Real Újpest

Újpesti jégkorong - az igazi. Nyilvánosság, ameddig a szem ellát.

Friss topikok

Kommentek

  • SK Fan: Miert nem frissititek??? (2011.02.25. 21:40) Fontos győzelem
  • Thomas_AV: jégkorong.blog.hu most elromlott? :( (2010.01.25. 22:17) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Gondoltam,hogy ilyesmi van a blog körül. Sajnálom,hogy én sem hardver sem szoftver részrő... (2009.11.25. 10:57) Fontos győzelem
  • kerusz: @Uteapu: az a kérdés, hányan akarják írni is és hányan csak olvasni. (2009.11.25. 00:16) Fontos győzelem
  • Uteapu: @kerusz: Ez igy nem hangzik biztatónak. (2009.11.24. 16:33) Fontos győzelem
  • Utolsó 20

Elkezdődött a jeges szezon Újpesten...

2008.07.21. 17:20 | Bozár Jóska | Szólj hozzá!

Címkék: edzés változások edzőmeccs felkészülés jégbeosztás játékoskeret

...Legalábbis jég az már van, de a fiúk nem láthattak belőle sokat – a jégbeosztásban leírtak ellenére ma még korcsolya helyett futócipőt kellett húzniuk. Mi azonban nem estünk kétségbe, és bár fájó szívvel, de otthagytuk a bájos műkorcsolyázó lányokat, és a srácok nyomába eredtünk. Fotók is vannak.

Miután tájékoztattak minket a programváltozás tényéről, máris autókba pattantunk – volna, ha nem látunk meg egy körbe-körbe szaladgáló fiatalembert. Három szó (- Ice hockey? - Yes!) után kiderült, hogy nem mással futottunk össze, mint az egyik (késésben lévő) új légiósunkkal, Juraj Kadlubiakkal. Készségesen el is fuvaroztuk a káposztásmegyeri Farkaserdő felé futó hokissereg után. A jeges edzés helyett beiktatott erdei futás végeztével játékosaink még gyorsan végrehajtottak egy levezető lépcsőzést a Szusza Ferenc Stadion lelátóján, majd az öltöző felé vették az irányt.

A Baróti Zsolt által irányított tréning alatt és után néhány új információval gazdagodtunk. Haladjunk időrendben.

Először is összeszámoltuk az edzésen résztvevő játékosokat, összesen tizenhatot: ott volt Berta Ákos, Borbás Gergely, Csányi Áron, Vladimír Ďubek, Farkas Gábor, Haluska Gábor, Harmati Dávid, Hetler Ádám, Hüffner Adrián, Juraj Kadlubiak, Kapolyi Péter, Markó István, Németh Ádám, Matúš Palko, Strausz Ádám, valamint Virág Csaba.

A felsoroltak között akadnak, akikről még nem volt hírünk az elmúlt napokban. Ilyen például Csányi Áron, aki a tavalyi szezont az NZ-Stars ificsapatánál töltötte kölcsönben. Az ifjú csatár ideiglenes csapatával éppen az Újpestet megelőzve szerzett bajnoki bronzérmet, habár ő maga a lila-fehérek ellen ebben a szezonban egyszer sem lépett jégre. 15 meccsen szerzett 25 pontjával kitűnően helytállt a Sztárok között.

Farkas Gábor, aki már Finnországot is megjárta, az elmúlt évet a Chicago HC másodosztályú gárdájánál töltötte. Márciusban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának jégkorongcsapatával megnyerte az egyetemi és főiskolás bajnokságot, melynek döntőjét azzal a Kodolányi János Főiskolával vívta az együttes, ahol az Alba Volán ifjú titánjai, többek közt Benk András és Hegyi Ádám is játszottak. Az újpesti nevelésű védő ezenkívül tagja volt a 2003/2004-es szezonban bajnoki aranyérmet szerzett ifjúsági csapatunknak is.

A Kedves Olvasók szintén először találkozhatnak Haluska Gábor nevével, aki ezelőtt az NSZE, a Ferencváros, valamint a MAC csapatában fordult meg. A harmincéves támadó az előző idényben 12 mérkőzésen 18 pontot ért el az OB II-es bajnokságban, ezzel csapata legeredményesebb játékosa lett.

Kapolyi Péter tavaly szintén a MAC színeiben lépett jégre, ahová az Újpest adta kölcsön. A fiatal csatár 15 ifi meccsén 14 gólt és 10 gólpasszt szorgoskodott össze. Az OB II rájátszásában végre a felnőtt mezőnyben is bemutatkozhatott, ahol 3 mérkőzésen 1 gól és 1 gólpassz volt a mérlege.

Végezetül kiemelnénk Matúš Palko nevét, akinek az ittlétét (vagy itt nem létét) mindeddig homály fedte. Mi örülünk neki, hogy ismét viszontláthattuk, és reméljük, ez még sokszor meg fog történni a következő idény során.

A jelenlevők után ejtsünk szót a hiányzókról is: Rafaj Attila, Rencz Dániel, valamint Tolnai Attila térd-, míg Szajbert Patrik orrsövényműtét után lábadozik. Utóbbiról az a hír jutott a fülünkbe, hogy szerdán már újra a jégen láthatjuk. Ján Zlocha ügye egyelőre igencsak bizonytalan, információink szerint a holtszezonban még nem keresték meg őt Újpestről, ahogyan a közönségkedvenc Jozef Voskárt sem.

Lehetséges érkezőkről is beszámolhatunk: a Megyeri úton köthet ki egy cseh kapus, Lukáš Smolka, illetőleg egy a tavalyi szlovák Extraliga-döntős Slovan Bratislavából érkező játékos is.

További fontos hír, hogy az elkövetkezendő napokban, tehát kedden, szerdán és csütörtökön még három mérkőzést játszik felnőtt csapatunk az U20-as magyar válogatottal. Mindegyik találkozóra a káposztásmegyeri Ice Centerben kerül sor, a belépés ingyenes. A mai napon 18 órakor lépnek jégre a fiúk, és ezt mi jól le is kamerázzuk, az esti órákban pedig összefoglalóval kedveskedünk róla olvasóinknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://realujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr63578322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása