük, fordulatos, élvezetes és sportszerű mérkőzést követően újpesti győzelemnek örülhetünk, és játékunkkal Gyergyóban is növelhetjük csapatunk elismertségét. Hajrá Lilák!

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr47659329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fontos info a meccsel kapcsolatban; a Gyergyó honlpaja szerint 19:00-kor azaz nálunk 18:00-kor kezdődik a meccs és percről percre írásos közvetítés is szokott lenni az oldalukon.

Aki a legtöbbet információt szeretné kapni a meccs alatt, az egyszerre nézze az icehockey.hu-s közvetítést (www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=2477) és a Gyergyó honlapját (progym.ro)

Hajrá Lilák!
Köszönjük Emese!:)
Nagyon komoly a meccs. Ha valaki meg tudja szerezni a meccset DVD-n szóljon. ÉRDEKEL !! :))))
Hajrá lilák!!! Fasza, most reggelire bekajoljuk az SC-t! Úgy néz ki, van csapatunk:)
Alaposabban átböngésztem a gyergyói közvetítést. Hiányolom az első sorunkat a góllövők közül, mert igaz, hogy az első harmadban Borbás kapott 2+10-et, ráadásul sokat voltak büntetőpadon ebben a periódusban (az azért érdekes, hogy Bertát és Borbást szórták ki csak, míg a védőink közül senkit), de hát a harmadik sorból is állítottak ki rendesen, Rafaj révén mégis tudtak gólt ütni.
Ami feltűnt még, hogy az első harmadban mennyire megszórtak minket kiállításokkal (nálunk 7, odaát 3), voltunk kettős hátrányban is bő egy percig, ennek ellenére hoztuk 3:1-re a harmadot. Nem hiszem, hogy ennyire durván játszottunk volna, a második és a harmadik harmadban összesen volt 5 kiállítás, abból egy nálunk. A szlovák sorunk kíváló szereplését magyarázza még, hogy mindösszesen egyszer volt közülük valaki (Dubek) büntetőpadon, a gyergyói honlap szerint az is kamu kiállítás volt. Amin láthatóan javítani kell még, az az, hogy csökkentsük a rövidzárlatok számát meccsen belül.
Ejnye Andrea! Hát szabad engem így provokálni? :)
Fugeute!

Javaslom áttanulmányozásra a hivatalos jegyzőkönyvet:
www.regi.icehockey.hu/magyar/jk2+.php?mit=2477
Kiderül, hogy a gólokat ezek a sorok kapták:
1. Hetler, Horváth D., Zlocha, Rafaj, Michalek
2. Rufus, Dubek, Sikorcin, Zlocha, -1 fő (1 hátvéd)
3. Rufus, Szepessy, Sikorcin, Zlocha, Dubek,
4. Hüffner, Sikorcin, Borbás, Michálek, Berta
5. Hetler, Szepessy, Hüffner, Sikorcin, Michálek (3 hátvéd)
6. Horváth D., Harmati, Rafaj, Németh Á., Virág Cs.

A 7. gól nem került fel, Hetler mezszámát meg elírták. A lényeg: a fiatalok mindössze 1 gólt kaptak. Többnyire rutinos játékosok voltak a pályán a bekapott góloknál. Zlocha +3-at, Sikorcin -4-et hozott (ha rendhagyó módon az emberelőnyös gólt is beszámoljuk. Szóval eléggé úgy tűnik ez alapján, hogy pro és kontra is a szlovák sorunk hozta össze a gólokat...

Továbbá Rafajon kívül Virág Csaba is gólt lőtt a 3. sorunkból.
Mármint Zolcha -3
süti beállítások módosítása