Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Felkészülési mérkőzések – 2.

2008.07.21. 23:00 | Bozár Jóska | 19 komment

Címkék: válogatott edzőmeccs felkészülés utánpótlás mihály árpád

Eljött hát a nap, midőn láthattuk jégre lépni felnőtt csapatunkat. Ha erre az előzetesen meghirdetettnél néhány órával többet is kellett várni, ami késett, nem múlott. Az U20-as magyar válogatott ellen mutatkoztak be fiaink, több-kevesebb sikerrel.

Kezdjük egy meglepetéssel, amely a meccskezdés tájékán ért minket. Egy taxi fordult be a jégcsarnok parkolójába, megállt előttünk, majd egy daliás fiatalember szállt ki belőle. Kivette a csomagtartóból a szerelését, és megindult az alagsori öltözők felé. Miután sietve elrobogott előttünk, nem maradhatott bennünk kétség afelől, hogy akit az imént láttunk, nem volt más, mint a HC Csíkszereda sztárigazolása, Mihály Árpád. Kíváncsiak voltunk, mi keresnivalója lehetett itt, ahol a madár sem jár, nemsokára azonban feloszlott a köd: a tavalyi olasz bajnok Bolzano ásza ma Újpest-mezben játszik. Az erdélyi-amerikai csatár arról is gondoskodott, hogy a közönség jól meg tudja őt különböztetni a többiektől, ugyanis a csapattársaktól eltérően fehér mezt húzott.

Az idény legelső mérkőzésére kilátogatott szép számú, mintegy 100-150 fős nézőhad nem is várhatta volna jobban a kezdést, a Ďubek – Borbás – Mihály felállású első sor sokat ígért a hazai hoki ínyenceinek. Bár a délelőtti edzésen megjelentek közül Hüffner, Kadlubiak, Markó és Strausz is a lelátón foglalt (álló)helyet, ideiglenesen néhány junior válogatott játékossal erősödtünk Papp Csaba, Wéber Zsolt, Balogh Bálint, valamint a saját nevelésű Jankovics Péter és Zalavári Bence személyében. Később azonban kiderült, a fiúk jéghiánya és a nagyfokú összeszokatlanság ma túlontúl nagy súlyt helyezett a mérleg számunkra kedvezőtlen oldalon lévő serpenyőjébe. A bizonyítás vágyától nekiveselkedett fiatalok küzdöttek, hajtottak, nemsokára Magosi révén be is gyötörték az első gólt Palko kapus ketrecébe (1:0). Úgy tűnt, hiába az egy sornyi rutin csapatunkban, ez nem a mi napunk. A játékrész vége felé azonban visszajött a remény: a mindvégig kicsit visszafogottan, ámde így is látványosan játszó Mihály hatalmas gólt akasztott Rajna hálójába (1:1). A körülbelül félórányi első játékrész végéig nem sokat változott a játék képe: mindkét oldalon felváltva támadtak a felek, de a befejezés valahogy senkinek sem jött össze.

A szünetben kapust cseréltünk: az ezúttal is kiválóan védő Palko helyére a meccs idejére kölcsönkapott Meretei állt be. A második „félidőben” azonban az U20-asok egyre vérmesebben támadtak, és ennek meg is lett az eredménye: úgy fél óra elteltével már 6:1-et mutatott a képzeletbeli eredményjelző. A mintegy 50 perces játékrész utolsó felében már a mieink is kezdtek éledezni, végül Berta egy szép egyéni akció végén be is varrta laposan második, és egyben utolsó találatunkat. A meccs képe alapján kicsit eltúlzott a gólkülönbség, bár be kell látnunk, ennél többre lettünk volna ma képesek. Öregek, fiatalok egyaránt jól küzdöttek, de látszott, hogy néhány hétnek el kell még telnie ahhoz, hogy a játékosok megfelelő erőnléti állapotba kerüljenek, leküzdjék az ilyenkor szokásos mozgáskoordinációs problémákat, és igazán érezzék egymást a pályán. Keseregni azonban nincs idő, máris a holnapi mérkőzésre kell készülni, amely ugyanebben az időpontban fog kezdődni, tehát 18 órakor.


 

2008. július 21., hétfő

Magyarország U20 – UTE

6:2 (1:1, 5:1)

Magyarország U20: Rajna – Orbán, Szepessy, Maklári, Somogyi, Erdélyi, Kiss D., Hetényi, Kóger, Nagy G., Roczanov, Magosi, Tóth A., Jonkl, Virág T., Fekti, Dancsfalvi, Győri, Pavuk, Maszlov, Bálizs (kapus)

UTE: Palko – Hetler, Balogh, Ďubek, Borbás, Mihály, Harmati, Farkas, Berta, Németh, Virág Cs., Zalavári, Wéber, Haluska, Csányi, Kapolyi, Jankovics, Papp, Meretei (kapus)

Újpesti gólok: Mihály, Berta
 

A mérkőzésről hamarosan újabb képekkel és videó-összefoglalóval is jelentkezünk, győzzétek kivárni. Az interjúkkal sajnos kicsit várnunk kell, mivel a játékosoknak ma reggel az egyesület vezetői megtiltották, hogy nyilatkozzanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr49578948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megtiltották, hogy nyilatkozzanak? Mi ez? Az Újpesti terror? :D Ez nagyon vicces sztem...CSak nevetni tudok.
Ha ez igaz, hogy megtiltották a nyilatkozatot a játékosoknak, akkor ezen el kell gondolkozniuk. Ennek ugyanis komoly következményei lehetnek a szponzorok felé. Gondoljuk csak meg, hogy melyik szponzor veszi jónéven, hogy a lehetségesnél kevesebbszer hangzik el a neve az elektronikus médiában? Persze ez csak valódi sportpiaci viszonyok között jelent gondot... Azért még reménykedem, hogy ez csak valami félreértés lehet.
Nem hiszem, ugyanis a játékosok egy kötetlen beszélgetés során tájékoztattak minket arról, hogy X vezető a reggeli edzés előtt bement az öltözőbe, és azt kérte tőlük, hogy ne nyilatkozzanak semmiféle médiumnak. Van egy olyan sejtésem, hogy tudomást szerzett délelőtti látogatásunkról... Mindenesetre örülünk neki, hogy X is hozzájárul az oldalletöltések gyarapodásához. ;)
Ja, még annyit mondott nekik, hogy aki meg szeretné interjúvolni őket, azt irányítsák hozzá.
Semmiféle médiumnak, az még roszabb, mintha csak a reálújpest fórumot mondták volna. De az is lehet, hogy valamilyen központi kommunikációs stratégián dolgoznak és nem akarnak hibázni. Vagy azt a marketingfogást alkalmazzák, hogy kíváncsivá teszik az érdeklődőket (úgy mint a részlethiányos óriásplakáttal :).
Figyelemre méltó stratégia, nem gondoltam volna, hogy ennyire profik. Talán ezzel nem vagyok egyedül. :)
Kizártnak tartom, amiket írtok, ha mégis véletlenül megvalósulnia, akkor most adtátok hozzá az ötleteket:-) X vezetőnek és kis barátainak:D
Bírom az ilyen seggeket mint X, annyira félti a pozícióját hogy mindenféle baromságot talál ki, mint pl. ez a nyilatkozatstop.Annyi esze nincs hogy belegondoljon abba, hogy ma már nem elég Y kartársnak szólni hogy ne jelenjen meg egy cikk a Népszavában... Abba meg végképp nem gondol bele hogy ezzel csak antipátiát eredményez maga ellen, vagyis maga alatt vágja a fát :)
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a focicsapat a Felcsút elleni kupavereség után is hírzárlatot rendelt el, de semmi nem ért.

Legalább ŐK (X-ék) állnának elő valami hírrel. Akkor meg lehetne előzni a "dolgokat".

De vágják csak maguk alatt a fát. :)
Jó kis hokiétvágy csillapító mérkőzés volt, de meglehetősen hideg volt nem? Én meg naívan azt hittem a centerpályán lesz.
Csak hogy meglegyen a nagy öröm, holnapra meglesz a tegnapi meccs összefoglalója. :)
mennyi lett a mai meccs eredménye?
7:6-ra nyertek a juniorok, készül a poszt. Bukovinát azt hiszem, kizárjuk a szerkesztőségből, ha tovább kételkedik szavunk hitelességében. :P
Pedig szerintem profi(sport) munka zajlik, és a kommunikációs stratégiát még tovább is fejleszthetik: pl az edzők nem beszélhetnek a játékosokkal, vagy az itt sportoló gyerekek nem beszélhetnek a szüleikkel. :))
Nem vagyok jogász, de:

"A Magyar Köztársaság Alkotmánya (1949. évi XX. törvény) védi a szabad véleménynyilvánítás jogát, tekintet nélkül a megfogalmazott álláspont érték- és igazságtartalmára.

Az Alkotmány 61. §-a (1) bekezdése „A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.”

és

"Az üzleti titokkal szemben áll a nyilvánosság érdeke, az az igény, hogy tudni lehessen egy adott vállalkozásról, üzleti szervezetről mindazt, ami az adott üzlethez kapcsolódó pénzkiadás vagy befektetés biztonságának a megítéléséhez szükséges. Ebből a szempontból az üzleti vállalkozásoknak bizonyos mértékig „átláthatónak” kell lennie. A kereskedelmi társaságokat jogszabály kötelezi bizonyos adataik nyilvánosságra hozatalára, ezért ezek az adatok nem minősíthetők üzleti titoknak."
sőt, a meccseket is lehet zárt kapuk mögött rendezni...
Az lesz a következő lépés ha az eddigi logikát követjük...
Jó, zárjatok csak ki nyugodtan:P Az eddig meglévő piszkozat interjúimat kidobom:D Sőt, átadom Xnek. Bár lehet, hogy már le se lehet adni, mert az utánpótlás játékosoknak is megtiltják a nyilatkozatokat. gm ötlete nagyon jó, képzeljük el úgy az edzést, hogy az edző áll a palánk mellett, a játékosok meg edzenek és nem szólnak egymáshoz, valamint edzés után a gyerekekért érkező szülők nem beszélnek egymással és csemetéikkel sem, de beülnek az autójukba és együtt távoznak édesen...:))))))))
Ujpesten van hoki? Sz......r az egész. Mindig a fejtől büzlik a
hal.
süti beállítások módosítása